7777 2080

Μαγευτική Τυνησία
Μακρινά Ταξίδια

Από € 1275

22-07-2023,05-08-2023,12-08-2023,19-08-2023

Mε πτήσεις της Aegean Airlines.

(2001)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Aegean Airlines A3 909 20:55 - 22:40
Αθήνα - Τυνησία Aegean Airlines Α3 734 23:45 - 23:55
Τυνησία - Αθήνα Aegean Airlines Α3 735 01:10 - 05:00
Αθήνα - Λάρνακα Aegean Airlines A3 902 08:00 - 09:35

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η Μέρα: Λάρνακα – Τύνιδα – Γκαμάρθ
Αναχώρηση από Λάρνακα για Τύνιδα με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους στην Αθήνα. Άφιξη παραλαβή από μας αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Γκαμάρθ, παραθαλάσσιο προάστιο της Τύνιδας. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Γκαμάρθ – Μουσείο Μπαρντό – Αρχαία Μεδίνα
Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στο εθνικό μουσείο Μπαρντό, φημισμένο για τα ψηφιδωτά του. Ακολουθεί περιήγηση στην Κάσμπα, την παλαιά πόλη της Τύνιδας, την σκεπαστή αγορά και το Μεγάλο Τζαμί Αζ-Ζαιτουνα. Ελεύθερος χρόνος στα σοκάκια με την περίφημη σκεπαστή αγορά (Σουκ).Η Μεδίνα της Τύνιδας είναι μια λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Συνεχίζουμε για την κεντρική λεωφόρο « Χαμπίμπ Μπουργκίμπα», όπου θα επισκεφθούμε την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Γκαμάρθ – Μοναστίρ – Σούς – Πορτ Ελ-Καντάουϊ
Πρωινό και αναχώρηση για την Μοναστίρ την πιο εξευρωπαϊσμένη πόλη της Τυνησίας και γενέτειρα του πρώτου προέδρου και αναμορφωτή Χαμπίμπ Μπουργκίμπα. Θα επισκεφθούμε το φρούριο Ριμπάτ, το μαυσωλείο του Μπουργκίμπα και θα περιπλανηθούμε στην μαρίνα και την παραθαλάσσια ακτή της πόλης. Θα κάνουμε στάσεις στα παραθαλάσσια θέρετρα Σούς και Πορτ Ελ-Καντάουϊ, όπου θα επισκεφθούμε τα γραφικά Σουκς στην αρχαιά Μεδίνα. Δείπνο και Διανυκτέρευση στο θέρετρο Σούς.

4η Μέρα: Σούς – Ελ Τζέμ – Ματμάτα – Ντούζ – Τοζέρ
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Ελ Τζεμ όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο που φιλοξένησε τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Μονομάχος». Συνεχίζουμε με προορισμό την γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών, Ματμάτα. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια και θα επισκεφθούμε μια οικογένεια, απόγονων των Βερβερίνων, που ζει ακόμα σε τρώγλη. Αναχώρηση για την Ντούζ. Άφιξη και ακολουθεί βόλτα με καμήλες στην έρημο σε αμμόλοφους, προσφέροντας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας διαμέσου της πόλης Κεμπιλι και το αλατούχο βαθύπεδο «Μας Ελ-Τζεριντ» μέχρι την Τοζέρ, την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Μέρα: Σαφάρι – Απόδραση στη έρημο Σαχάρας με τζιπ 4Χ4
Μετά το πρωινό ακολουθεί σαφάρι με Jeep 4Χ4 στις ορεινές οάσεις Σεμπίκα και Ταμάγζα, όπου γυρίστηκε η ταινία «Ο Άγγλος Ασθενής». Συνεχίζουμε την απόδραση μας στην Έρημο Σαχάρας διασχίζοντας στέπες και ξηραμένες λίμνες. Η απόδραση μας θα καταλήξει στην αποκάλυψη του εγκαταλελειμμένου σκηνικού όπου γυρίστηκε η ταινία «Ο Πόλεμος των Άστρων». Στο δρόμο της επιστροφής μας θα περάσουμε από την Ιερή όαση Νέφτια, με τα 24 τζαμιά και τα 100 Marabouts. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παϊτόνια (παραδοσιακές άμαξες). Ακολουθεί περιήγηση της πόλης Τοζέρ και νυχτερινή επίσκεψη στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο «Νταρ Σαριετ», που παρουσιάζει εικόνες από την ιστορία της χώρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Μέρα: Τοζέρ – Καιρουάν – Χάμμαμετ
Μετά το πρωινό μας, θα βρεθούμε στη Καϊρουάν, ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κέντρα του Ισλαμισμού, χαρακτηριζόμενη τέταρτη ιερή πόλη μετά τη Μέκκα, τη Μεδίνα και την Ιερουσαλήμ. Θα περάσουμε από το ιστορικό και μεγαλοπρεπές τζαμί του Ούκμπα, θα περπατήσουμε στην παλαιά πόλη (Medina) με τα εντυπωσιακά μνημεία ενώ δε θα πρέπει να παραλείψουμε ότι η πόλη θεωρείται το κέντρο παραγωγής χαλιών της Τυνησίας. Άφιξη στο θέρετρο Χαμμαμέτ δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Μέρα: Χαμμαμέτ – Ελεύθερη Μέρα
Πρωινό και μέρα ελεύθερη. Χρησιμοποιήστε τις παροχές του ξενοδοχείου σας όπως την πισίνα, το χαμάμ και τη σάουνα. Μπορείτε να πιείτε ένα δροσερό κοκτέιλ η απλά να κολυμπήσετε και να ξεκουραστείτε στην ιδιωτική αμμώδη παραλία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η – 9η Μέρα: Xαμμαμέτ – Καρχηδόνα – Σίντι Μπου Σαίντ – Τύνιδα – Λάρνακα
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος μέχρι το μεσημέρι όπου θα αναχωρήσουμε για την θρυλική Καρχηδόνα. Η Καρχηδόνα ιδρύθηκε το 814π.Χ. Μετά το τέλος του 3ου Καρχηδονιακού Πολέμου καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ρωμαίους. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο γαλανόλευκο χωριό Σίντι Μπου Σαιντ που θυμίζει κάτι μεταξύ της Αθηναϊκής Πλάκας και των Κυκλαδίτικων νησιών. Θα έχουμε χρόνο για ψώνια και γύρω μας 22.00 μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας επιστροφής. Άφιξη το πρωί μας 9ης μέρας στην Λάρνακα.

Share :