7777 2080

Ελλάδα - Βουλγαρία
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 780

30-08-2024

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Θεσσαλονίκη. 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 650 20:55 - 22:55
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 651 18:25 - 20:15

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: Λάρνακα - Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Θεσσαλονίκη.  Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Περιήγηση Θεσσαλονίκης – Μονή Σουρωτής (Τάφος Αγίου Παϊσίου) 
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί περιήγηση της Θεσσαλονίκης όπου θα δούμε αρκετά αξιοθέατα, μετά θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου που βρίσκεται μέσα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή. Μετά θα επισκεφτούμε ένα πολυκατάστημα που βρίσκεται στην περιοχή για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα περπατήσουμε μέχρι τα Λαδάδικα όπου θα έχουμε προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική.

3η μέρα:  Θεσσαλονίκη:  
Πρόγευμα και αναχωρούμε για Μετέωρα την μοναδικού φυσικού κάλους & θρησκευτικού ενδιαφέροντος περιοχή.  Σήμα κατατεθέν, το φυσικό φαινόμενο  των κατακόρυφων βράχων, που λες και κρέμονται από τον ουρανό, στους οποίους είναι  χτισμένα αξιόλογα βυζαντινά μοναστήρια με πολύτιμα θρησκευτικά και ιστορικά κειμήλια. Τα Μετέωρα αποτελούν διεθνή πολιτιστική κληρονομιά υπό την  προστασία της  UNESCO. Επόμενος προορισμός μας η πόλη της Καλαμπάκας, μια πόλη παραδοσιακή που είναι κτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων και στην αριστερή όχθη του Πηνειού ποταμού όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα (προαιρετικά).  Στην επιστροφή μας για Θεσσαλονίκη θα έχουμε την ευκαιρία για σταθμό στην όμορφη πόλη της Θεσσαλία Λάρισα για καφέ (προαιρετικό).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα, διανυκτέρευση. 

4η μέρα:  Θεσσαλονίκη – Οχυρό Ρούμπελ – Σαντάνσκι – Μοναστήρι της Ρίλας – Σόφια 
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Σόφια.  Πρώτο σταθμό πριν περάσουμε τα σύνορα για Βουλγαρία θα κάνουμε στο Οχυρό Ρούπελ, ένα μνημείο-σύμβολο του αγώνα των Ελλήνων στο έπος του 40 και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.  Μπαίνοντας Βουλγαρία θα έχουμε  στάση στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και συνεχίζουμε για το Σαντάνσκι, όπου είναι ο πιο γνωστός ιαματικός προορισμός της Βουλγαρίας με απέραντα πάρκα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα.  Επόμενος σταθμός μας θα κάνουμε στο ιστορικό μοναστήρι της Ρίλας, τη μεγαλύτερη και τη πιο φημισμένη Ορθόδοξη Μονή της Βουλγαρίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Σόφια αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:  Σόφια
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην Σόφια όπου θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό καθεδρικό Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι που χωράει μέχρι και 10000 άτομα. Ένας ναός με χρυσούς και χάλκινους θόλους που φημολογείται πως είναι το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Βουλγαρίας. Δίπλα από τον καθεδρικό ναό, βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας αλλά και το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, το οποίο είναι στη μνήμη των πεσόντων για την Βουλγαρία και φωτίζεται από αέναη φλόγα.  Θα δούμε επίσης το Κοινοβούλιο, το εθνικό θέατρο «Ιβαν Βαζώφ» του οποίου η πρόσοψη απαρτίζεται από έξι άσπρες μαρμάρινες στήλες και απεικονίζουν τον Απόλλωνα και τις Μούσες. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη λεωφόρο Βίτοσια, όπου βρίσκονται τα εμπορικά κέντρα με τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων ή να πιείτε τον καφέ σας στον πεζόδρομο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  Σόφια – Μοναστήρι Μπάτσκοβο – Φιλιππούπολη
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Φιλιππούπολη που είναι κτισμένη στις όχθες του Έβρου και απλώνεται πάνω σε επτά χαμηλούς λόφους και είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης.  Πρώτος μας σταθμός το μνημείο της Χριστιανικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα Ορθόδοξα μοναστήρια στην Ευρώπη, το μοναστήρι Μπάτσκοβο ή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χτίστηκε το 1083. Συνεχίζουμε για Φιλιππούπολη όπου θα έχουμε ξενάγηση στην παλιά πόλη, θα δούμε το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, και τέλος το Ρωμαϊκό θέατρο.   Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και βόλτα.  Διανυκτέρευση. 

7η μέρα:  Φιλιππούπολη – Ορμένιο – Ορεστιάδα – Σουφλί – Φέρες – Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση από Φιλιππούπολη για τελικό προορισμό την Κομοτηνή όπου θα διανυκτερεύσουμε. Περνώντας τα σύνορα όπου θα έχουμε τελωνιακό φθάνουμε στο Ορμένιο όπου είναι το βορειότερο κατοικημένο χωριό της Ελλάδας, συνεχίζουμε για Ορεστιάδα στο ξακουστό για τα μεταξωτά του Σουφλί και στη συνέχεια θα σταματήσουμε στις Βυζαντινές Φέρες όπου θα έχουμε επίσκεψη στην ιστορική εκκλησία της Κοσμοσώτηρας.   Ακολούθως θα έχουμε σταθμό στην Αλεξανδρούπολη όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα στον παραλιακό με τον φάρο.  Το απόγευμα φθάνουμε Κομοτηνή, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Θεσσαλονίκη - Λάρνακα 
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την Κομοτηνή με προορισμό την  Ξάνθη, με τα υπέροχα αρχοντικά της.  Περιήγηση στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και συνεχίζουμε με προορισμό το αεροδρόμιο για τη πτήση προς Λάρνακα με τις βαλίτσες γεμάτες με πανέμορφες εικόνες από τα μαγευτικά μέρη που επισκεφτήκαμε. 

Share :