7777 2080

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε Βουκουρέστι - Μπράσοβ - Σινάια & Θεσσαλονίκη
Ευρώπη

Από € 599

23-12-2022,30-12-2022

Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines για Θεσσαλονίκη. 

(3004)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Aegean Airlines --- 12:45 - 14:45
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Aegean Airlines --- 15:30 - 17:20

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση με απευθείας πτήση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Το βράδυ ελεύθερο να χαρείτε τη γιορτινή ατμόσφαιρα της συμπρωτεύουσας της Ελλάδας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι
Πρόγευμα νωρίς το πρωί και αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη για τον Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουκουρέστι (περιήγηση πόλης) 
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με την ελληνική εκκλησία, το μουσείο φυσικής ιστορίας, την Αψίδα του Θριάμβου, το μουσείο του χωριού. Επίσης θα δούμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής», το Ατενέουμ Ρομάν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του βασιλιά Κάρολου Α’, που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, την εκκλησία Κρετσουλέσκου του 1722, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το παλάτι των Κατακουζηνών. Ελεύθερος χρόνος στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για καφέ, ψώνια και φαγητό. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας με την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρομανικού Λαού. Επίσης θα δούμε την Όπερα και το κτίριο του Πανεπιστημίου. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουκουρέστι – Καρπάθια – Σινάια – Μπραν – Μπρασόβ – Κάστρο Δράκουλα
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα φτάνουμε στη Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου του Α’, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάια και ακολούθως αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια ξενάγηση στο Μπρασόβ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ελληνική εκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βουκουρέστι – Σόφια (περιήγηση πόλης)- Θεσσαλονίκη 
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Σόφια όπου θα ακολουθήσει περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Alexander Nevsky, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Συνεχίζουμε για σύνορα Προμαχώνα, άφιξη νωρίς το βράδυ στην Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Μπορείτε να δείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, την πλατεία Αριστοτέλους, τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε τους εμπορικούς δρόμους Εγνατίας και Τσιμισκή. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στα ξακουστά λαδάδικα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Λάρνακα
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για βόλτα και κάποια τελευταία ψώνια. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το ταξίδι της επιστροφής στη Κύπρο, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι μας.

Share :