7777 2080

Χαλκίδα...στα μικρά διαμάντια της Eύβοιας!
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 595

18-11-2023

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Αθήνα.

(1058)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 607 07:15 - 09:00
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 606 20:30 - 22:10

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για προσκύνημα της περίφημης Μονής του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη της Χαλκίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί περιδιάβαση για να γνωρίσουμε την πόλη και τα αξιοθέατα της. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ταβέρνες, τα ουζερί, τις ψαροταβέρνες και τις καφετέριες του παραλιακού μετώπου . Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΙΜΑΛΛΗ - ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ - ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην Εύβοια. Πρώτος προορισμός μας η Ιερή Μονή Μακρυμάλλη στα Ψαχνά. Ακολουθώντας μία όμορφη διαδρομή ανάμεσα σε πεύκα, πυκνή βλάστηση και ρεματιές με τρεχούμενα νερά θα καταλήξουμε στην Ιερή Μονή του Οσίου Δαβίδ, ένα ιστορικό μοναστήρι με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική ανάμεσα σε αιωνόβια πεύκα. Εδώ βρίσκεται και ο τάφος του γέροντα Τσαλίκη. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Προκόπι για να προσκυνήσουμε το ολόσωμο σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στη Χαλκίδα. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ομορφιές της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΛΕΙΒΑΔΙΑ - ΑΝΤΙΚΥΡΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη Λιβαδειά, μία ιστορική πόλη της Ρούμελης. Θα επισκεφθούμε τη γραφική περιοχή της Κρύας με τα τρεχούμενα νερά, τα τεράστια πλατάνια και τους νερόμυλους. Χρόνος ελεύθερος για περιδιάβαση στους γραφικούς πεζόδρομους με τα πολλά και φθηνά καταστήματα. Επόμενος προορισμός μας το γραφικό ψαροχώρι της Αντίκυρας με τα ουζερί και τις ψαροταβέρνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΕΡΕΤΡΙΑ - ΚΥΜΗ - ΣΤΕΝΗ
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε το εσωτερικό της Εύβοιας. Πέρνοντας τον δρόμο που οδηγεί προς νότο θα φτάσουμε στην Ερέτρια, ο αρχαιολογικό χώρος της είναι ο σπουδαιότερος στην Εύβοια. Συνεχίζοντας νότια και αφού περάσουμε από το Αλιβέρι θα φτάσουμε στην Κύμη που βλέπει προς το Αιγαίο. Χρόνος για επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και βόλτα στους δρόμους της με τα υπέροχα αρχοντικά της. Επόμενη στάση θα κάνουμε στη Στενή Ευβοίας που φημίζεται και για το καλό φαγητό της. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτείτε τη φημισμένη πηγή «βρύση του γιατρού», σε μια τοποθεσία μέσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το εκπτωτικό χωριό Mc Arthur που βρίσκεται στα Σπάτα. Εδώ μπορείτε να ολοκληρώσετε τα ψώνια σας, να πιείτε το καφέ σας ή ακόμα και να απολαύσετε το φαγητό σας. Τέλος μεταφορά στο αεροδρόμιο Αθηνών για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στη Λάρνακα.

Share :