7777 2080

Προσκυνηματική Εκδρομή: Αθήνα - Ναύπλιο - Αίγινα - Χαλκίδα
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 680

13-05-2024

Mε απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines για Αθήνα. 

(5002)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Aegean Airlines A3 911 07:30 - 09:15
Αθήνα - Λάρνακα Aegean Airlines A3 914 21:20 - 23:00

Πληροφορίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ  : ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ-ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ-ΙΣΘΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΟΛΟ 
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Άφιξη. Αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για προσκύνημα στο Μοναστήρι της Παναγίας Γοργοεπηκόου, με τη θαυματουργή εικόνα, στη Μάνδρα Αττικής. Συνεχίζουμε με επίσκεψη και προσκύνημα στην  Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου, που βρίσκεται σε μια περιοχή με υπέροχη θέα κοντά στο Λουτράκι. Εδώ φυλάσσεται το άφθαρτο και  ευωδιάζον λείψανο του Αγίου και  η τίμια κάρα  της Αγίας Υπομονής. Ακολούθως στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για να θαυμάσουμε το τεχνητό κανάλι, που συνδέει το Σαρωνικό με το Ιόνιο Πέλαγος. Αναχώρηση για Τολό. Άφιξη, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.  
 
2η ΜΕΡΑ : ΤΟΛΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ-ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΟΛΟ 
Πρόγευμα. Αναχώρηση, μέσω μιας υπέροχης καταπράσινης διαδρομής, για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής, με την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας που αναβλύζει Άγιο Μύρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το βυζαντινό εκκλησάκι  της   Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα. Εδώ θα θαυμάσουμε τα 17 μεγάλα δέντρα, που βρίσκονται  πάνω στη στέγη της μικρής εκκλησίας, χωρίς να υπάρχουν ρίζες, και θα πάρουμε αγίασμα το οποίο αναβλύζει από τα θεμέλια του ναού. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Θα έχουμε επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Μέσα από το λεωφορείο θα δούμε το Φρούριο Μπούρτζι, το παλιό κάστρο Παλαμήδι με τις φυλακές του Κολοκοτρώνη και την Ακροναυπλία. Επιστροφή στο Τολό. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.  
 
2η ΜΕΡΑ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΙΓΙΝΑ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για εκδρομή στην Αίγινα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον τάφο   και τα λείψανα του Αγίου. Επίσης θα δούμε το   κελί με τα προσωπικά του αντικείμενα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε  στο λιμάνι όπου θα δώσουμε χρόνο για γεύμα (προαιρετικό) και για να αγοράσετε τα φημισμένα  φιστίκια Αιγίνης και τα  παραδοσιακά γλυκά. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά.  Άφιξη. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 

4η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ-ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ (ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ)-ΑΘΗΝΑ 
Πρόγευμα. Αναχώρηση για Εύβοια. Στάση στη Χαλκίδα για να θαυμάσουμε το φαινόμενο της παλίρροιας. Χρόνος για καφέ.  Ακολούθως αναχώρηση για Νέο Προκόπι,   για προσκύνημα στον Ιερό  Ναό Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, όπου βρίσκεται και το ιερό σκήνωμα του Αγίου. Γεύμα (προαιρετικό). Στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη και  προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος), όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου  Ιάκωβου Τσαλίκη, του οποίου η Αγιοκατάταξη έγινε το 2017. Επιστροφή στην Αθήνα. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 

5η ΜΕΡΑ  : ΑΘΗΝΑ-ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ (ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ)-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ 
Πρόγευμα. Ελεύθερη μέρα. Μπορείτε να πάρετε το τρενάκι για μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ή να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης ή το Μοναστηράκι ή τα καταστήματα για ψώνια. Το απόγευμα μεταφορά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πτήση της επιστροφής. Καθοδόν επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. 

Share :