7777 2080

Ρούμελη και Εύβοια
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 749

30-07-2024,27-08-2024

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Αθήνα.

(1108)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 607 07:00 - 08:45
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 602 22:10 - 23:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ - ΑΡΑΧΩΒΑ
Συγκέντρωση των εκδρομέων στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για προσκύνημα στη Μονή του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον τελικό προορισμό μας που είναι η κοσμοπολίτικη Αράχωβα με τα γραφικά δρομάκια, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις κεραμιδοσκέπαστες στέγες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΔΕΛΦΟΙ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΙΤΕΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, τους Δελφούς, που χαρακτηρίζονται ως ο < ομφαλός της Γής>. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Γαλαξίδι, ένα διατηρητέο οικισμό, με το γραφικό λιμανάκι του, τα πολλά αρχοντικά και τη βαριά ιστορική παράδοση. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το γεύμα μας στα ουζερί και τις ψαροταβέρνες της παραλίας. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στην Ιτέα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο παραλιακό μέτωπο. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ομορφιές της Αράχωβας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΔΙΣΤΟΜΟ - ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ
Πρόγευμα. Θα επισκεφθούμε το ηρωικό Δίστομο. Εκεί που οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της κατοχής εκτέλεσαν 228 ανθρώπους και έκαψαν το χωριό. Συνεχίζουμε για τη Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά με την πλούσια ιστορική παράδοση και τη μοναδική ψηφιδωτή διακόσμηση. Επόμενος προορισμός μας η ιστορική Λιβαδειά με την ξεχωριστή γραφικότητα και ομορφιά. Θα επισκεφθούμε την πανέμορφη περιοχή της Κρύας με τα τρεχούμενα νερά και τα τεράστια πλατάνια. Χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο με τα πολλά καταστήματα. Επιστροφή στην Αράχωβα. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΑΡΝΑΣΟΣ - ΑΓΟΡΙΑΝΗ - ΓΡΑΒΙΑ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για να απολαύσουμε τις φυσικές ομορφιές του Παρνασού και της Αγόριανης με το χιονοδρομικό κέντρο, τα Σαλέ, την πυκνή βλάστηση, τα πολλά έλατα και τα τρεχούμενα νερά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Γραβιά με το ιστορικό Χάνι και τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Επόμενος προορισμός μας το γραφικό Πολύδροσο. Γεύμα στην περιοχή. Περνώντας από την Αμφίκλεια θα καταλήξουμε στην Εύβοια και την πανέμορφη Χαλκίδα. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τη βόλτα σας, τις ταβέρνες, τα ουζερί και τις καφετέριες του παραλιακού μετώπου. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ - ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ - ΧΑΛΚΙΔΑ
Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην Εύβοια. Ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή ανάμεσα στα πεύκα, πυκνή βλάστηση και ρεματιές με τρεχούμενα νερά θα καταλήξουμε στην Ιερή Μονή του Οσίου Δαβίδ, ένα ιστορικό μοναστήρι με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική ανάμεσα σε αιωνόβια πεύκα. Εδώ βρίσκεται και ο τάφος του γέροντα Τσαλίκη. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Προκόπι για να προσκυνήσουμε το ολόσωμο σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στη Χαλκίδα. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ομορφιές της . Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΑ - ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ - ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβύτη στο Μήλεσι. Επόμενος προορισμός μας η Αθήνα. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα του κέντρου της Αθήνας. Αναχώρηση το απόγευμα για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για το ταξίδι της επιστροφής με πολλές και ευχάριστες εμπειρίες από το ιστορικό και θρησκευτικό προσκύνημα μας.

Share :