7777 2080

Προσκυνηματική Εκδρομή στο Άγιο Όρος
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 520

25-05-2024

Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines  για Θεσσαλονίκη.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Aegean Airlines A3 547 12:55 - 14:55
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Aegean Airlines A3 546 10:40 - 12:20

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

Σάββατο 25/05: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κι επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την Ουρανούπολη.  Ενδιάμεσος σταθμός για γεύμα ή καφέ (προαιρετικό).  Το πρόγραμμα της ημέρας τελειώνει με την επίσκεψή μας στην αρχαία Μονή Ζυγιού - Φραγκόκαστρο στα σύνορα του Αγίου Όρους. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Ουρανούπολη.

Κυριακή 26/5:  Μετά το πρόγευμα, παραλαβή των Διαμονητηρίων και των εισιτηρίων Αγιορείτικων Γραμμών και  αναχώρηση για Δάφνη, το κύριο λιμανάκι του Αγίου Όρους.  Από εκεί με λεωφορείο θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όπου θα διανυκτερεύσουμε ακολουθώντας τα τυπικά της Μονής.

Δευτέρα 27/05:  Μετά την Τράπεζα αναχωρούμε για τις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» , “ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ” στην Ι.Μ Κουτλουμουσίου και την ΚΑΡΑ του Αγίου Ανδρέα στην ομώνυμη σκήτη.  Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία για προσκύνημα και θα καταλήξουμε στην Ι. Μ. Παντοκράτορος, που είναι αφιερωμένη στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος, για διανυκτέρευση. Εδώ θα προσκυνήσουμε και τη γνωστή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας. Ακολουθείται το πρόγραμμα της Μονής. Εφόσον υπάρχει ο χρόνος, όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν πεζή στην Ι.Μ. Σταυρονικήτα, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο για ακόμη ένα προσκύνημα.

Τρίτη 28/05: Μετά την Θεία Λειτουργία θα κατευθυνθούμε στη I.Μ. Ξενοφώντος όπου εορτάζεται ο Άγιος Γεώργιος, στον οποίον είναι αφιερωμένη η Μονή.  Θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της Μονής και θα διανυκτερεύσουμε. Το απόγευμα για όσους το επιθυμούν θα πάμε με τα πόδια (περίπου 45 λεπτά) στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου για προσκύνημα της εικόνα της Παναγίας Γοργοεπήκοου και να επιστρέψουμε πίσω. 

Τετάρτη 29/05:  Μετά την Θεία Λειτουργία θα επιβιβαστούμε στο ταχύπλοο για την έξοδο μας από το Άγιο Όρος.  Στην Ουρανούπολη θα μας περιμένει το λεωφορείο για την μεταφορά μας στην Θεσσαλονίκη για το τελευταίο μας βράδυ στην συμπρωτεύουσα.   Ενδιάμεσα θα κάνουμε σταθμό για σουβλάκι ή καφέ (προαιρετικό).   Μετά την παραλαβή των δωματίων αργά το απόγευμα θα ακολουθήσει περιήγηση (με τα πόδια) στην πόλη.  

Πέμπτη 30/05: Μετά το πρόγευμα και το check out από το ξενοδοχείο θα πάμε στο αεροδρόμιο Μακεδονία για το ταξίδι της επιστροφής στην Λάρνακα, με τις βαλίτσες μας γεμάτες όμορφες αναμνήσεις και ευλογίες από την εκδρομή μας.