7777 2080

Κωνσταντινούπολη...η Πόλη των πόλεων
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 839

12-11-2024,08-03-2025

Με πτήσεις της Aegean Airlines.

 

(1089)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Aegean Airlines A3 901 05:10 - 06:55
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη Aegean Airlines A3 990 08:05 - 10:35
Κωνσταντινούπολη - Αθήνα Aegean Airlines A3 993 16:50 - 17:15
Αθήνα - Λάρνακα Aegean Airlines A3 906 18:15 - 19:50

Πληροφορίες

Πρόγραμμα 

1η μέρα: Λάρνακα - Αθήνα - Κωνσταντινούπολη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση για αλλαγή αεροσκάφους στην Αθήνα. Άφιξη και παραλαβή από τον ελληνόφωνο ξεναγό μας και αναχώρηση για γνωριμία με την γοη­τευτική Κωνσταντινούπολη. Θα ξεκινήσουμε με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας και τον θρύλο με τον καλόγηρο και τα ψάρια στο μαντάτο της Άλωσης της Πόλης. Παράλληλα με τα Βυζαντινά χερσαία τείχη του Θεοδο­σίου θα πάμε στην Παναγία των Βλαχερνών, εδώ ψάλθηκε ο «Ακάθιστος Ύμνος». Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο στα εστιατόρια του Πέρα.

2η μέρα: Πριγκηπόννησα (Χάλκη και Πρίγκηπο) Ντολμά Μπαξέ - Ορτάκιοι
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την αποβά­θρα του Μποστάντζι, αφού πρώτα διασχίσουμε την περίφημη πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και θα βρεθούμε στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στο Μποστάντζι και επιβίβαση στο καραβάκι για το νησί της Χάλκης, όπου θα επισκε­φτούμε την Αγία Τριάδα και την ομώνυμη Θεολογική Σχολή στην κορυφή του «Λόφου της Ελπίδας» και περιήγηση της σχολής. Στη συνέχεια το καραβάκι θα μας μεταφέρει στην Πρί­γκηπο, όπου θα σεργιανίσουμε στα γραφικά σοκά­κια του. Το μεσημέρι προτείνουμε γεύμα σε παραθαλάσσια ταβέρνα με νόστιμους μεζέδες και θαλασ­σινά. Στην επιστροφή μας θα διασχίσουμε την περίφημη Λε­ωφόρο της Βαγδάτης - τον ωραιότερο και πλέον μο­ντέρνο και ακριβό δρόμο της Ασιατικής πλευράς - θα διασχίσουμε την γέφυρα και θα έρθουμε και πάλι στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Ντολμά Μπαξέ το παλάτι που ήταν η τελευταία και πιθανώς πιο ακριβή κατοικία των Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Διαθέτει 285 δωμάτια, 44 αίθουσες, 68 τουαλέτες και 6 χαμάμ και βρίσκεται κατά μήκος του Βοσπόρου. Επόμενη στάση θα κάνουμε στο παραθαλάσσιο, γρα­φικό χωριουδάκι Ορτάκιοι, το πιο αγαπημένο μέρος της Πόλης. Χρόνος ελεύθερος για ποτό και βόλτα και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ιππόδρομος - Μπλε Τζαμί - Αγία Σοφία -Τοπ Καπί - Βασιλική Κινστέρνα - Σκεπαστή Αγορά
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα Βυζαντινά και Οθωμανικά αξιοθέατα. Θα αρχίσουμε από τον Ιππόδρομο, στην πλατεία Sultan Ahmet, θα δούμε το επιβλητικό μπλε τζαμί με τους εντυπωσιακούς έξι μιναρέδες και τον περίλαμπρο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας με τον θεόρατο τρούλο. Συνεχίζουμε για το περί­φημο παλάτι Τοπ Καπί, ένα μοναδικό μουσείο με σουλτανικά όπλα, κο­σμήματα και ενδυμασίες απίστευτης χλιδής. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και συνεχίζουμε για τη Βασιλική Κινστέρνα, το βασιλικό υδραγωγείο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την φημισμένη Μεγάλη Σκεπαστή Αγορά - σήμερα έχει 100 σοκάκια και 4.000 φανταχτερά μικρομάγαζα. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε και να κάνετε τα ψώνια σας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα: Περιπατητική ξενάγηση στο Πέρα - Κρουαζιέρα Βοσπόρου - Αιγυπτιακή αγορά
Μετά το πρόγευμα θα περπατήσουμε στην Μεγάλη Οδό του Πέραν, που είναι μια από τις πιο ξακουστές οδούς της πόλης με μήκος 3 χλμ περίπου, γεμάτος εμπορικά καταστήματα. Θα αρχίσουμε από την πλατεία Ταξίμ και θα καταλήξουμε μέχρι τον Γαλατά, στη διαδρομή θα δούμε πλήθος ιστορικών κτηρίων όπως την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το Σισμανόγλειο Μέγαρο, τη στοά των λουλουδιών, το Λύκειο του Γαλατά. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια κρουαζιέρα στα νερά του Βοσπόρου. Θα δούμε τα ωραία παραθαλάσσια κτίσματα της τουρκικής αριστοκρατίας, τα παλάτια Ντολμα μπαξέ, το Σιραγκάν Σαράι πρώην Οθωμανικό παλάτι και τώρα ξενοδοχείο. Στην Ασιατική πλευρά θα δούμε το Kucuk Su και την αυτοκρατορική οθωμανική κατοικία του Σουλτάνου Beylerbey που κτίστηκε μεταξύ 1861-1865, τις κρεμαστές γέφυρες και το φρούριο της Ρωμυλίας. Επιστροφή στο Εμινονού και επίσκεψη στην περίφημη Αιγυπτιακή αγορά ή αγορά των Μπαχαρικών. Χρόνος ελεύθερος στα μικρά σοκάκια με το πολύβουο παζάρι και τα μικρά εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στο κομψό Nisantasi που φημίζεται για τις φανταχτερές του βιτρίνες, τους περιποιημένους δρόμους, από τα εκλεκτά εστιατόρια και τα κομψά καφέ που αποτελεί πόλο έλξης για την ελίτ της πόλης.

5η μέρα: Πατριαρχείο - Μεγάλη του Γένους Σχολή - Μονή της Χώρας - Αθήνα-Λάρνακα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το ορθόδοξο Πατριαρχείο, θα δούμε την Κλειστή Πύλη, χώρο μαρ­τυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, τον Πατριαρ­χικό Οίκο και θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζο­ντας το χρυσοποίκιλτο παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο, την σπάνια εικόνα της Παναγίας Παμμακάριστου και άλλα ιερά κειμήλια. Χρόνος ελεύθερος για να σεργιανήσουμε στο Φανάρι όπου θα δούμε εξωτερικά τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για τη Μονή της Χώρας με τα σπάνια ψηφιδωτά. Τέλος μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπου θα πάρουμε την πτήση για Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό για αλλαγή αεροσκάφους, με όμορφες αναμνήσεις και με ένα ακόμη όνειρο να εκπληρώνεται.

Share :