7777 2080

Εκδρομή στην Μακεδονία
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 880

06-07-2024,13-07-2024,20-07-2024,21-08-2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΒΕΡΟΙΑ

Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airilnes για Θεσσαλονίκη. 

(1114)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Aegean Airlines A3 547 12:55 - 14:55
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Aegean Airlines A3 544 19:00 - 21:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα
 
1η ΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για Ιωάννινα.  Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
2η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρόγευμα. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα, όπου φυλάσσονται και τα λείψανά του. Επίσκεψη (προαιρετική) στο Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη στα Ζαγοροχώρια.. Θα θαυμάσουμε χωριά με ήρεμη ζωή, χωριά μέσα στο δάσος, πεντακάθαρα ποτάμια, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο που είναι τα κύρια υλικά από τα οποία φτιαχνόντουσαν και φτιάχνονται ακόμη τα σπίτια. Σε κάποια χωριά θα κάνουμε στάση και άλλα θα τα δούμε από το λεωφορείο – το Μονοδένδρι, το Τσεπέλοβο και το Ναό της Αγίας Παρασκευής το φαράγγι του Βίκου. Θα απολαύσουμε παραδοσιακά φαγητά, τα κρεατικά, τις περίφημες πίτες, τα γλυκά του κουταλιού και το ωραίο κρασί της περιοχής. Θα έχουμε χρόνο για να γευματίσουμε (προαιρετικά) σε ένα από τα γραφικά αυτά χωριά. Επιστροφή στα Ιωάννινα. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 
 
3η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρόγευμα. αναχώρηση για Ηγουμενίτσα απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για την Κέρκυρα.  Άφιξη στην Κέρκυρα όπου θα έχουμε επίσκεψη στον Ιερό  Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου θα προσκυνήσουμε και το ιερό λείψανο του Αγίου, αφού πρώτα περάσουμε από τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την Σπανιάδα. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στο Μητροπολιτικό Ναό όπου βρίσκεται το λείψανο της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εξαίρετη τοποθεσία Κανόνι για ένα καφέ και να θαυμάσουμε από ψηλά το Ποντικονήσι και την Παναγία των Βλαχερνών. Επιστροφή στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το καράβι για την Ηγουμενίτσα και από εκεί με λεωφορείο στα Ιωάννινα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
4η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για την Κόνιτσα όπου θα επισκεφτούμε το πατρικό σπίτι του Αγίου Παϊσίου, όπου ο άγιος έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο και γραφικό Μέτσοβο όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, μία από τις ομορφότερες εκκλησίες της Ελλάδας. Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσουμε το ωραίο τοπίο και να ψωνίσουμε τα διάφορα παραδοσιακά προϊόντα του χωριού. Συνεχίζουμε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 
 
5η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα. Προσκύνημα στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου (πολιούχος άγιος της πόλης) και στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε το Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα, την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα). Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 
 
6η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΜΟΝΗ ΔΟΒΡΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΟΥΡΩΤΗ (ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ)
Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη στο χωριό Καστανιά στο Βέρμιο, όπου ορθώνεται μεγαλόπρεπα ο Ιερός Ναός της Παναγίας Σουμελά. Η όμορφη αυτή εκκλησία κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορικής ομώνυμης Μονής, στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εδώ βρίσκεται η θαυματουργός εικόνα της, σταυρός  και ευαγγέλιο, που έφεραν από τον Πόντο οι πρόσφυγες. Στη συνέχεια  αναχώρηση για Βέροια για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Δοβρά, με τη θαυματουργή εικόνα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εδώ φυλάσσεται τεμάχιο από τα τίμια λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ακολούθως αναχώρηση για Έδεσσα για να θαυμάσουμε τους περίφημους καταρράκτες. Στάση για καφέ. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Καθοδόν θα περάσουμε από τη Σουρωτή, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 
 
7η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση της επιστροφής.  

Share :