7777 2080

Ιορδανία
Μέση Ανατολή

Από € 715

25-10-2024

Με απευθείας πτήσεις της Royal Jordanian. 

Περιλαμβάνει ημιδιατροφή, 2 ώρες σαφάρι στην έρημο του Wadi Rum, διανυκτέρευση στην έρημο, εισιτήρια εισόδων, βίζα κ.ά!

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αμμάν Royal Jordanian RJ 134 11:00 - 12:10
Αμμάν - Λάρνακα Royal Jordanian RJ 133 17:05 - 17:30

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: Λάρνακα - Αμμάν
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για το Αμμάν. Άφιξη, παραλαβή από τους συνεργάτες μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  

2η μέρα: Αμμάν – Πέτρα – Ουάντι Ραμ  
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στο κρυμμένο μαργαριτάρι και αριστούργημα της πόλης των Ρόδων των Ναβατιανών, την Πέτρα. Είναι παγκόσμιο μνημείο κληρονομιάς της Unesco. Αυτή η αρχαία πρωτεύουσα κυριάρχησε στους αραβικούς εμπορικούς δρόμους και είναι ένα από τα σημεία που όλοι θα επισκεφθούν στη Μέση Ανατολή. Θα περάσετε από το Siq, ένα στενό φαράγγι όπου θα έχετε την πρώτη κοντινή θέα του πολύχρωμου ψαμμίτη, καταλήγοντας στο πανέμορφο Θησαυροφυλάκιο. Περπατήστε κατά μήκος της οδού των προσόψεων προς τους βασιλικούς τάφους, το θέατρο και το Qasr Al Bint. Συνεχίζουμε για τη κοιλάδα του Φεγγαριού, το Ουάντι Ραμ, όπου έδρασε ο Λόρενς της Αραβίας. Δείπνο και διανυκτέρευση σε camp στην έρημο. 

3η μέρα:  Νεκρά Θάλασσα - Αμμάν
Πρόγευμα και αναχώρηση με τα Jeep για εκδρομή περίπου 2 ωρών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Νεκρά Θάλασσα όπου είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Ιορδανίας, Ισραήλ και Δυτικής Όχθης αλλά και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας της γης. Εδώ το θαλασσινό νερό περιέχει σχεδόν 10 φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό, δημιουργώντας ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη, στην οποία δεν μπορεί να επιζήσει καμία μορφή ζωής.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα:  Αμμάν – Μαντάπα – Όρος Νεμπο - Λάρνακα 
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Μάνταμπα (Μήδαβα) όπου είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου κυβερνείου στην κεντρική Ιορδανία με πληθυσμό περίπου 60 000 κατοίκους. Η πόλη είναι περισσότερο γνωστή για τα ομεϋαδικά μωσαϊκά ιδίως για έναν μεγάλο ψηφιδωτό χάρτη της βυζαντινής εποχής των Αγίων Τόπων. Θα επισκεφθούμε το όρος Νέμπο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στη Κύπρο. 

Share :