7777 2080

Προσκυνηματική εκδρομή στη Μυτιλήνη
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 659

06-05-2024

Με πτήσεις της Aegean Airlines.

(2001)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Aegean Airlines A3 903 10:00 - 12:00
Αθήνα - Μυτιλήνη Aegean Airlines A3 254 15:30 - 16:25
Αθήνα - Athens Aegean Airlines A3 225 17:05 - 18:00
Αθήνα - Λάρνακα Aegean Airlines A3 914 21:20 - 23:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η Μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Μυτιλήνη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Μυτιλήνη με πτήσεις της Aegean και με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή από τον αρχηγό σας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας για να κάνετε την βόλτα σας και την πρώτη σας γνωριμία με την Μυτιλήνη.

2η Μέρα: Μυτιλήνη - Ταξιάρχης - ΑΓ. Ραφαήλ - Πέτρα
Μετά το πρόγευμά θα αναχωρήσουμε προς την Θέρμη για εκκλησιασμό στο θαυματουργό μοναστήρι των Αγ. Ραφαήλ – ΑΓ. Νικολάου – Αγ. Ειρήνης, να προσκυνήσουμε και να πάρουμε Αγίασμα. Συνεχίζουμε προς το ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ για να φτάσουμε στην εκκλησία του ΤΑΞΙΑΡΧΗ ο οποίος είναι ο πολιούχος του νησιού . Η θαυματουργή εικόνα του ,είναι φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία του και θα εκπλαγούμε από την ομορφιά του τοπίου. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και σε λιγότερο από μία ώρα φτάνουμε στην Πέτρα , όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό και φυσικά προσκύνημα στην Παναγία την Γλυκοφυλούσα , στον βράχο με τα 114 σκαλοπάτια.

3η Μέρα: Μυτιλήνη - Μονή Λείμωνος - Μονή Περιβολής - Μονή Αγ.Ιωάννη Θεολόγου – Σιγρί – Ερεσός
Μετά από το πρωινό μας αναχωρούμε , για την Μονή Λειμώνος , που στέκει από το 1526 και προσφέρει μεγάλο έργο. Θα δούμε το κελί του Αγίου Ιγνατίου, το Άβατον για τις γυναίκες, το καταπληκτικό Μουσείο τους υπέροχους κήπους. Συνεχίζουμε, για την Μονή Περιβολής που βρίσκεται λίγο πριν την Άντισσα και επίσης λίγο παρακάτω θα προσκυνήσουμε στην περίφημη Μονή Υψηλού, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Θα καταλήξουμε στο Μουσείο Απολιθωμένων στο Σιγρί, όπου εκτός των απολιθωμάτων, θα παρακολουθήσουμε και μία ολιγόλεπτη σχετική ταινία για το είδος των δένδρων και τον τρόπο απολιθοποίηση τους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πατρίδα της Σαπφούς, την παραλιακή Ερεσό.

4η Μέρα: Μυτιλήνη -Παναγία της Αγιάσου – Καρύνη - Πλωμάρι -Κατακόμβες Αγ. Μαγδαληνής
Πρωινό και αναχώρηση για την ορεινή πανέμορφη Αγιάσο, όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε και τα τοπικά προϊόντα με πιο ονομαστά τα ξυλόγλυπτα της Αγιάσου. Περνώντας από την Καρύνη θα σταματήσουμε να δροσιστούμε αλλά και να γνωρίσουμε την κουφάλα του δένδρου που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός Ζωγράφος ο Θεόφιλος. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και καταλήγουμε μετά από μία καταπληκτική διαδρομή στο ξακουστό Πλωμάρι, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό στα ταβερνάκια και βόλτα να γνωρίσουμε την πόλη. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε για να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε στις κατακόμβες της Αγίας Μαγδαληνής στο Σκόπελο (ένα από τα πέντε χωριά της Γέρας).

5η Μέρα: Μυτιλήνη - Αθήνα - Λάρνακα
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας μέχρι την αναχώρηση σας για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για να πάρετε τη πτήση της επιστροφής για Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα.

Share :