7777 2080

Tήνος - Άνδρος
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 595

13-10-2023

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Αθήνα. 

(1035)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 607 07:00 - 08:45
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 606 22:10 - 23:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ -ΡΑΦΗΝΑ - ΤΗΝΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Συνεχίζουμε για την παραλία της Νέας Μάκρης όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προαιρετικό γεύμα. Στις 16:30 μεταφορά στο λιμάνι της Ραφήνας και απόπλους για την Τήνο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΤΗΝΟΣ
Μετά το πρόγευμα επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα ορθόδοξα προσκυνήματα στην Ελλάδα, στο ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Τήνου. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην εικόνα της Μεγαλόχαρης που ανακαλύφθηκε εκεί στις 30 Ιανουαρίου του 1823, ύστερα από όραμα της μοναχής Πελαγίας που αναπαριστά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο για να επισκεφτείτε τα μουσεία που βρίσκονται γύρω από το μοναστήρι ή για να κάνετε την βόλτα σας και να ψωνίσετε αναμνηστικά από τα μικρομάγαζα γύρω από τον ναό.

3η μέρα: ΤΗΝΟΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν σε ολοήμερη κρουαζιέρα στην Πάρο. Μεταφορά στο λιμάνι της Τήνου με προορισμό το λιμάνι της Πάρου, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων. Άφιξη και ακολουθεί επίσκεψη στην Παναγία Εκατονταπυλιανή, ένα από τα σπουδαιότερα παλαιοχριστιανική μνημεία. Ο ναός χτίστηκε από την Αγία Ελένη η οποία, στον πηγαιμό της προς τους Αγίους Τόπου με σκοπό να βρει τον σταυρό του Ιησού, έπεσε σε θαλασσοταραχή και έταξε να χτίσει στο νησί μια εκκλησία αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Το όνομα της οφείλεται στις 100 πύλες που υπάρχουν στο ναό όμως μόνο οι 99 πύλες είναι φανερές. Η εκατοστή θα φανερωθεί όταν ανοίξει αντίστοιχα και μια μυστική πόρτα στην Αγία Σοφία, με την οποία έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στα σοκάκια του νησιού με τα κυκλαδίτικα ασπρόχτιστα σπίτια να δεσπόζουν και τις βουκεμβίλιες να τα ντύνουν. Χρόνος για προαιρετικό γεύμα και επιστροφή στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το καράβι για την Τήνο. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΓΥΡΟΣ ΤΗΝΟΥ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Πρώτα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας ή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κεχροβουνίου και συνεχίζουμε για τον Βώλακα, τον περιτριγυρισμένο από απίστευτο σεληνιακό τοπίο για περίπατο και καφέ στο ρομαντικό χωριό. Επόμενη στάση θα κάνουμε στο μουσείο μαρμαροτεχνίας έξω από τον Πύργο και συνεχίζουμε για βόλτα στο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου τον πανέμορφο Πύργο με τα ολόλευκα σπίτια του. Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και στο μουσείο των Τηνίων καλλιτεχνών, χρόνος ελεύθερος στην κεντρική πλατεία του χωριού με τη μαρμάρινη βρύση του 1778 και τον αιωνόβιο πλάτανο. Προαιρετικό γεύμα θα έχουμε στο παραθαλάσσιο χωριό του Πάνορμου και τελευταίος μας σταθμός για σήμερα θα είναι το πανέμορφο χωριό Υστέρνια με τη μοναδική αισθητική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

5η μέρα: ΤΗΝΟΣ - ΑΝΔΡΟΣ - ΡΑΦΗΝΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και μεταφορά στο λιμάνι όπου στις 08:30 θα πάρουμε το καράβι για την Άνδρο. Άφιξη και αναχώρηση για προσκύνημα στην Αγία Μαρίνα, όπου θα προσκυνήσουμε το ιερό λείψανο και ακολούθως από εκεί για τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα προσκυνήσουμε. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και μεταφορά στο λιμάνι. Στις 16:00 απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη στις 18:00 και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στη Λάρνακα.

Share :