7777 2080

Ιαπωνία... Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου
Μακρινά Ταξίδια

Από € 4565

14-07-2024,12-08-2024

Mε πτήσεις της Emirates και Qatar Airways.

(1235)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
(14/07) Λάρνακα - Ντουμπάι Emirates EK 110 20:10 - 01:05
Ντουμπάι - Οσάκα Emirates EK 316 03:00 - 17:15
Τόκιο - Ντουμπάι Emirates EK 319 22:30 - 04:10
Ντουμπάι - Λάρνακα Emirates EK 109 08:00 - 11:10
(12/08) Λάρνακα - Ντόχα Qatar Airways QR 266 13:05 - 16:40
Ντόχα - Οσάκα Qatar Airways QR 802 01:20 - 16:30
Τόκιο - Ντόχα Qatar Airways QR 807 22:30 - 04:05
Ντόχα - Λάρνακα Qatar Airways QR 265 08:00 - 12:05

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΝΤΟΥΜΠΑΙ ή ΝΤΟΧΑ - ΟΣΑΚΑ
Αναχώρηση από τη Λάρνακα μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Οσάκα, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιαπωνίας με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

2η μέρα: ΟΣΑΚΑ
Άφιξη στην Οσάκα. Παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Με σχεδόν εννέα εκατομμύρια κατοίκους και οικονομία που ξεπερνά εκείνες του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊλάνδης, η Οσάκα έχει σίγουρα μεγάλη δυναμική.Αυτή η επιβλητική αλλά κα παράλληλα κομψή πόλη, αποτελεί εμπορικό κόμβο και διαθέτει εξαιρετικά εστιατόρια και νυχτερινή ζωή.Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΟΣΑΚΑ - ΝΑΡΑ - ΟΣΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ιαπωνίας τη Νάρα, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο με ύψος 16 μέτρα και βάρος 550 τόνους.Σύμβολο ειρήνης τα χίλια και τόσα εξημερωμένα ελάφια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο Πάρκο της πόλης και γύρω από τον Ναό Τοντάι-τζι που θα επισκεφθούμε. Σύμφωνα με το μύθο, τα ελάφια έγιναν οι αγγελιοφόροι των θεών όταν ένας από αυτούς εμφανίστηκε πάνω σε ένα λευκό ελάφι για να προστατέψει την πόλη.Επιστροφή στην Οσάκα και ξενάγηση της πόλης.Μεταξύ άλλων θα δούμε το φημισμένο κάστρο Osakajo και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην εμπορική περιοχή Τοτομπόρι & Σανσαιμπάσι, σήμα κατατεθέν της πόλης, με τα εκατοντάδες καταστήματα και εστιατόρια, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και το περίφημο street food της Οσάκα. Επόμενη στάση, ο θεαματικός ουρανοξύστης Umeda Sky.Η ανάβαση στο κτίριο είναι μοναδική εμπειρία και η θέα από τον τελευταίο όροφο κόβει την ανάσα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΟΣΑΚΑ - ΚΙΟΤΟ
Πρόγευμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Κιότο.Ένα ταξίδι στο Κιότο ισοδυναμεί με μια περιήγηση σε 11 αιώνες Ιαπωνικής ιστορίας.Εδώ γεννήθηκαν οι παραδόσεις, η θρησκεία, η αισθητική και η τέχνη.Το ολάνθιστο Κιότο των κερασιών και των εκλεπτυσμένων κήπων, διατηρεί αναλλοίωτο το χρώμα και την αυθεντικότητα του, αρνούμενο να συμβιβαστεί με το μέλλον. Εδώ οι Γκέισες, τα κιμονό, οι Σαμουράι και οι Σούμο δεν ανήκουν στο παρελθόν.Πρώτη μας στάση η γραφική περιοχή Arashiyama, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το δάσος από bamboo, ένα πραγματικά εκπληκτικό μέρος για να απολαύσει κανείς την ομορφιά της φύσης με το ύψος των φυτών να φτάνει τα 40 μέτρα και τη γραφική γέφυρα Togetsu-kyo.Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να μυηθούμε στον κόσμο των Σαμουράι και στον τρόπο ζωής τους και θα παρακολουθήσουμε μια σύντομη επίδειξη με σπαθιά. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΙΟΤΟ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το ανυπέρβλητο Χρυσό Περίπτερο (Kinkakuji-Temple) που είναι καλυμμένο εξ ολοκλήρου από φύλλα χρυσού. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ναό Φουσίμι Ινάρι που είναι γνωστός για τα χιλιάδες τορίι (παραδοσιακές πύλες που συναντάμε στις εισόδους των Σιντοϊστικών ναών), ο οποίος βρίσκεται στο ιερό βουνό Ινάρι-σαν στο Φουσίμι και είναι ο κεντρικός ναός ανάμεσα σε περίπου 40.000 ναούς στην Ιαπωνία που είναι αφιερωμένοι στη θεότητα του ρυζιού, Ινάρι και πιστεύεται ότι χτίστηκε το 711. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα ζυθοποιείο σάκε. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πως φτιάχνετε το παραδοσιακό αυτό ποτό που γίνεται από ρύζι. Συνεχίζουμε με τον εντυπωσιακό ναό Κιγιομίτζου. Θα ανεβούμε το μικρό λόφο που θα μας φέρει στο ναό με το άγαλμα της Θεάς του Ελέους Κανόν με τα 11 κεφάλια.Η περιοχή Σανεντζάκα και Νινεντζάκα σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με την όμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά μικρά μαγαζάκια.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΙΟΤΟ - ΧΑΚΟΝΕ (ΟΡΟΣ ΦΟΥΤΖΙ)
Πρόγευμα. Η σημερινή μέρα θα είναι συναρπαστική.Πριν αναχωρήσουμε θα στείλουμε τις αποσκευές στο Τόκυο και θα έχετε μαζί σας μόνο μια μικρή τσάντα (handbag). Θα αναχωρήσουμε με το τρένο-βολίδα για το δημοφιλές θέρετρο Χακόνε όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε (καιρού επιτρέποντος) τον όγκο και το μεγαλείο του χιονοσκέπαστου Φούτζι. Θα επιβιβαστούμε σε ένα από τα «πειρατικά πλοία» για να απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη γραφική και καταγάλανη λίμνη Άσι, που φημίζεται για τη θέα που προσφέρει στο όρος Φούτζι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα ΧΑΚΟΝΕ - ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ - ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ - ΤΟΚΥΟ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Τόκυο.Καθοδόν θα επισκεφθούμε τη πανέμορφη μεσαιωνική πόλη Καμακούρα. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον ναό του Μεγάλου Βούδα με το υπαίθριο μπρούντζινο άγαλμα ύψους 13 μέτρων και τα χιλιάδες αφιερωματικά φαναράκια.Θα τελειώσουμε με μια βόλτα τον γραφικό πεζόδρομο Κομάτσι-ντόρι με τα ξύλινα σπιτάκια, τα γραφικά καταστήματα και τα παραδοσιακά εστιατόρια.Συνεχίζουμε για τη Γιοκοχάμα, το πρώην ψαροχώρι που έγινε λιμάνι και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιαπωνίας.Θα επισκεφθούμε τη περίφημη China town, τη μεγαλύτερη στην Ιαπωνία και το πάρκο Γιαμασίτα - διάσημο για τη θέα που προσφέρει και θα περπατήσουμε κατά μήκος της προκυμαίας.Τελευταία αφήνουμε την περιοχή Mινάτο Μιράι που σφύζει από ζωή και βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι με τους ουρανοξύστες, τα πολλά εστιατόρια και καταστήματα.Άφιξη στο Τόκυο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η Μέρα: ΤΟΚΥΟ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσει η ολοήμερη ξενάγηση μας στη λαμπερή πρωτεύουσα της Ιαπωνίας που κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο.Μεταξύ άλλων θα δούμε την παραδοσιακή συνοικία Ασακούσα όπου βρίσκεται ο Βουδιστικός ναός Senso-ji - ο αρχαιότερος που υπάρχει στο Τόκυο και από τους πιο σημαντικούς, τον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Νακαμίσε με τα παραδοσιακά μαγαζάκια χειροτεχνίας και τα υπαίθρια εστιατόρια να σας προκαλούν να γευτείτε τις τοπικές λιχουδιές.Συνεχίζουμε τη ξενάγηση μας περνώντας από το Αυτοκρατορικό Παλάτι, επίσημη κατοικία του Ιάπωνα Αυτοκράτορα για να καταλήξουμε στη μεγαλύτερη διασταύρωση στον κόσμο τη Σιμπούγια, που είναι ίσως το πιο προβεβλημένο αξιοθέατο του Τόκυο σε ταινίες και όχι μόνο.Η περιοχή σφύζει από ζωή και είναι γεμάτη με μοντέρνα καταστήματα, εστιατόρια καθώς και κέντρα διασκέδασης & αναψυχής. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και στη συνέχεια θα απολαύσουμε πανοραμική θέα της πόλης από το παρατηρητήριο του κτιρίου Tokyo Metropolitan Government Building Observation. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΤΟΚΥΟ
Πρόγευμα και η μέρα ελεύθερη στη διάθεση σας για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε.Εμείς σας προτείνουμε να κάνετε τις βόλτες σας στην περιοχή της Γκίνζα με τα πολυτελή καταστήματα μόδας και τεχνολογίας ή να επισκεφθείτε το πάρκο Ουένο, μια όαση πρασίνου στην καρδιά του Τόκυο που σφύζει από ζωή, διάσημο επίσης για τα πολλά μουσεία και γκαλερί τέχνης που βρίσκονται εντός του πάρκου, καθώς και τον ζωολογικό κήπο, τις παραδοσιακές αγορές και τις τοπικές σπεσιαλιτέ.Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στον περίφημο και υπέρλαμπρο δρόμο Καμπουκίτσο, ή αλλιώς το «red light district» του Τόκυο. Διανυκτέρευση.

10η-11η μέρα: ΤΟΚΥΟ - ΝΤΟΥΜΠΑΙ ή ΝΤΟΧΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και ακόμη λίγες ώρες στη διάθεση σας στη συναρπαστική αυτή πόλη.Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τόκυο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.Άφιξη στη Λάρνακα το πρωί της 11ης μέρας, γοητευμένοι από την πιο σύγχρονη χώρα του πλανήτη με ιστορία χιλιάδων χρόνων, που συναρπάζει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

 

 

Share :