7777 2080


Από € 545

19-04-2023

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 551 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 550 18:10 - 20:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

Τετάρτη 19/04: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κι επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την Ουρανούπολη. Ενδιάμεσος σταθμός για γεύμα ή καφέ (προαιρετικό). Το πρόγραμμα της ημέρας τελειώνει με την επίσκεψή μας στην αρχαία Μονή Ζυγιού - Φραγκόκαστρο στα σύνορα του Αγίου Όρους.  Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Ουρανούπολη.

Πέμπτη 20/04: Μετά το πρόγευμα, παραλαβή των Διαμονητηρίων και των εισιτηρίων Αγιορείτικων Γραμμών για την είσοδο μας στον Άγιο Όρος.  Σταθμός μας η Ι.Μ. Ξενοφώντος η οποία  είναι αφιερωμένη στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της Μονής και θα διανυκτερεύσουμε. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα θα μεταβούμε με τα πόδια στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου για προσκύνηση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπήκοου.

Παρασκευή 21/04: Μετά την Τράπεζα αναχωρούμε για τις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» και ακολούθως θα πάμε με τα πόδια (10 λεπτά) στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου για προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Φοβέρα Προστασία. Ακολουθεί προσκύνημα της Κάρας του Αγίου Ανδρέα στην ομώνυμη Σκήτη και αναχώρηση για την Ι.Μ.Βατοπαιδίου, όπου θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της Μονής και θα διανυκτερεύσουμε. 

Σάββατο 22/04: Μετά την Θεία Λειτουργία θα κατευθυνθούμε στη Δάφνη όπου θα πάρουμε το ταχύπλοο για την έξοδο μας από το Άγιο Όρος. Άφιξη στην Ουρανούπολη και επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας Οδού. Ενδιάμεσος σταθμός για φαγητό ή καφέ (προαιρετικό). Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Όσοι το επιθυμούν μπορούμε να μεταβούμε για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τον πολιούχο της συμπρωτεύουσας και στην συνέχεια για βόλτα στην Αριστοτέλους – παραλιακό (προαιρετικό). Το βράδυ σας περιμένουμε για  δείπνο σε ταβέρνα της πόλης.

Κυριακή 23/04: Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την Ι.Μ. Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα Κατερίνης για να συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Κατερίνη για μια περιδιάβαση στην πόλη. Ακολούθως θα προχωρήσουμε προς την Παραλία για γεύμα ή καφέ (προαιρετικό) και βόλτα στην ακρογιαλιά. Τέλος, θα κατευθυνθούμε  προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Λάρνακα με τις βαλίτσες μας γεμάτες όμορφες αναμνήσεις και ευλογίες από την εκδρομή μας.