7777 2080

Προσκυνηματική εκδρομή: Αθήνα - Tήνος - Άνδρος - Ραφήνα - Τόλο - Ναύπλιο
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 675

30-03-2024

Mε απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways για Αθήνα.

(5012)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Cyprus Airways CY 310 08:00 - 09:45
Αθήνα - Λάρνακα Cyprus Airways CY 313 20:40 - 22:15

Πληροφορίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/03/2024 : ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ-ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ-ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ-ΡΑΦΗΝΑ ΤΗΝΟΣ 
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με πρωινή πτήση. Άφιξη. Αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Εδώ υπάρχει ο τάφος, το άφθαρτο λείψανο και το δέντρο όπου εμαρτύρησε ο Άγιος.  Συνεχίζουμε με επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας, όπου θα πάρουμε το φέριμποτ για το νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο.  Άφιξη στην Τήνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.  
 
2η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/03/2024 : ΤΗΝΟΣ  
Εκκλησιασμός στην Παναγία της Τήνου και προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης. Πρόγευμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στη Μονή Κεχροβουνίου, όπου βρίσκεται η κάρα της Οσίας Πελαγίας (Τηνίας). Επιστροφή στην Τήνο. Ελεύθερος χρόνος για περιδιάβαση στα στενά και γραφικά δρομάκια της Χώρας για  ψώνια, αγορά αναμνηστικών ή για γεύμα (προαιρετικό) ή καφέ στα παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετερίες. Διανυκτέρευση.  
 
3η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 01/04/2024 : ΤΗΝΟΣ-ΑΝΔΡΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ-ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΟΛΟ 
Πρόγευμα. Μεταφορά στο λιμάνι, όπου θα πάρουμε το φέριμποτ για Άνδρο. Άφιξη στην Άνδρο. Αναχώρηση για επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τα λείψανα της αγίας και τη θαυματουργή της εικόνα.  Στη συνέχεια  επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, όπου θα προσκυνήσουμε τη μυροβλύζουσα εικόνα της Παναγίας, την κάρα του Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνοις και άλλα λείψανα. Επιστροφή στο λιμάνι του Γαυρίου. Ελεύθερος χρόνος. Γεύμα (προαιρετικό).  Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας  και από εκεί με λεωφορείο για Τολό. Στάση στον Ισθμό της Κορίνθου, για καφέ και να θαυμάσουμε το τεχνητό κανάλι, που συνδέει το Σαρωνικό με το Ιόνιο Πέλαγος. Άφιξη στο Τολό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.    
 
4η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 02/04/2024 : ΤΟΛΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ-ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ-ΤΟΛΟ 
Πρόγευμα. Αναχώρηση, μέσω μιας υπέροχης καταπράσινης διαδρομής, για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής, με την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, που αναβλύζει Άγιο Μύρο.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το βυζαντινό εκκλησάκι  της   Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα. Εδώ θα θαυμάσουμε τα 17 μεγάλα δέντρα, που βρίσκονται  πάνω στη στέγη της μικρής εκκλησίας, χωρίς να υπάρχουν ρίζες, και θα πάρουμε αγίασμα το οποίο αναβλύζει από τα θεμέλια του ναού. Επιστροφή στο Τολό. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 
 
5η ΜΕΡΑ 03/04/2024 : ΤΟΛΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ-ΑΘΗΝΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ 
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το ιστορικό Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Μέσα από το λεωφορείο θα δούμε το Φρούριο Μπούρτζι, το παλιό κάστρο Παλαμήδι με τις φυλακές του Κολοκοτρώνη και την Ακροναυπλία. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Στη συνέχεια επίσκεψη  και προσκύνημα στο Μοναστήρι της Παναγίας Γοργοεπηκόου, με τη θαυματουργή εικόνα, στη Μάνδρα Αττικής.Ακολούθως αναχώρηση για Αθήνα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο σε πολυκατάστημα για ψώνια και γεύμα (προαιρετικό). Αναχώρηση για το Αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. 

Share :