7777 2080

Xριστούγεννα στη Λισαβόνα
Ευρώπη

Από € 959

22-12-2023

Mε πτήσεις της Aegean Airlines.

 

(1020)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Aegean Airlines A3 901 05:25 - 07:10
Αθήνα - Λισαβόνα Aegean Airlines A3 720 08:40 - 11:05
Λισαβόνα - Αθήνα Aegean Airlines A3 721 12:00 - 18:00
Αθήνα - Λάρνακα Aegean Airlines A3 910 23:15 - 00:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας με ενδιάμεσο σταθμό. Καλωσορίσατε στην όμορφη και Χριστουγεννιάτικη Λισαβόνα. Άφιξη, παραλαβή και αμέσως μετά θα αρχίσει η πρώτη μας γνωριμία με τη Λισαβόνα με στάση στην κορυφή του Πάρκου του Εδουάρδου του 7ου που προσφέρει καταπληκτική θέα του κέντρου της πόλης. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε μια περιπατητική ξενάγηση στις γραφικές γειτονιές της Λισαβόνας για να νιώσουμε τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρόγευμα. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου και οφείλει το όνομα της στον Οδυσσέα. Θα διασχίσουμε την κεντρική λεωφόρο της Ελευθερίας και την πολυσύχναστη πλατεία Ρόσιο και θα φτάσουμε στην καρδιά της πόλης. Στη συνέχεια, προχωρώντας κατά μήκος του ποταμού, θα φτάσουμε στην περιοχή Μπελέμ όπου θα δούμε τον ομώνυμο πύργο που ήταν η αφετηρία των θαλασσοπόρων του 15ου και 16ου αιώνα και το μνημείο των Ανακαλύψεων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο με τις Βασιλικές άμαξες και το γοτθικού ρυθμού μοναστήρι των Ιερωνυμιτών. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης και το δεύτερο στο κόσμο, το Oceanarium. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τα πολλά και σπάνια είδη ψαριών καθώς επίσης και για ψώνια στο εμπορικό κέντρο Vasco da Gama. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Πρόγευμα και ολόκληρη η μέρα στη διάθεση σας για να κάνετε τις βόλτες σας και να θαυμάσετε την υπέροχη γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική της όμορφης Λισαβόνας, τα παραδοσιακά τραμ που ανηφορίζουν στις συνοικίες της παλιάς πόλης Αλφάμα και Μπάιρο Άλντο, αλλά και τις γραφικές πλατείες που αποτελούν πόλο έλξης για εκείνους που αναζητούν κάτι από την γοητεία μιας άλλης εποχής. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το caldo verde - σούπα με διάφορα λαχανικά, arroz de marisco - ρύζι με θαλασσινά και το εθνικό ψάρι της χώρας που δεν είναι άλλο από το γνωστό μας μπακαλιάρο. Γενικά η Πορτογαλική κουζίνα φημίζεται για τα ψάρια, τα οστρακοειδή και γενικώς τα θαλασσινά της. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικό δείπνο σε τοπικό εστιατόριο για να αφεθείτε στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής «fado». Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΣΙΝΤΡΑ - ΚΑΣΚΑΙΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ - CABO DA ROCA-ΛΙΣΑΒΟΝΑ (Προαιρετικό)
Πρόγευμα. Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη στη διάθεση σας. Εμείς προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στη παραμυθένια πόλη Σίντρα, την οποία ο Λόρδος Βύρωνας ονόμασε «Μικρή Εδέμ». Η πόλη αποτέλεσε το κέντρο της ρομαντικής αρχιτεκτονικής κατά τον 19ο αιώνα, στη διάρκεια του οποίου κτίστηκαν τα πανέμορφα κάστρα-παλάτια που την κάνουν διάσημη μέχρι σήμερα. Στο δρόμο της επιστροφής κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού Ωκεανού, θα περάσουμε από το δυτικότερο ακρωτήρι της ηπειρωτικής Ευρώπης καθώς επίσης και από το κοσμοπολίτικο Εστορίλ και το περιζήτητο κέντρο διακοπών Κασκαίς. Επιστροφή στη Λισαβόνα και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.Άφιξη στη Λάρνακα λίγο μετά τα μεσάνυκτα εντυπωσιασμένοι από τη γοητευτική Λισαβόνα με την πλούσια ιστορία και την αναλλοίωτη γραφικότητα.

Share :