7777 2080

Λέβι - Ροβανιέμι & Χωριό Αϊ Βασίλη - Πρωτοχρονιά
Ευρώπη

Από € 1899

28-12-2023

Με πτήσεις της Aegean Airlines. 

(1501)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Aegean Airlines A3 901 05:25 - 07:10
Αθήνα - Ροβανιέμι Aegean Airlines A3 4090 09:40 - 14:20
Ροβανιέμι - Αθήνα Aegean Airlines A3 4091 13:45 - 19:05
Αθήνα - Λάρνακα Aegean Airlines A3 910 23:15 - 00:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Ροβανιέμι μέσω Αθήνας. Άφιξη, και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό - Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας! Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αϊ Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus!Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το SantaPark, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας! Επίσκεψη στο SnowmanWorld, για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι, και να συμμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες στο SnowmanWorld, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι αλλά και τσουλήθρες πάγου! Γεύμα στο, ένα και μοναδικό στο είδος του, Ice Restaurant ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και δίπλα στον Άγιο Βασίλη. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ροβανιέμι. Σημαντική σημείωση: Αμέσως μετά την άφιξη στο Ροβανιέμι θα επισκεφθούμε το Χωριό του Αϊ Βασίλη, καλό θα ήταν να έχετε πρόχειρα (ιδανικά στην χειραποσκευή σας) μπότες και ρούχα κατάλληλα για παιχνίδια στο χιόνι.

2η μέρα: ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, μεταφορά στο μουσείο Arktikum, το κέντρο της Αρκτικής ιστορίας, με εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων, αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής. Στη συνέχεια και μετά από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο, θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα!Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua, βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση! Πριν την αναχώρησή μας, γεύμα στο εστιατόριο του κήπου. Επιστροφή στο Rovaniemi και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Rovaniemi.

3η μέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΛΕΒΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο, checkout και χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στο Rovaniemi.Αργότερα θα επιβιβαστούμε στο πολυτελές μας πούλμαν για να μεταφερθούμε στο Levi. Στάση για γεύμα στη διαδρομή. Άφιξη στο Levi και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το Levi στην πραγματικότητα είναι το όνομα του λόφου, ενώ η ίδια η πόλη-χωριό λέγεται Sirkka. Έχει επικρατήσει όμως η ονομασία Levi για όλη την περιοχή. Αυτό το θέρετρο σκι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε να θεωρείται από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή στην Φινλανδία. Φιλοξενεί τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, διαγωνισμούς και επιδείξεις σκι (ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών), αρκετά νυχτερινά κέντρα, εξαιρετικά εστιατόρια και όμορφα ξενοδοχεία σε μια περιοχή αρκετά συγκεντρωμένη και σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Η δράση για την οποία είναι γνωστό το Levi, το σκι, λαμβάνει χώρα στις διάσημες και υπερσύγχρονες πίστες του λόφου με κύριο χαρακτηριστικό τους διάφορους τύπους ανελκυστήρων. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση!

4η μέρα: ΛΕΒΙ– SNOWMOBILE ΣΑΦΑΡΙ – ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα φοράμε ειδικό εξοπλισμό και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα συναρπαστικό σαφάρι με snowmobiles. Στη Λαπωνία, η μακρά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή μέσα από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια. Άφιξη στην φάρμα των χάσκι. Τα υπέροχα και αξιολάτρευτα χάσκι Σιβηρίας και Καναδά μας περιμένουν με ανυπομονησία στη φάρμα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους. Στη συνέχεια, θα οδηγήσουμε τα έλκηθρα αφού πρώτα μας δοθούν τεχνικές οδηγίες για την ασφάλειά μας από τους ειδικευμένους αρχηγούς (στα Αγγλικά). Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας. Γύρω από την φωτιά θα απολαύσουμε ένα ελαφρύ γεύμα με καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα χαλαρώσουμε στο σπα του ξενοδοχείου LeviSpa κάνοντας σάουνα, κολύμπι, γυμναστική ή χαμάμ. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο παραδοσιακό λαπωνικό εστιατόριο που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ounasjoki, 8 χιλιόμετρα από το κέντρο του Levi και βαθιά μέσα στο λαπωνικό χιονισμένο τοπίο. Με την άφιξη θα ευχηθούμε με ποτό καλωσορίσματος! Ο Αϊ Βασίλης θα φτάσει με το έλκηθρο και τον πιστό του τάρανδο για να μοιράσει δώρα στα παιδιά, μικροί μεγάλοι θα φωτογραφηθούμε μαζί του και αμέσως μετά θα δειπνήσουμε σε πλούσιο εορταστικό μπουφέ. Αυτή η παραμονή Πρωτοχρονιάς θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων για πολύ καιρό.

5η μέρα: ΛΕΒΙ–SNOWVILLAGE – ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ
Εορταστικό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την φάρμα των ταράνδων , όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα όμορφα τετράποδα του Αϊ Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος. Θα απολαύσουμε ένα “εκδρομικό” γεύμα γύρω από τη φωτιά με καφέ, τσάι ή ζεστό χυμό. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το SnowVillage. Περίπου χίλια φορτηγά κάθε χρόνο, προς το τέλος Νοεμβρίου, μεταφέρουν χιόνι και πάγο προκειμένου να χτιστεί το χωριό, με διαφορετικό τρόπο και σχέδιο κάθε φορά. Καλύπτει μια έκταση περίπου 7.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων με εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχείο, λόμπι, διάφορα κτίρια και γλυπτά, όλα φτιαγμένα μόνο από χιόνι και πάγο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

6η Μέρα: ΛΕΒΙ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Σήμερα, τελευταία μέρα της εκδρομής μας, αποχαιρετούμε την Φιλανδία. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ροβανιέμι απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα μέσω Αθήνας.