7777 2080

Ρομαντική Γερμανία - Παραμυθένιο Στρασβούργο
Ευρώπη

Από € 949

29-12-2024

Με απευθείας πτήσεις της Lufthansa. 

(2046)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Φρανκφούρτη Lufthansa LH 1293 16:10 - 19:35
Φρανκφούρτη - Λάρνακα Lufthansa LH 1292 10:20 - 15:05

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η ημέρα : Λάρνακα – Φρανκφούρτη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου θα πάρουμε τη πτήση για την Φρανκφούρτη. Άφιξη παραλαβή από την αρχηγό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο.Δυναμική και εκπλεπτυσμένη, η Φρανκφούρτη είναι μια συναρπαστική μίξη αντιθέσεων. Από τη μια το «Mainhattan» των υπερσύγχρονων γυάλινων ουρανοξυστών που καθρεφτίζονται στα νερά του Μάιν. Από την άλλη, η γενέτειρα του Γκαίτε με το όμορφο μεσαιωνικό κέντρο, τη μποέμικη συνοικία Sachsenhausen με τα δαιδαλώδη σοκάκια η πόλη των 60 μουσείων, των εντυπωσιακών αστικών πάρκων και της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης δεκάδων εθνικοτήτων.

2η ημέρα: Φρανκφούρτη – Στρασβούργο
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Στρασβούργο που βρίσκεται σχεδόν πάνω στις δυτικές όχθες του Ρήνου, πρωτεύουσα της λιλιπούτειας επαρχίας της Αλσατίας και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Εδώ εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πόλη. Το ιστορικό κέντρο χαρακτηρίσθηκε ως "αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς" από την UNESCO. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου και το αστρονομικό ρολόι και στην παλιά γειτονιά της πόλης την «μικρή Γαλλία» όπου στο παρελθόν είχαν τα σπίτια τους ψαράδες και βυρσοδέψες. Στη πλατεία Σατό βρίσκεται ο πύργος των Ροάν που σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών. Χρόνος ελεύθερος στους πεζόδρομους της πόλης για καφέ ή φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Φρανκφούρτη.

3η ημέρα: Φρανκφούρτη (Ξενάγηση)
Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση. Εδώ έχουν την έδρα τους το γερμανικό Χρηματιστήριο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Περιήγηση στο Ρόμερ, το αναγεννησιακό σιντριβάνι της Δικαιοσύνης, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και του Αποστόλου Παύλου. Αφού επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου θα ανέβουμε στην διάσημη γέφυρα Άισερνερ Στέγκ με την επιβλητική πινακίδα που αναγράφει τους στίχους του Ομήρου από την Οδύσσεια: “ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ”. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και ψώνια. 

4η ημέρα: Φρανκφούρτη – Μπάντεν Μπάντεν – Χαϊδελβέργη
Πρωινό και αναχωρούμε για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν. Καθοδόν στάση στη ρομαντική Χαϊδελβέργη όπου θα δούμε την πλατεία της αγοράς στην οποία δεσπόζει ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Πνεύματος, τα κτίρια του Πανεπιστημίου και η περίτεχνη εκκλησία των Ιησουιτών. Άφιξη στο κουκλίστικο Μπάντεν Μπάντεν γνωστό από τα ρωμαικά χρόνια για τις ιαματικές πηγές αλλά και το ιστορικό καζίνο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Φρανκφούρτη.

5η ημέρα: Φρανκφούρτη - Λάρνακα
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για τη Λάρνακα.

Share :