7777 2080

Ιορδανία
Μέση Ανατολή

Από € 899

26-10-2023

Με απευθείας πτήσεις της Royal Jordanian. 

(1003)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αμμάν Royal Jordanian RJ 134 12:25 - 13:35
Αμμάν - Λάρνακα Royal Jordanian RJ 133 17:00 - 17:25

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΜΜΑΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Αμμάν. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και στη διαδρομή μας προς το ξενοδοχείο θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση της αρχαίας πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΜΜΑΝ - ΜΑΝΤΑΠΑ - ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΑΜΜΑΝ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη Μάνταπα που θεωρείται η «πόλη των Ψηφιδωτών» στην Ιορδανία. Εδώ θα επισκεφτούμε τον παλαιότερο σωζόμενο χάρτη των Αγίων Τόπων που χρονολογείται στα μέσα του 6ου μχ., την Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο που βρίσκεται περίπου 710 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πιστεύεται ότι είναι ο τόπος ταφής του Μωυσή. Απ’ εδώ θα δείτε υπέροχη θέα των γύρω περιοχών και αν η ορατότητα είναι καλή, μπορείτε να δείτε μέχρι την Ιερουσαλήμ. Επόμενος σταθμός μας η Νεκρά Θάλασσα. Η ονομασία της ως Νεκρά οφείλεται στην υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής (ούτε φυτά, ούτε ζώα δεν μπορούν να επιβιώσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ - ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε την ιστορική και αρχαιολογική πόλη της Πέτρας. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη. Στην Πέτρα οι Ναβαταίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο: μετέτρεψαν ένα ερημικό τόπο σε πλούσια μητρόπολη. Εντυπωσιακά κτίρια και ναοί, θέατρο και μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία κοσμούν αυτό το φυσικό οχυρό που φωλιάζει καλά προφυλαγμένο σε ένα λεκανοπέδιο. Συνεχίζουμε για την έρημο Ουάντι Ράμ ή την έρημο του Λόρενς της Αραβίας. Τακτοποίηση στην πολυτελή κατασκήνωση στο Ουάντι Ράμ, παραδοσιακό δείπνο και διανυκτέρευση κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ - ΑΛ ΚΑΡΑΚ - ΑΜΜΑΝ
Πρόγευμα και στη συνέχεια θα δούμε εκπληκτικούς αμμόλοφους με 4Χ4. Στο φαράγγι του φεγγαριού θα δούμε αρχαίες πετρογραφίες με δεκάδες κρυπτογραφημένα μηνύματα. Γεμάτο με πολύχρωμη άμμο και βουνά από ψαμμίτη και γρανίτη, το Ουάντι Ράμ χαρακτηρίστηκε από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Aναχωρούμε για τη πόλη Αλ Καράκ, επίσης γνωστή ως Κεράκ γνωστή για το ομώνυμο κάστρο των Σταυροφόρων που βρίσκεται εκεί. Το κάστρο είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα κάστρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κτισμένο το 1142 στα ερείπια των τειχών που χρονολογούνται από τα χρόνια των Ναβαταίων, το κάστρο μαρτυρά ένδοξες μέρες αλλά και μια ιστορία απανωτών επιθέσεων και πολιορκιών. Συνεχίζουμε για το Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΑΜΜΑΝ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα του Αμμάν. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, το Οντεόν και την Ακρόπολη που είναι κτισμένη στο ψηλότερο λόφο της πόλης και θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του ναού του Ηρακλή. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ψώνια στο παζάρι της πόλης και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Share :