7777 2080

Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο – Βέροια – Νάουσα – Έδεσσα – Λουτρά Πόζαρ – Σκρα – Κερκίνη – Σέρρες
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 565

01-06-2024

Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines για Θεσσαλονίκη. 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Aegean Airlines A3 547 12:55 - 14:55
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Aegean Airlines A3 546 10:40 - 12:20

Πληροφορίες

Πρόγραμμα:

1η μέρα 1/6: Λάρνακα - Θεσσαλονίκη:  Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Λάρνακας, για την Θεσσαλονίκη.  Άφιξη στο αεροδρόμιο Μακεδονία, παραλαβή των αποσκευών μας και αφού επιβιβαστούμε στο λεωφορείο αναχωρούμε κατευθείαν στο ξενοδοχείο.  Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη.   

2η μέρα 2/6: Θεσσαλονίκη-Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ (Κατερίνης)-Λιτόχωρο:  Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ που βρίσκεται στην Κονταριώτισσα της Κατερίνης (Άφιξη, προσκύνημα, περιδιάβαση στο όμορφο και ήσυχο μοναστήρι).  Ιδρύθηκε μόλις το 1983 και είναι ένα από τα νεότερα μοναστήρια κοντά στον επιβλητικό Όλυμπο.  Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Λιτόχωρο.  Μπορούμε να περπατήσουμε στο περίφημο φαράγγι του Λιτόχωρου, μια διαδρομή από την αρχή εκθαμβωτική με τον Ενιπέα να ρέει από κάτω μας, τα πανέμορφα ξύλινα παραδοσιακά γεφυράκια και το μονοπάτι ανάμεσα σε πεύκα και οξιές.  Ακολούθως θα πάμε στην πλατεία της κωμόπολης όπου θα έχουμε τον χρόνο για ξεκούραση, καφέ και γλυκό (προαιρετικό).   Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Παραλία της Κατερίνης για βόλτα δίπλα από το κύμα για φαγητό – καφέ (προαιρετικό).  Τέλος θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην συμπρωτεύουσα.  Ο υπόλοιπος χρόνος είναι ελεύθερος για ψώνια και περιήγηση στην πόλη.  

3η μέρα 3/6: Βέροια – Νάουσα – Έδεσσα - Αριδαία: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την φιλόξενη και ζωντανή Βέροια.  Πρώτος μας σταθμός θα είναι ο ναός του Αγίου Αντωνίου, πολιούχου της πόλης αλλά και το βήμα του Αποστόλου Παύλου, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, αφού εκεί δίδαξε το λόγο του Χριστού στους κατοίκους της Βέροιας ο απόστολος.  Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς Νάουσα και θα επισκεφθούμε το πανελλήνιο κέντρο αναψυχής, το άλσος του Αγίου Νικολάου. Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας, ο οποίος εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το υπεραιωνόβιο άλσος των πλατάνων του, το απέραντο πράσινο, τις λιμνούλες με τις πάπιες, το εκτροφείο σπάνιων πτηνών και τα τρεχούμενα νερά.  Εκεί θα έχουμε χρόνο για χαλάρωση, περίπατο και φαγητό σε ταβέρνα όπου θα έχουμε την δυνατότητα να γευτούμε την τοπική πέστροφα (προαιρετικό).  Τέλος, ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη των νερών, την πανέμορφη Έδεσσα.  Θα επισκεφθούμε τους διάσημους καταρράκτες της, που σχηματίζονται από τον ποταμό Εδεσσαίο, ο οποίος ρέει μέσα από την πόλη και το καταπράσινο πάρκο της.  Από την Έδεσσα θα μεταβούμε στην Αριδαία, όπου θα καταλύσουμε σε ξενοδοχείο της περιοχής.   

4ημέρα 4/6: Αριδαία - Λουτρά Πόζαρ – Ιερά Μονή Αρχαγγέλου – Καταρράκτες Σκρα - Θεσσαλονίκη:  Αφού πάρουμε το πρωινό, η μέρα μας μέχρι την ώρα του γεύματος θα διατεθεί για μία εξαιρετική βόλτα στην καταπράσινη και ειδυλλιακή ευρύτερη περιοχή που βασίζεται στο πράσινο και στο νερό.   Όπωσδήποτε το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει και χρόνο για λουτροθεραπεία στα Ιαματικά νερά που προέρχονται από μεταλλικές πηγές και αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37 κελσίου.  Η λουτροθεραπεία παρέχει τόνωση και χαλάρωση, ενώ παράλληλα η χρήση των νερών βοηθά στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών ρευματοειδών γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων.  Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε ένα από τα πολυτιμότερα και ανεκτίμητα στολίδια της περιοχής, το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με τις περίφημες τοιχογραφίες από το μαρτύριο της Αγίας Χρυσής και την αγιογραφία του Αγίου Ιλαρίωνα, η οποία είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα.Τελευταίος σταθμός μας οι καταρράκτες του Σκρα με την αναπάντεχη «γαλάζια λίμνη» της βόρειας Ελλάδας, ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό που προκαλεί δέος.   Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Θεσσαλονίκη.  

5η μέρα 5/6: Θεσσαλονίκη – Κερκίνη – Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου - Σέρρες:  Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου.  Θα κάνουμε σταθμό σε ένα από τα παρατηρητήρια της πλούσιας σε φυσική ομορφιά λίμνης Κερκίνη.  (Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν βαρκάδα για να απολαύσουν τα μυστικά της λίμνης).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ελεύθερο.   Το βράδυ θα υπάρχει έξοδος σε τοπική ταβέρνα με μουσική. 
 
6η μέρα 6/6: Θεσσαλονίκη – Λάρνακα:   Μετά το πρόγευμα και το check – out  από το ξενοδοχείο παίρνουμε τον δρόμο για το ταξίδι της επιστροφής στην Λάρνακα, με τις βαλίτσες μας γεμάτες όμορφες αναμνήσεις και ευλογίες από την εκδρομή μας.  

Share :