7777 2080

Προσκυνηματική Εκδρομή στο Άγιο Όρος
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 545

04-01-2023

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Άγιον Όρος!

Μια μοναδική προσκυνηματική εκδρομή που ο καθένας πρέπει να βιώσει. Επισκεφθείτε το Άγιο Όρος ένα ευλογημένο τόπο που συνδυάζει τις αρετές της πνευματικής ζωής και την ομορφιά της φύσης.

Με απευθείας πτήσεις τη Sky Express για Θεσσαλονίκη.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express --- 13:05 - 15:05
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express --- 15:50 - 17:40

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

Τετάρτη 04/01 : ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και επιβίβαση  στο λεωφορείο με προορισμό την Ουρανούπολη. Σταθμός για γεύμα ή καφέ (προαιρετικό). Τα πρόγραμμα της ημέρας τελειώνει με την αρχαία Μονή Ζυγίου- Φραγκόκαστρο στα σύνορα του Αγίου Όρους. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Ουρανούπολη. 
  
Πέμπτη 05/01: ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Μετά το πρόγευμα, παραλαβή των Διαμονητηρίων και των εισιτηρίων Αγιορείτικων γραμμών για την είσοδο μας στο Άγιο Όρος. Πρώτος σταθμός μας η Ι.Μ. Ξενοφώντος όπου θα διανυκτερεύσει μικρή ομάδα προσκυνητών. Οι υπόλοιποι θα μεταβούν στις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους κι θα προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», την Παναγία ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου και τα Άγια λείψανα του Αποστόλου Ανδρέα στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα. Άφιξη και παραμονή στην Ι.Μ. Βατοπεδίου. Θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της Μονής και διανυκτέρευση. 

Παρασκευή 06/01: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Θεία Λειτουργία και ανταλλαγή των προσκυνητών από την μια Ι. Μονή στην άλλη. Οι προσκυνητές της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου  με ενδιάμεσο σταθμός στις Καρυές για τα προσκυνήματα που αναφέρονται στην προηγούμενη ημέρα. Ακολουθείται το τυπικό των Ιερών Μονών. 

Σάββατο 07/01: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΤΑΥΡΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μετά την Θεία Λειτουργία και Τράπεζα θα πάρουμε το καράβι για την επιστροφή μας στην Ουρανούπολη. Φθάνοντας στην Ουρανούπολη θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο και θα κινηθούμε προς την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσω της Εγνατίας Οδού (Ουρανούπολη – Σταυρός – Θεσσαλονίκη). Ενδιάμεσα θα κάνουμε σταθμό για φαγητό – καφέ (προαιρετικό). Άφιξη στην Θεσσαλονίκη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (προαιρετικό και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 08/01: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ: Πρωινή προσκυνηματική εκδρομή στην Ι.Μ. Αγίου Εφραίμ Σύρου στον Κονταριώτισσα Κατερίνης, για συμμετοχή μας στην Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί καφές και το μεσημέρι γεύμα στην Παραλία Κατερίνης (προαιρετικά). Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για το ταξίδι της επιστροφής στην Λάρνακα με τις βαλίτσες μας γεμάτες όμορφες αναμνήσεις κι ευλογίες από την εκδρομή μας.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στις Μονές δύναται να διαμορφωθεί ανάλογα με τον αριθμό ατόμων, την δυνατότητα φιλοξενίας των Ιερών Μονών και καιρού επιτρέποντος.

Share :