7777 2080

Πανόραμα Βαλτικών Χωρών
Ευρώπη

Από € 1095

14-07-2024,21-07-2024,28-07-204,04-08-2024,11-08-2024,18-08-2024

Με πτήσεις της Air Baltic.

(1020)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Ρίγα Air Baltic BT 658 12:05 - 16:15
Bίλνιους - Ρίγα Air Baltic BT 350 05:35 - 06:25
Ρίγα - Λάρνακα Air Baltic BT 657 07:20 - 11:20

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΡΙΓΑ - ΤΑΛΛΙΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Ρίγα. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν. 
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΤΑΛΛΙΝ
Πρόγευμα και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας. Θα περπατήσουμε την περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μουσείο μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Θα δούμε το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα που κτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής τον 13ο αιώνα, την εντυπωσιακή Ρωσική εκκλησία του Αλεξάνδρου Νέφσκι, τον Καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού και το παλάτι Κατριόργκ. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό) και συνεχίζουμε με επίσκεψη στη παραθαλάσσια περιοχή Πιρίτα, μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Μπριγκίτας.Σχεδόν απέναντι από το μοναστήρι βρίσκεται το Ολυμπιακό χωριό που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ολυμπιακών αγώνων του 1980. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και να απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας σε ένα από τα υπαίθρια καφενεδάκια.Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΤΑΛΛΙΝ - ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ - ΡΙΓΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη γραφική κωμόπολη Σιγκούλντα και στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γκαούια. Η Σιγκούλντα είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκαούια και ο περιβάλλον χώρος της προσφέρει μια μαγευτική θέα. Θα επισκεφθούμε το περίφημο περιτειχισμένο κάστρο των ιπποτών Τουράιντα, σπουδαίο μεσαιωνικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, που γνώρισε στιγμές μεγάλης δόξας στις αρχές του 13ου αιώνα. Το κάστρο φιλοξενεί το Εθνογραφικό μουσείο και το μουσείο ιστορίας της περιοχής. Συνεχίζουμε για τη Ρίγα όπου και φθάνουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΡΙΓΑ
Μετά το πρόγευμα θα περπατήσουμε σε κάθε γωνιά της παλιάς πόλης της Ρίγας, της βασίλισσας της Βαλτικής. Η Ρίγα είναι μια πόλη αρχοντική με φινέτσα και υπέροχη αρχιτεκτονική, που πολλοί τη συγκρίνουν με την Αγία Πετρούπολη. Οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Ιακώβ, τα τείχη της πόλης, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, η πλατεία του Δημαρχείου και φυσικά η διάσημη συνοικία με τα υπέροχα Art Nouveau κτίρια, είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία της ξενάγησης μας. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο στη διάθεση σας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΡΙΓΑ
Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να γνωρίσετε καλύτερα τη Ρίγα, μια πόλη με έντονη και ξεχωριστή προσωπικότητα. Το ιστορικό της κέντρο, στην ανατολική όχθη του ποταμού Daugava, έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και πραγματικά αποτελεί ένα από τα ομορφότερα αστικά, διαχρονικά έργα τέχνης! Απολαύστε τον καφέ σας μαζί με ένα τοπικό γλυκό σε κάποιο από τα αριστοκρατικά καφέ ή κάντε την βόλτα σας στις οδούς Elizabetes & Alberta για να θαυμάσετε από κοντά την εκπληκτική αρχιτεκτονική των φημισμένων Art Nouveau κτιρίων της πόλης. Αξίζει να δοκιμάστε τα παραδοσιακά «πελμενί» (ραβιόλια γεμιστά με χοιρινό), τον άγριο σολομό αλλά και το μοναδικό συνδυασμό βότκα με χαβιάρι. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΡΙΓΑ - ΡΟΥΝΤΑΛΕ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Βίλνια. 
Καθοδόν θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε το περίφημο Παλάτι-μουσείο με τους υπέροχους κήπους Ρουντάλε που είναι το πιο σημαντικό μπαρόκ Παλάτι στη Λεττονία. Χτίστηκε το 1730 από τον μεγάλο Ιταλό αρχιτέκτονα Μπαρτολομέο Ραστρέλλι, που σχεδίασε επίσης τα Χειμερινά Ανάκτορα και το Παλάτι Πέτερχοφ στην Αγία Πετρούπολη. Το Παλάτι Ρουντάλε χτίστηκε ως θερινή κατοικία του Δούκα Κούρλαντ. Άφιξη στο Βίλνιους και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΤΡΑΚΑΪ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ
Πρόγευμα. Η πρωινή ξενάγηση που ακολουθεί στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης θα μας αποκαλύψει τον απέριττο, λιτό και ανεπαίσθητα Ρουστίκ χαρακτήρα της. 
Τα δημόσια κτίρια της πρωτεύουσας, ο Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Καθεδρικός Ναός με το καμπαναριό του, το κτίριο του Πανεπιστημίου, η εκκλησία της Αγίας Άννας και φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια είναι οι κυριότεροι σταθμοί της περιήγησης μας. Το απόγευμα θα εκδράμουμε στην πανέμορφη περιοχή των λιμνών για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Τρακάϊ, που είναι κτισμένο με κόκκινο τούβλο και σήμερα στεγάζει το Μουσείο Τέχνης. 
Επιστροφή στη Βίλνιους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΡΙΓΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα (Βreakfast box). Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα εντυπωσιασμένοι από τις μοναδικές ομορφιές των χωρών της Βαλτικής.

 

 

Share :