7777 2080

Προσκυνηματική Εκδρομή στο Άγιο Όρος
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 520

15-10-2023

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Θεσσαλονίκη.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 551 20:40 - 22:40
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 550 18:10 - 20:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

Κυριακή 15/10: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κι επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό το ξενοδοχείο μας στην Θεσσαλονίκη.  Παραλαβή δωματίων, διανυκτέρευση. 

Δευτέρα 16/10:  Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Ι.Μ Αγίου Διονυσίου Ολύμπου στο Λιτόχωρο Ιερίας.  Ακολούθως στην Ι.Μ. Αγίου Εφραίμ Σύρου στην Κονταριώτισσα Κατερίνης. Ακολουθεί καφές - γεύμα (προαιρετικό) στην Παραλία Κατερίνης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Ουρανούπολη με ενδιάμεσο σταθμό για καφέ (προαιρετικό).  Το πρόγραμμα της ημέρας τελειώνει με την επίσκεψή μας στην αρχαία Μονή Ζυγιού - Φραγκόκαστρο στα σύνορα του Αγίου Όρους.  Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Ουρανούπολη. 

Τρίτη 17/10:   Μετά το πρόγευμα, παραλαβή των Διαμονητηρίων και των εισιτηρίων Αγιορείτικων Γραμμών και αναχώρηση για Δάφνη, το κύριο λιμανάκι του Αγίου Όρους. Από εκεί με λεωφορείο θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όπου θα διανυκτερεύσουμε ακολουθώντας τα τυπικά της Μονής.     

Τετάρτη 18/10: Μετά την Τράπεζα αναχωρούμε για τις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» , “ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ”  και της ΚΑΡΑΣ του Αγίου Ανδρέα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, που είναι αφιερωμένη στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος, για διανυκτέρευση.  Εδώ θα προσκυνήσουμε και τη γνωστή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας. Ακολουθείται το πρόγραμμα της Μονής. Εφόσον υπάρχει ο χρόνος, όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν πεζοί στην Ι.Μ. Σταυρονικήτα, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο για ακόμη ένα προσκύνημα.   

Πέμπτη 19/10: Μετά την Θεία Λειτουργεία θα κατευθυνθούμε στην I.Μ. Ξενοφώντος όπου θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της Μονής και θα διανυκτερεύσουμε.  Το απόγευμα για όσους το επιθυμούν θα πάμε με τα πόδια (περίπου 45 λεπτά) στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου για προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Γοργοεπήκοου και θα επιστρέψουμε πίσω. 

Παρασκευή 20/10: Μετά την Θεία Λειτουργία θα πάρουμε το ταχύπλοο για την έξοδο μας από το Άγιο Όρος.  Στην Ουρανούπολη θα μας περιμένει το λεωφορείο για την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο. Ενδιάμεσα θα κάνουμε σταθμό για σουβλάκι ή καφέ (προαιρετικό). Ακολουθεί το ταξίδι της επιστροφής στην Λάρνακα με τις βαλίτσες μας γεμάτες όμορφες αναμνήσεις και ευλογίες από την εκδρομή μας.