7777 2080

Πανέμορφα Ζαγοροχώρια
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 595

19-06-2024

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Θεσσαλονίκη. 

 

(1068)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 650 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 651 18:10 - 20:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΛΑΤΗ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για τα Ιωάννινα και συγκεκριμένα για την Ελάτη Ζαγορίου. Ένας παραδοσιακός και γραφικός οικισμός, αμφιθεατρικά χτισμένος σε μια δασωμένη περιοχή του βουνού Μιτσικέλι και σε υψόμετρο σχεδόν 1000 μέτρων με θέα προς τα δάση της Τύμφης, διατηρώντας την παρθένα και άγρια ομορφιά του. Τα λιθόστρωτα καλντερίμια και η ιστορία του τόπου θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη των Ιωαννίνων. Επίσκεψη στο Κάστρο όπου επικεντρώνονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Στη συνέχεια, καταλήγοντας στο μόλο θα επιβιβαστούμε σε βάρκες για να περάσουμε στο θρυλικό νησί της κυρά-Φροσύνης που βρίσκεται στην λίμνη Παμβώτιδα. Θα περιηγηθούμε στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα (σήμερα λαογραφικό μουσείο) όπου ο Αλή Πασάς είχε βρει καταφύγιο, στην μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών, του 13ου αιώνα και θα κάνουμε την βόλτα μας στα πλακόστρωμα δρομάκια που θα μας μαγέψουν. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ελάτη Ζαγορίου. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΟΝΙΤΣΑ - ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης. Το όνομα της Μονής προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που, αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες, σκέπαζαν το καθολικό της παλιότερα. Το σημερινό μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης διατηρεί τη φρουριακή του όψη, έχει ανακαινισμένα κελιά, δύο καμπαναριά και ωραίο κήπο. Το καθολικό της είναι βυζαντινού ρυθμού, με ψηλό τρούλο και καλοδιατηρημένες αγιογραφίες του 13ου - 18ου αιώνα, ενώ στη δυτική πλευρά του νάρθηκα υπάρχουν τοιχογραφίες. Από εκεί, συνεχίζουμε για τη γοητευτική κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων, την Κόνιτσα, αφού κάνουμε μια στάση στο γεφύρι της Κόνιτσας, πάνω στον Αώο ποταμό, σύμβολο της πόλης. Παραμονή για φωτογραφίες και στη συνέχεια, φτάνουμε στην Κόνιτσα, η οποία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα κι έχει θέα την πεδιάδα της Κόνιτσας, όπου συναντώνται τρεις ποταμοί: Βοϊδομάτης, Αώος και Σαραντάπορος. Στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, ανάμεσα στις κεραμοσκεπές, ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Νικολάου, με τις ρίζες του να φτάνουν στην τουρκοκρατία. Μπορείτε επίσης να προσκυνήσετε το σπίτι όπου έζησε τα νεανικά του χρόνια ο Άγιος Παίσιος. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επιστροφή στην Ελάτη Ζαγορίου στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ - ΚΗΠΟΙ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το τόπο των θρύλων και των παραδόσεων και συγκεκριμένα για το Κεντρικό Ζαγόρι. Τα Ζαγοροχώρια διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδου, έχουν προσωπικότητα, πλούσια ιστορία, πολιτισμό, ιδιαίτερα καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική και μοναδικό φυσικό τοπίο. Πρώτη στάση το Μονοδέντρι, ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Μονή της Αγίας Παρασκευής η οποία είναι κτισμένη σε πλάτωμα το οποίο ανοίγεται επάνω από το φαράγγι του Βίκου. Η Μονή βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και η θέα από εκεί είναι μαγευτική. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε ένα από τα πιο γνωστά γεφύρια του Ζαγορίου, το γεφύρι του Κόκκορη. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μονότοξο γεφύρι το οποίο έχει μήκος 24 περίπου μέτρα και ύψος 13 μέτρα. Δίπλα στο γεφύρι ορθώνεται ένας επιβλητικός κατακόρυφος βράχος ενώ από κάτω του ρέει το ποτάμι με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά του. Παραμονή για φωτογραφίες. Επόμενη στάση το στολίδι της Τύμφης, το Τσεπέλοβο. Χτισμένο στην κορυφή Καζάρμα, σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1000 μ., του όρου Τύμφη, στέκεται αρχοντικά το Τσεπέλοβο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό οικισμό που η πέτρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κοιτάξει κανείς. Από τον αιωνόβιο πλάτανο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού ξεκινάει ένα οδοιπορικό στα λιθόστρωτα σοκάκια του. Παραμονή για βόλτα στο χωριό και για φαγητό. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τους Κήπους, ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου όπου θα έχουμε στάση. Τέλος θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας στην Ελάτη Ζαγορίου. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΕΛΑΤΗ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη, χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τις αγορές σας ή να απολαύσετε το καφεδάκι σας και νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής.

Share :