7777 2080

Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα!
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 595

04-11-2023

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Αθήνα. 

(1082)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 607 07:15 - 09:00
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 606 20:30 - 22:10

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για Τρίπολη. Στάση και μέσω Μεγαλόπολης θα φτάσουμε στην περιοχή της Βάστας, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, που από τη σκέπη του έχουν φυτρώσει πανύψηλα δέντρα, ενώ από τα θεμέλια του τρέχουν γάργαρα νερά. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας όπου θα μείνουμε πέντε βράδια. Άφιξη, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΠΥΛΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Εκεί γεννήθηκαν οι σπουδαιότερες αξίες του αθλητισμού και αναδείχτηκαν αθλητές ως παγκόσμια ανθρώπινα και αθλητικά πρότυπα. Στη ξενάγηση μας θα δούμε τον Ναό του Δία, το Γυμναστήριο, το Στάδιο που φιλοξενούσε μέχρι 40000 θεατές, τον βωμό της Ήρας όπου η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει κάθε 4 χρόνια για τους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το Μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα όπως, τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.α.. Αργότερα θα δούμε το μνημείο του βαρόνου Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και θα συνεχίσουμε για την όμορφη Πύλο, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άκρο. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο της Πύλου, θα δούμε την πλατεία των Τριών Ναυάρχων και προαιρετική επίσκεψη στο μαρτυρικό νησάκι Σφακτηρία. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην Καλαμάτα. Αναχωρούμε μετά το πρόγευμα για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, Καλαμάτα. Στην περιήγηση μας θα δούμε μεταξύ άλλων, το παλιό κάστρο όπου ζούσε η πριγκίπισσα Ιζαμπώ, την Βυζαντινή εκκλησία στη βάση του κάστρου που είναι μέσα σε σπηλιά, το νοσοκομείο του 1821, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε την εποχή των Βενετών, την Μονή των Καλογρεών που ήταν γνωστή για τα μεταξωτά της μαντήλια, πασίγνωστα σε όλη την Ελλάδα κ.α. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και για να αγοράσετε αναμνηστικά τοπικά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΟΛΥΜΠΙΑ - ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Πάτρα. Πρώτη στάση θα κάνουμε στον επιβλητικό ναό του Αγίου Ανδρέα και συνεχίζουμε την περιήγηση μας στο κέντρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα η μέρα είναι ελεύθερη στην Αθήνα. Ευκαιρία να κάνετε τις αγορές σας ή να απολαύσετε το καφεδάκι σας στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στη Λάρνακα.

Share :