7777 2080

Προσκυνηματική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 880

06-07-2024,13-07-2024,20-07-2024,21-08-2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΞΑΝΘΗ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΗΠΟΙ-ΥΨΑΛΑ-ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ-ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ-ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ-ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ-ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ-ΣΟΥΡΩΤΗ (ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ) 

Με απευθείς πτήσεις της Aegean Airlines για Θεσσαλονίκη.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Aegean Airlines A3 547 12:55 - 14:55
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Aegean Airlines A3 544 19:00 - 21:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα
 
1η ΜΕΡΑ : ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΞΑΝΘΗ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για την Ξάνθη. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 
 
2η ΜΕΡΑ : ΞΑΝΘΗ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ-ΚΗΠΟΙ-ΥΨΑΛΑ-ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη στο Πόρτο Λάγος (Μετόχι Μονής Βατοπαιδίου), όπου βρίσκεται στη γνωστή λίμνη της Βιστωνίδας  και θα έχουμε προσκύνημα στη Μονή της Παντάνασσας και του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια αναχώρηση, μέσω Αλεξανδρουπόλεως, για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων (Έβρος ποταμός) όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην Ανατολική Θράκη και στη Ραιδεστό, σημερινό Tekirdag, όπου θα κάνουμε στάση για γεύμα (προαιρετικό) ή καφέ. Συνεχίζουμε για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
 
3η ΜΕΡΑ : ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΦΑΝΑΡΙ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ-ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου βρίσκεται ο Πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου, ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της πατροπαράδοτης εκκλησίας μας. Εδώ  θα δούμε την Κλειστή Πύλη και το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Ακολούθως επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών, στο χώρο όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί). Εδώ υπάρχει το θαυμαστό Αγίασμα, οι τάφοι των Πατριαρχών, των ευεργετών του Ελληνικού Έθνους και η στέρνα με τα παραδοσιακά ψάρια.   Πήρε την ονομασία της από το balik που σημαίνει ψάρι. Τέλος θα έχουμε  μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο.  Για μιάμιση ώρα θα απολαύσουμε το αρχαίο Στενό, που σήμερα ονομάζεται Βόσπορος και θα   δούμε τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 
 
4η ΜΕΡΑ : -ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ-ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ- ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη στα Πριγκηποννήσια. Θα επισκεφθούμε τη νήσο Χάλκη, όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, που είναι κλειστή από το 1971, το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Ακολούθως θα πάμε στη νήσο Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο νησί από τα 9 Πριγκηπόννησα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό) και βόλτα. Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στο Ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ (προαιρετικά), το τελευταίο ανάκτορο των Οθωμανών σουλτάνων. Τέλος επίσκεψη στη στο Καπαλί  Τσαρσί (την Σκεπαστή Αγορά ). Σήμερα  έχει 100 σοκάκια  και  4.000 φανταχτερά μικρομάγαζα.  Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε και να κάνετε τα ψώνια σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 
 
5η ΜΕΡΑ : ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ-ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ-ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ-ΚΗΠΟΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗ-ΚΑΒΑΛΑ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη-ξενάγηση στο θαύμα των αιώνων και ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία της Παλαιάς Κωνσταντινούπολης την Αγία του Θεού Σοφία. Θα δούμε  μόνο τον κυρίως ναό, το δεξί κλίτος  και τους νάρθηκες. Τα υπόλοιπα είναι κλειστά επειδή είναι πλέον τζαμί. Στη συνέχεια ξενάγηση στον Ιππόδρομο, όπου διαδραματίστηκαν πολλά γεγονότα, όπως η «στάση του νίκα» κ.ά. Θα δούμε τη γερμανική κρήνη τον αιγυπτιακό οβελίσκο, τον Τρίποδα των Δελφών και την στήλη του Κωνσταντίνου Ζ΄ του 10ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο  «Βυζαντινό Υδραγωγείο» το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Αναχώρηση για Καβάλα, περνώντας από Ραιδεστό, Ύψαλα, Κήπους, Αλεξανδρούπολη. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση
 
6η ΜΕΡΑ : ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ-ΣΟΥΡΩΤΗ (ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ)-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Καθοδόν  επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, στις Σέρρες, με τη θαυματουργό αχειροποίητο εικόνα και το θαυμαστό της τέμπλο.  Επίσης θα περάσουμε από τη Σουρωτή, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη. Προσκύνημα στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου (πολιούχος άγιος της πόλης). Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα, την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα).  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 
 
7η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια ή βόλτα στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση της επιστροφής.  

Share :