7777 2080

Χριστούγεννα στο Ροβανιέμι με τον Άι - Βασίλη
Ευρώπη

Από € 2225

23-12-2023

Με πτήσεις της Aegean Airlines. 

(1006)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Aegean Airlines A3 901 05:25 - 07:10
Αθήνα - Ροβανιέμι Aegean Airlines A3 4090 09:40 - 14:00
Ροβανιέμι - Αθήνα Aegean Airlines A3 4091 13:45 - 19:05
Αθήνα - Λάρνακα Aegean Airlines A3 910 23:15 - 00:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για το Ροβανιέμι μέσω Αθήνας. Άφιξη, και αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, το Metsahirvas που είναι ένα ιστορικό κτίριο του 1904, της εποχής του Τσάρου Νικολάου ΙΙ της Ρωσίας. Κατασκευασμένο στις όχθες του Παγωμένου Kemijoki, 18χλμ από το κέντρο του Ροβανιέμι, λειτούργησε σαν Δασολογικό Πανεπιστήμιο πριν λειτουργήσει σαν ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας! Γεύμα και μεταφορά στο Ροβανιέμι για μια πρώτη γνωριμία με την πατρίδα του Aϊ Βασίλη. Η πόλη του Ροβανιέμι, που επάξια αποκαλείται το σπίτι του Αϊ Βασίλη, υποδέχεται στολισμένη τον Δεκέμβριο γιατί είναι η περίοδος για την οποία γίνονται ετοιμασίες τους υπόλοιπους 11 μήνες του έτους! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αργότερα θα βρεθούμε όλοι μαζί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - SNOWMOBILE SAFARI - ΦΑΡΜΑ ΣΚΥΛΙΩΝ ΧΑΣΚΙ
Σήμερα, μετά τον πλούσιο πρωινό μπουφέ, φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών, θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία! Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνετα και ζεστά. Στη Λαπωνία, η μεγάλη περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί. Σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτούν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί η διαδρομή για την ασφάλεια των εκδρομέων (π.χ. σε περίπτωση που παρατηρούνται υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες). Αμέσως μετά μεταφορά στην φάρμα με τα υπέροχα και αξιολάτρευτα σκυλιά χάσκι, που μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα έλκηθρα, αφού πρώτα μας δοθούν τεχνικές οδηγίες για την ασφάλειά μας από τους ειδικευμένους αρχηγούς (στα Αγγλικά). Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Γύρω από την φωτιά θα απολαύσουμε ένα “Εκδρομικό” γεύμα με ψωμί και λουκάνικα και καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Επιστροφή το απόγευμα στο Ροβανιέμι. Το βράδυ δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας .

3η μέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΧΩΡΙΟ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά αναχώρηση για το χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον νοητό, Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας! Το χωριό του Αϊ Βασίλη είναι ένα παραμυθένιο μέρος, μια αίσθηση που αποκομίζει κανείς όποια εποχή του χρόνου κι αν το επισκεφτεί! Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Σάντα Πάρκ, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας! Επίσκεψη στο Snowman World για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες του χώρου, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου! Το μεσημέρι θα απολαύσουμε ένα ζεστό γεύμα στο ένα, και μοναδικό στο είδος του, Ice Restaurant ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και δίπλα στον Άγιο Βασίλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. το βράδυ μετά το δείπνο θα κάνουμε μια βόλτα και θα περιμένουμε αν ο ουρανός είναι καθαρός τα Μαγικά Φώτα στον ουρανό. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, Μετά από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ράνουα, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες καθώς και τον πανίσχυρο Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το Ζωολογικό Πάρκο της Ράνουα, βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Πριν την αναχώρησή μας γεύμα στο εστιατόριο του κήπου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΚΤΙΚΟΥΜ – ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ– ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ
Σήμερα, σηκωθείτε νωρίς ντυθείτε καλά και απολαύστε ένα περίπατο στον παγωμένο ποταμό, απολαύστε το χιόνι, παίξτε χιονοπόλεμο, κατασκευάστε ένα χιονάνθρωπο (κάρβουνο για τα μάτια θα βρείτε, καρότο για την μύτη ζητήστε από τον αρχηγό σας, θα έχει φροντίσει.) Ο πλούσιος Χριστουγεννιάτικος μπουφές με ζεστό καφέ και τσάι σας περιμένει να τον απολαύσετε. Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο Μουσείο Άρκτικουμ, ένα κτίριο μοναδικό, κατασκευασμένο επάνω στον νοητό Αρκτικό Κύκλο και στα όρια της πόλης του Ροβανιέμι. Εδώ στο κέντρο της Αρκτικής ιστορίας βρίσκονται εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής. Μεταφορά στο πάρκο των ταράνδων όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τετράποδα του Αϊ Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Θα απολαύσουμε το εκδρομικό μας γεύμα στο εστιατόριο της φάρμας και τον καφέ ή τον ζεστό χυμό έξω από την kota, την παραδοσιακή σκηνή των νομάδων Λαπώνων. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο Ροβανιέμι για μια μικρή βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Σήμερα, τελευταία μέρα της εκδρομής μας, αποχαιρετούμε την Φιλανδία. Πρωινό ελεύθερο για μια μικρή βόλτα. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα μέσω Αθήνα.