7777 2080

Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στη Βαρσοβία
Ευρώπη

Από € 775

23-12-2024,30-12-2024

Απευθείας πτήσεις με τις Lot Polish Airlines.
 
(1001)
 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Βαρσοβία LOT Polish Airlines LO 172 16:10 - 18:50
Βαρσοβία - Λάρνακα LOT Polish Airlines LO 171 10:40 - 15:10

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την όμορφη και γιορτινή Βαρσοβία. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Η πόλη της Βαρσοβίας είναι γεμάτη αξιοθέατα και μνημεία πολιτισμού, τα οποία αν και καταστράφηκαν ολοσχερώς κατά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ανοικοδομήθηκαν με πιστή και λεπτομερειακή αντιγραφή από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με τη Στήλη του Ζιγκμούνδου, το παλιότερο άγαλμα της Βαρσοβίας και το Κάστρο των Βασιλιάδων. Θα δούμε επίσης τη γραφική κεντρική πλατεία στην παλιά πόλη, με τα γοτθικού, μπαρόκ και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια. Το απόγευμα ελεύθερο για να κάνετε τις βόλτες σας στις Χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης με τα αμέτρητα γιορτινά στολίδια και σουβενίρ και να απολαύσετε ζεστό αρωματικό κρασί και τοπικές λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Μετά το πρόγευμα θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την όμορφη Βαρσοβία, μια πόλη με πανύψηλους ουρανοξύστες, αριστοκρατικά παλάτια και γραφικές μεσαιωνικές πλατείες. θα περάσουμε από τον κεντρικό δρόμο Μαρσαλκόβσκα, με τα πολλά εμπορικά καταστήματα όπου βρίσκεται το Παλάτι του Πολιτισμού και της Επιστήμης, θα δούμε επίσης και την μποέμικη πλευρά της Βαρσοβίας που δεν είναι άλλη από τη συνοικία Πράγα. Προλαβαίνουμε την απορία σας και όχι, δε μιλάμε για την Πράγα της Τσεχίας. Έχει και η Πολωνία τη δική της Πράγα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ποταμού Βιστούλα. Μια περιοχή που παραμελήθηκε και περιθωριοποιήθηκε λόγω φτώχειας, μέχρι που την τελευταία δεκαετία όλοι οι καλλιτέχνες και οι μποέμ τύποι της Πολωνίας άρχισαν να συρρέουν εδώ και να μεταμορφώνουν εγκαταλελειμμένους βιομηχανικούς χώρους σε καλλιτεχνικά κέντρα, πολυχώρους τέχνης, μπιστρό, εστιατόρια και υπαίθρια καφέ με κήπους. Ακολούθως θα συνεχίσουμε για το συγκρότημα παλατιών και πάρκων «Λαζένκι» και θα θαυμάσουμε το διάσημο βασιλικό ανάκτορο «Παλάτι στο νερό». Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Προτείνουμε να κάνετε τις βόλτες σας στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης που είναι στολισμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τις γραφικές υπαίθριες αγορές, και να γευθείτε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως ζεστή σούπα μέσα σε κρούστα από ψωμί, χοιρινό κότσι, ή παραδοσιακά dumplings (γεμιστά ζυμαρικά από κρέας, τυρί ή μανιτάρια). Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής φορτωμένοι με πανέμορφες Χριστουγεννιάτικες εικόνες από την γιορτινή Βαρσοβία.

Share :