7777 2080

Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Μετέωρα - Κατερίνη
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 695

22-08-2024

Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines για Θεσσαλονίκη. 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Aegean Airlines A3 547 12:55 - 14:55
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Aegean Airlines A3 546 10:20 - 12:10

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

Πέμπτη 22/08:  ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», επιβίβαση στο λεωφορείο και μετάβαση στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε μια στάση στην Πλατεία Αιμιλιανού, την κεντρική πλατεία στα Γρεβενά όπου όσοι το επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν ή να απολαύσουν τον καφέ τους. Μετέπειτα θα συνεχίσουμε προς τον προορισμό μας. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την βόλτα σας στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Διανυκτέρευση.

Παρασκευή 23/08: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ακριτική περιοχή της Ηπείρου, την Kόνιτσα όπου θα σταθμεύσουμε στο πέτρινο γεφύρι που αποτελεί μνημείο – αξιοθέατο της πόλης. Μετά θα επισκεφθούμε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Άγιος Παϊσιος προτού μεταβεί στο Άγιο Όρος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το φαράγγι του Βίκου που είναι το πρώτο σημείο θέασης. Συνεχίζοντας θα μεταβούμε στο χωριό Μονοδένδρι, όπου όσοι το επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν αλλά και να απολαύσουν το χωριό.   Από εκεί που είναι το δεύτερο σημείο θέασης θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή χαράδρα του Bίκου και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας στα Ιωάννινα. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος.  

Σάββατο 24/08: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΝΗΣΑΚΙ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ο χρόνος διατίθεται για περιήγηση στην πόλη και συγκεκριμένα στο κάστρο και στο πάρκο των Ιωαννίνων. Ακολούθως, θα κατευθυνθούμε προς τον μόλο και  θα επιβιβαστούμε σε βάρκα για το νησί της Παμβώτιδας.  Ένα νησάκι διαφορετικό από τα άλλα, που κουβαλά στην πλάτη του θρύλους και παραδόσεις. Πρόκειται για το νησάκι της «Κυρά Φροσύνης», το οποίο κοσμεί την λίμνη των Ιωαννίνων και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και το θάνατο του Αλή Πασά. Περιήγηση στα σοκάκια. Διατίθεται χρόνος για γεύμα ή καφέ και βόλτα στα μαγαζιά. Επιστρέψουμε στη πόλη και χρόνος ελεύθερος.

Κυριακή 25/08: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ     
Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Μετέωρα τα οποία αποτελούν μια μοναδικότητα θαύματος, καθότι από την μια πλευρά έχουμε το θαύμα της φύσης με τους τεράστιους απρόσιτους βράχους και από την άλλη το θαύμα του ανθρώπου που κατάφερε να φτιάξει μοναστήρια σε τέτοια δυσπρόσιτα σημεία. Σήμερα λειτουργούν 6 μοναστήρια και εμείς θα επισκεφτούμε κάποια από αυτά, ίσως και όλα. Φθάνοντας στον προορισμό μας αρχίζουμε τις επισκέψεις στα μοναστήρια. Διακόπτουμε τη περιήγηση μας για γεύμα ή καφέ και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο στη Καλαμπάκα. Το απόγευμα συνεχίζουμε τη περιδιάβαση στα Μετέωρα. Αφού ολοκληρώσουμε επιστρέφουμε στη πόλη και ο υπόλοιπος χρόνος είναι ελεύθερος.

Δευτέρα 26/08: ΛΑΡΙΣΑ  – Ι.Μ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΣΥΡΟΥ – ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση το πρωί για τη Λάρισα. Στη Λάρισα θα έχουμε χρόνο για καφέ και περιήγηση στην πόλη. Στη συνέχεια θα πορευθούμε προς τη Πιερία και θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου και θα καταλήξουμε στην Παραλία Κατερίνης για γεύμα ή και καφέ δίπλα στη θάλασσα. Το πρόγραμμα της ημέρας μας τελειώνει στη Θεσσαλονίκη όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Τρίτη 27/08: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή στη Κύπρο με τις βαλίτσες μας γεμάτες αναμνήσεις και εμπειρίες. 

Share :