7777 2080

Χριστούγεννα στην ονειρεμένη Μπρυζ και Βρυξέλλες
Ευρώπη

Από € 895

22-12-2021,23-12-2021

Με πτήσεις της Sky Express. 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 601 07:20 - 09:05
Αθήνα - Βρυξέλλες Sky Express GQ 800 11:35 - 14:00
Βρυξέλλες - Αθήνα Sky Express GQ 801 14:50 - 19:00
Aθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 604 20:30 - 22:10

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΜΠΡΥΖ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για Βρυξέλλες μέσω Αθήνας. Άφιξη και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρα και μία από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρυζ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τις γραφικές πλατείες, τα ονειρικά κανάλια και τα λιθόστρωτα καλντερίμια της ρομαντικής αυτής πόλης, που ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι ακόμα πιο όμορφη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΠΡΥΖ (ξενάγηση)
Πρόγευμα. Σήμερα Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της παραμυθένιας αυτής πόλης, μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, με τους πανέμορφους μικρούς και μεγάλους πυργίσκους και τα πλακόστρωτα δρομάκια. Θα θαυμάσουμε τις πανέμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό της Παναγίας με το καμπαναριό Μπέλφορ, έμβλημα της πόλης, καθώς και το γλυπτό της Παναγίας της βρεφοκρατούσας που βρίσκεται στην εκκλησία και είναι δημιούργημα του Μιχαήλ Άγγελου. Στην όμορφη πλατεία Μπούργκ δεσπόζει το υπέροχο Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού και η Καθολική Βασιλική του Ιερού Αίματος, όπου υπάρχει η ξακουστή φιάλη που περιέχει ένα πανί με το αίμα του Ιησού και ήρθε στην πόλη μετά τη Δεύτερη Σταυροφορία και περιφέρεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης. Θα δούμε επίσης το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη, την πολύ-φωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Άρεντς και τέλος το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο και μοναδικό στολίδι της πόλης. Το υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΠΡΥΖ – ΑΜΒΕΡΣΑ - ΜΠΡΥΖ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το διαμαντένιο λιμάνι του Βελγίου την Αμβέρσα που δίκαια πήρε το προσωνύμιο αφού διακινεί το 70% των διαμαντιών παγκοσμίως. Ολόκληρη η πόλη μοιάζει με ένα μουσείο, από το μεσαιωνικό κάστρο δίπλα στο ποτάμι, μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες στην προκυμαία. Η γοτθική και φλαμανδική μπαρόκ αρχιτεκτονική με χαρακτηριστικό δείγμα το σπίτι του Πιέτερ Πολ Ρούμπενς, ενός από τους μεγαλύτερους μπαρόκ καλλιτέχνες της βόρειας Ευρώπης θα σας ενθουσιάσει. Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια με τα εκατοντάδες εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα με αντίκες, γκαλερί τέχνης και μπουτίκ. Επιστροφή στην Μπρυζ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΠΡΥΖ – ΓΑΝΔΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Βρυξέλλες. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας. Η πόλη υπήρξε κατά τον μεσαίωνα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι. Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα δούμε μεταξύ άλλων το κάστρο των ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη. Συνεχίζουμε για τις Βρυξέλλες. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα Φλαμανδικά Αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις, που είναι το σύμβολο της πόλης, το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου και τέλος το Ατόμιουμ, σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρηση. Μεταφορά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μέσω Αθήνας. Άφιξη στη Λάρνακα το βράδυ με εικόνες και αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα αξέχαστες!

Share :