7777 2080

Πάσχα στην καρδιά της Ηπείρου
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 875

01-05-2024

Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Κέρκυρα - Μέτσοβο - Μετέωρα

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Θεσσαλονίκη.

(1012)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 650 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 651 12:10 - 14:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα (Μ. Τετάρτη): ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο στη Θεσσαλονίκη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα (Μ. Πέμπτη): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μετά αναχωρούμε για τα Μετέωρα, το δεύτερο μεγάλο συγκρότημα μοναστηριών μετά από αυτό του Αγίου Όρους. Αποτελούν μια μοναδικότητα θαύματος, καθότι από την μια πλευρά έχουμε το θαύμα της φύσης με τους τεράστιους απρόσιτους βράχους και από την άλλη το θαύμα του ανθρώπου που κατάφερε να φτιάξει μοναστήρια σε τέτοια δυσπρόσιτα σημεία. Το χτίσιμο των μοναστηριών ξεκίνησε το 14ο αιώνα και μέχρι το 16ο αιώνα υπήρχαν 24 μοναστήρια σε λειτουργία. Σήμερα λειτουργούν 6 μοναστήρια και εμείς θα επισκεφτούμε αυτό του Αγίου Στεφάνου. Στα Μετέωρα μπορούμε να δούμε τον τρόπο αγιογράφησης των βυζαντινών εικόνων και να μάθουμε για την τεχνική κατασκευής τους. Προαιρετικό γεύμα στην Καλαμπάκα και συνεχίζουμε για το Μέτσοβο, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μέτρων, μια ορεινή πολιτεία που γοητεύει με τα εκπληκτικά της χρώματα και τις μοναδικές εικόνες της. Χρόνος ελεύθερος στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, η οποία είναι τριγυρισμένη από όμορφα καφενεδάκια και μικρομάγαζα. Ανάλογα με τον χρόνο άφιξης στα Ιωάννινα θα επισκεφθούμε το φημισμένο Μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα σε φυσικό μέγεθος που καλύπτουν θέματα από διάφορες περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας, την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αλλά και την τραγωδία της Κύπρου. Άφιξη στα Ιωάννινα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την Λειτουργία της Σταύρωσης σε κοντινή εκκλησία. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα (Μ. Παρασκευή): ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
Μετά το πρόγευμα θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Ιωαννίνων που επικεντρώνονται στο Κάστρο και στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς το Μονοδένδρι, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά των Ζαγοχωριών. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο καλντερίμι που οδηγεί στη Μονή της Αγίας Παρασκευής, στο χείλος της χαράδρας του Βίκου. Συνεχίζουμε για το Καλπάκι στην συνέχεια στην Κόνιτσα. Χρόνος ελεύθερος για να δούμε παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, παλιά αρχοντικά, πλακόστρωτα στενά, το ναό του Αγίου Νικολάου, το σπίτι όπου έζησε τα νεανικά του χρόνια ο Άγιος Παίσιος. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στην περιοχή της Κόνιτσας και επιστροφή στα Ιωάννινα. Νωρίς το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα (Μ. Σάββατο): ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και απόπλους για Κέρκυρα. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη της Κέρκυρας για να παρακολουθήσουμε την Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα. Στις 11.00 γίνεται η πρώτη Ανάσταση και αρχίζει το έθιμο των ‘Μπότηδων’ δηλαδή το σπάσιμο των κανατιών που πετούν από τα παράθυρα οι Κερκυραίοι. Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης της Κέρκυρας και χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στα Ιωάννινα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία. Ακολουθεί δείπνο με Μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα (Κυριακή του Πάσχα): ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΝΗΣΙ
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Θα κατεβούμε στο λιμανάκι για να επιβιβαστούμε σε βάρκες όπου θα περάσουμε στο θρυλικό νησί της κυρά-Φροσύνης στη λίμνη Παμβώτιδα. Χρόνος για περιήγηση στο νησί όπου θα δούμε τη μονή του Αγίου Παντελεήμονα (σήμερα λαογραφικό μουσείο) εκεί που ο Αλή Πασάς είχε βρει καταφύγιο και στη μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα αρχίσει το εορταστικό Πασχαλινό γεύμα. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο στο ξενοδοχείο μας ή ανάλογα με την διάθεση σας θα κατεβούμε στην πόλη των Ιωαννίνων για βόλτα.

6η μέρα (Δευτέρα του Πάσχα): ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε τα Ιωάννινα νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα.