7777 2080

Ναύπλιο...η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας!
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 545

27-10-2023

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Αθήνα. 

(1108)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 607 07:00 - 08:45
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 606 20:30 - 22:10

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την Πελοπόννησο. Στάση θα κάνουμε στον Ισθμό και συνεχίζουμε για το ιστορικό Ναύπλιο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Ναύπλιο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ξενάγηση στην ρομαντική πόλη του Ναυπλίου. Θα ξεκινήσουμε από την Πύλη της Ξηράς, την μοναδική είσοδο της πόλης επί Ενετοκρατίας. Θα περάσουμε από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας και θα καταλήξουμε στην πλατεία Συντάγματος όπου, βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτίρια δεσπόζουν τριγύρω. Χαρακτηριστικά κτίρια, όπως το Βουλευτικό και το αρχαιολογικό μουσείο είναι στο δρόμο μας και η περιήγηση στα σοκάκια της παλιάς πόλης είναι παραμυθένια. Θα ανεβούμε στην Ακροναυπλία, την ακρόπολη του Ναυπλίου για να απολαύσουμε την μοναδική θέα. Η βόλτα μας θα κλείσει στο λιμάνι της πόλης, μπροστά στο φημισμένο Μπούρτζι, το ενετικό φρούριο που είναι χτισμένο πάνω σε ένα νησάκι, το οποίο αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Tέλος, επίσκεψη στο Παλαμίδι. Το υπόλοιπο της μέρας μας θα είναι ελεύθερο.

3η μέρα: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ - ΛΥΓΟΥΡΙΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Θέατρο της Αρχαίου Επιδαύρου το οποίο, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και είναι το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ελληνικό θέατρο εντός και εκτός Ελλάδος. Ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου είναι κυρίως γνωστός για το περίφημο Αρχαίο Θέατρο που προστέθηκε πολύ αργότερα στον ιερό και θεραπευτικό χώρο του Ασκληπιείου και ήταν αφιερωμένο στον θεό που θεράπευε τις αρρώστιες, τον Ασκληπιό. Η χωρητικότητά του ήταν 13.000 θεατές και χρησιμοποιήθηκε και για τη θεραπεία των ασθενών, αφού πίστευαν πως όταν οι ασθενείς παρακολουθούσαν θεατρικές παραστάσεις αυτό είχε πολύ καλά αποτελέσματα στην ψυχική και σωματική τους υγεία. Η τοποθεσία που χτίστηκε, βοήθησε ώστε να διατηρηθεί το θέατρο σε άριστη κατάσταση γιατί ήταν θαμμένο από σωρούς χωμάτων ανά τους αιώνες, έως ότου ανασκαφθεί. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό Λυγουριό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για γεύμα, αφού φημίζεται για τις ταβέρνες του. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ναύπλιο.

4η μέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ - ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ
Πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς Ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής όπου, φυλάσσεται η θαυματουργική εικόνα της Θεοτόκου που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Γνωστή και ως δεύτερο Άγιο όρος λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης μοναστηριών. Συνεχίζουμε για το Άστρος όπου, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Το Άστρος είναι ένα όμορφο χωριό με παραδοσιακό κάστρο, πετρόκτιστα σπίτια και θέα στον Αργολικό κόλπο. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο εκπτωτικό χωριό Mc Arthur που βρίσκεται στα Σπάτα. Εδώ μπορείτε να ολοκληρώσετε τα ψώνια σας, να πιείτε το καφέ σας ή ακόμα και να απολαύσετε το φαγητό σας. Τέλος, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στη Λάρνακα.

Share :