7777 2080

Προσκυνηματική εκδρομή: Αθήνα - Χαλκίδα - Άνδρος - Τήνος - Αίγινα
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 685

18-05-2024

Με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways για Αθήνα.

(5004)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Cyprus Airways CY 310 07:00 - 08:45
Αθήνα - Λάρνακα Cyprus Airways CY 313 20:40 - 22:15

Πληροφορίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ : ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ- ΟΣΙΟΣ  ΔΑΥΙΔ-ΑΘΗΝΑ 
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Άφιξη. Αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για Εύβοια.  Στάση στη Χαλκίδα για να θαυμάσουμε το φαινόμενο της παλίρροιας, χρόνος για καφέ.  Ακολούθως αναχώρηση για Νέο Προκόπι, περνώντας από ένα μαγευτικό τοπίο μέσα στο δάσος,  για προσκύνημα στον Ιερό  Ναό Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, όπου βρίσκεται και το ιερό σκήνωμα του Αγίου. Γεύμα (προαιρετικό). Στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη και  προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος), όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου  Ιάκωβου Τσαλίκη, του οποίου η Αγιοκατάταξη έγινε το 2017. Αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.  

2η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΝΔΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ 
Πρόγευμα. Μεταφορά στο λιμάνι της Ραφήνας  και αναχώρηση με το φέριμποτ για Άνδρο. Άφιξη. Αναχώρηση για επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τα λείψανα της αγίας και τη θαυματουργή της εικόνα.  Συνεχίζουμε με επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, που στεγάζει πολλά, ανεκτίμητης θρησκευτικής αξίας, κειμήλια και ιερά λείψανα. Στην μονή φυλάσσεται από τον 16ο  αιώνα, η ιερή εικόνα της Παναγία της Μυροβλύτισσας.  Επιστροφή στο λιμάνι του Γαυρίου. Ελεύθερος χρόνος. Γεύμα (προαιρετικό). Ακολούθως αναχώρηση για την Τήνο. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
 
3η ΜΕΡΑ : ΤΗΝΟΣ  
Εκκλησιασμός στην Παναγία της Τήνου και προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης. Πρόγευμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στη Μονή Κεχροβουνίου, όπου βρίσκεται η κάρα της Οσίας Πελαγίας (Τηνίας). Επιστροφή στην Τήνο. Ελεύθερος χρόνος για περιδιάβαση στα στενά και γραφικά δρομάκια της Χώρας για  ψώνια, αγορά αναμνηστικών ή για γεύμα (προαιρετικό). Το απόγευμα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την παράκληση και τον εσπερινό. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στον παραλιακό δρόμο με τα παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετερίες για να γευτείτε τους φημισμένους λοκμάδες της Τήνου. Διανυκτέρευση.   
 
4η ΜΕΡΑ : ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ 
Πρόγευμα. Μεταφορά στο λιμάνι, όπου θα πάρουμε το φέριμποτ για Ραφήνα. Άφιξη. Αναχώρηση για Αθήνα, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα για ψώνια ή επισκέψεις. Διανυκτέρευση.  

5η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ-ΑΙΓΙΝΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για εκδρομή στην Αίγινα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον τάφο   και τα λείψανα του Αγίου. Επίσης θα δούμε το   κελί με τα προσωπικά του αντικείμενα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε  στο λιμάνι όπου θα δώσουμε χρόνο για γεύμα (προαιρετικό) και για να αγοράσετε τα φημισμένα  φιστίκια Αιγίνης και τα  παραδοσιακά γλυκά. Στη συνέχεια αναχώρηση για Πειραιά. Άφιξη.  Συνεχίζουμε με μεταφορά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πτήση της επιστροφής. 

Share :