7777 2080

Πανόραμα Ζάκυνθος - Κεφαλονιά
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 895

04-08-2022

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Αθήνα.

(3018)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express --- 13:25 - 15:10
Kεφαλονιά - Λάρνακα Sky Express --- 18:45 - 20:20

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η ημέρα Πέμπτη 4/8: Λάρνακα – Αθήνα – Ισθμός Κορίνθου – Πάτρα 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και κατευθυνόμαστε στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου, το οποίο είναι το νοτιότερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Φθάνουμε στον Ισθμό της Κορίνθου (στάση για καφέ) που αποτελεί από την αρχαιότητα το κατεξοχήν στρατηγικό σημείο του ελλαδικού χώρου και ένα από τα σημαντικότερα της Ανατολικής Μεσογείου. Η διάνοιξή του αποτέλεσε από την αρχαιότητα μείζον θέμα καθώς η δημιουργία της διώρυγας θα έλυνε πολλά προβλήματα και θα διευκόλυνε τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας κατά μήκος του Κορινθιακού και το απόγευμα φτάνουμε στην Πάτρα. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, που αποτελεί πανορθόδοξο προσκύνημα. Ο παλιός ναός ανεγέρθηκε μεταξύ 1836 και 1843 στο σημείο που μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας. Ο νέος μεγαλοπρεπέστατος ναός θεμελιώθηκε το 1908 από τον Γεώργιο τον Α' και εγκαινιάστηκε το 1974 από τον Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο. Είναι ο μεγαλύτερος ναός των Βαλκανίων και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Το ύψος του ξεπερνά τα 46 μ. και η χωρητικότητά του ανέρχεται στα 5.500 άτομα. Δίπλα στο ναό σώζεται μέχρι τις μέρες μας το πηγάδι του Αγίου Αντρέα, ο χώρος στον οποίο δίδασκε και στον οποίο σταυρώθηκε. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, η οποία είναι η κεντρικότερη της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Παρασκευή 5/8: Πάτρα – Κυλλήνη – Ζάκυνθος – ξενοδοχείο – Πόλη Ζακύνθου
Πρόγευμα και αφήνουμε την Πάτρα με προορισμό το λιμάνι της Κυλλήνης. Άφιξη, επιβίβαση στο πορθμείο και απόπλους για το νησί της Ζακύνθου, το οποίο αποτελεί το τρίτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων (406 τ.χλμ.), αλλά και το δεύτερο πληθυσμιακά (40.650 κάτοικοι) του Ιονίου. Μετά από ταξίδι περίπου 75 λεπτών, άφιξη στο Φιόρο του Λεβάντε (Άνθος της Ανατολής), όπως είναι γνωστή η Ζάκυνθος, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος να χαρείτε τις ανέσεις και το All Inclusive πρόγραμμα του ξενοδοχείου.
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Ακολούθως μεταφορά στην γοητευτική πόλη της Ζακύνθου για μία πρώτη γνωριμία με αυτή. Είναι πρόσφατα χτισμένη και πολύ ορθά δομημένη μια και χτίστηκε από την αρχή μετά τον καταστροφικό  σεισμό του 1953. Διαθέτει υπέροχους πεζόδρομους και πανέμορφα καντούνια (σοκάκια). Μην παραλείψετε να περπατήσετε στον παραλιακό δρόμο Στράντα Mαρίνα, όπως είναι γνωστός, αν και το σημερινό του όνομα είναι Κων. Λομβάρδου. Είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης τους θερινούς μήνες με πλήθος καφετέριες, εστιατόρια και τουριστικά καταστήματα που  προσελκύουν πλήθος τουριστών αλλά και ντόπιων. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Σάββατο 6/8: Ζάκυνθος (περιήγηση πόλης) – ξενοδοχείο – παραλία Γέρακα – παραλία Μπανάνα
07.30-08.30 π.μ.: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε στην πόλη της Ζακύνθου. Στη διαδρομή μας και συγκεκριμένα στο παραλιακό θέρετρο Αργάσι, θα δούμε τον Πύργο Δομενεγίνη ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Μάλιστα σε αυτόν πραγματοποιούνταν συναντήσεις των μελών της Φιλικής Εταιρείας και από εδώ έφυγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με καΐκι για να οργανώσει την επανάσταση στην Πελοπόννησο. Στην πόλη θα επισκεφθούμε για προσκύνημα τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, Πολιούχος της Ζακύνθου. Εάν παρατηρήσουμε το καμπαναριό του θα βρούμε πολλές ομοιότητες με το καμπαναριό του ναού του Αγίου Μάρκου της Βενετίας. Ο ναός φιλοξενεί το λείψανο του Αγίου Διονυσίου, όπου εκτός από πηγή δύναμης για τους ντόπιους αποτελεί και σημαντικό πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες. Η πλατεία Αγίου Μάρκου πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία που ιδρύθηκε το 1518 και διακρίνεται για το ότι είναι η μοναδική καθολική εκκλησία στη Ζάκυνθο. Κάποτε υπήρξε καθεδρικός ναός για την επισκοπή της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Ο σεισμός του 1953 την κατέστρεψε και ύστερα ξαναχτίστηκε σε μικρότερη κλίμακα. Το δέντρο στο μέσο της πλατείας αποκαλείται δέντρο της Ελευθερίας και είναι προς τιμή της απελευθέρωσης του νησιού από την κυριαρχία των Ενετών, η οποία απλά αντικαταστάθηκε από αυτή των Γάλλων. Το Μουσείο των εθνικών ποιητών Διονύσιου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου που βρίσκεται στην πλατεία στεγάζει προσωπικά αντικείμενα μερικών από τους πιο διάσημους Ζακυνθινούς, καθώς επίσης και αντικείμενα από τη Βυζαντινή εποχή. Το Μαυσωλείο, ένας λιτός και επιβλητικός χώρος, που υποβάλλει τον επισκέπτη, φιλοξενεί από το 1968 τα οστά τους. Πρόκειται για το μοναδικό Μαυσωλείο στον ελλαδικό χώρο. Στην πλατεία Διονύσιου Σολωμού, την πιο μεγάλη και γοητευτική πλατεία του νησιού, θα δούμε το άγαλμα του εθνικού ποιητή που στη βάση του είναι χαραγμένος ένας στίχος από τον "Ύμνο στην Ελευθερία" και θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό μουσείο, που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για πρώτη φορά το 1960. Αναπτύσσεται συνολικά σε τρεις ορόφους και οι δύο πρώτες αίθουσες δίνουν αμέσως την ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει ξυλόγλυπτες εικόνες της βυζαντινής εποχής, ενώ στην τρίτη και την τέταρτη βρίσκουν θέση πρωτότυπα αφρέσκα του 15ου, 16ου και 17ου αιώνα. Δύο ακόμη αίθουσες είναι αφιερωμένες στην έκθεση έργων ζωγραφικής του 18ου αιώνα και ελαιογραφίες καλλιτεχνών όπως οι Δοξοράς, Κουτούζης και Καντούνη. Καταλήγουμε στην περίφημη παλιά Πλατεία Pούγα (αγορά) με τις γραφικές στοές, της οποίας η σημερινή ονομασία είναι οδός Αλεξάνδρου Ρώμα και είναι ο εμπορικότερος δρόμος της πόλης. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.
13.30 μ.μ. Γεύμα στο εστιατόριο και ακολούθως χαρείτε τις ανέσεις και το All Inclusive πρόγραμμα του ξενοδοχείου.
16.30 μ.μ. Μετάβαση στην παραλία του Γέρακα, που αποτελεί για πολλούς την ομορφότερη στο νησί. Ένας υπέροχος κολπίσκος την φιλοξενεί, με απέραντη αμμουδιά που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε παραλία της Αφρικής.
Η άμμος της είναι λεπτή και χρυσαφένια ενώ τα νερά της είναι ζεστά, ρηχά και καταγάλανα. Ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο καθώς η χελώνα Καρέτα-Καρέτα  την έχει επιλέξει για την ωοτοκία των αυγών της. Για το λόγο αυτό η ανθρώπινη παρουσία επιτρέπεται από τις 7:00 π.μ έως και την δύση του ήλιου. Συνεχίζουμε για την παραλία Μπανάνα, μία από τις μεγαλύτερες του νησιού, αμμώδης με ρηχά και κρυστάλλινα νερά. Έχει πάρει το όνομά της τόσο από την έκταση όσο και από την μορφολογία της. Είναι επίσης από τις πιο διαδεδομένες παραλίες του νησιού σε τουρίστες και ντόπιους. Κατά μήκος της παραλίας λειτουργούν αρκετά beach bar. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και χαλάρωση. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.
20.30 μ.μ. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Κυριακή 7/8: Μαχαιράδο – Ι.Μ. Αναφωνήτριας – Ναυάγιο – Βολίμες – Γαλάζιες σπηλιές
07.30-09.00: Πρόγευμα και αναχώρηση για το χωριό Μαχαιράδο, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στα χωριά Άγιος Νικόλαος – Άγιος Λέων – Έξω Χώρα – Μαριές – Αναφωνήτρια. Στάση για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε  στην Ιερά Μονή Αναφωνήτριας όπου είχε μονάσει ο Άγιος Διονύσιος. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Μονή Αγ. Γεωργίου στα Γκρεμνά, όπου θα θαυμάσουμε ένα από τα ωραιότερα τοπία της Ελλάδας, το Ναυάγιο και την μοναδική του παραλία. Αναχώρηση για τις Βολίμες, στάση για λαδωτήρι και μέλι. Άφιξη στην παραλία του Αγίου Νικολάου, ελεύθερος χρόνος για γεύμα (το ξενοδοχείο μας παρέχει lunch basket αντί του μεσημεριανού γεύματος), και για να επισκεφθούμε τις Γαλάζιες Σπηλιές. Ακολουθεί επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας να χαρείτε τις ανέσεις και το All Inclusive πρόγραμμα του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα Δευτέρα 8/8: Κεφαλονιά
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το πορθμείο του Αγίου Νικολάου, επιβίβαση στο πλοίο για την Κεφαλονιά. Φτάνουμε στο νησί και κατευθυνόμαστε στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου. Προσκύνημα στο σκήνωμα του Αγίου προστάτη του νησιού. Το Αργοστόλι, η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, δεν είναι μακριά. Θα περιηγηθούμε στο κεντρικό λιθόστρωτο με τα καταστήματα, θα δούμε το επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο του Αγίου Σπυρίδωνα, την οικία (αρχοντικό) Κοσμετάτουα και τη χαρακτηριστική πέτρινη γέφυρα του Δραπάνου ή Δεβοσέτου, η οποία ενώνει την πόλη με την άλλη όχθη της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (το ξενοδοχείο μας παρέχει lunch basket αντί του μεσημεριανού γεύματος). Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Παναγίας της Φιδούσας. Πλήθος πιστών συγκεντρώνεται κάθε χρόνο στην αυλή της Μονής για να δουν τα «φιδάκια της Παναγίας». Κάθε  χρόνο από τις 6 έως και τις 15 Αυγούστου τα μικρά φιδάκια εμφανίζονται στο καμπαναριό και η εκκλησιαστική επιτροπή τα μεταφέρει στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια φέρνουν καλή τύχη στο νησί και αν δεν εμφανιστούν, ο οιωνός είναι κακός, όπως έγινε, για παράδειγμα, την χρονιά των μεγάλων σεισμών, μερικές δεκαετίες πριν. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ζάκυνθο και ελεύθερος χρόνος να χαρείτε τις ανέσεις και το All Inclusive πρόγραμμα του ξενοδοχείου μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα Τρίτη 9/8: Λαγανάς (Σπηλιές Κεριού – Μαραθονήσι, κρουαζιέρα) – Κόκκινος Βράχος – Λόφος Στράνη – Μπόχαλη
Πρόγευμα και κατευθυνόμαστε στο τουριστικό θέρετρο του Λαγανά όπου στις χρυσές παραλίες του κόλπου εναποθέτει τα αυγά της η χελώνα Καρέτα-Καρέτα. Αυτές οι θαλάσσιες χελώνες μπορούν να φτάσουν σε σημαντικές διαστάσεις (η μεγαλύτερη ζυγίζει 140 κιλ και έχει μήκος περίπου 120 εκ., ενώ η μικρότερη 80 εκ.) αλλά η κίνησή τους παραμένει πολύ γρήγορη. Προαιρετική κρουαζιέρα για να δείτε τις χελώνες, όπως επίσης και να επισκεφθείτε το Μαραθωνήσι και τις σπηλιές Κεριού (όσοι δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στην κρουαζιέρα, θα έχουν αρκετό χρόνο για μπάνιο στην παραλία του Λαγανά ή να απολαύσουν το ποτό τους στα αμέτρητα μαγαζιά της περιοχής). Το Μαραθονήσι εντυπωσιάζει χάρη στην πλούσια βλάστηση και το αγνό, παρθένο έδαφος. Υπολογίζεται στα 280 στρέμματα και είναι ακατοίκητο με μοναδικούς κατοίκους τις χελώνες καθώς αποτελεί χώρο ωοτοκίας τους. Στον επίγειο αυτό παράδεισο, που θυμίζει εξωτική όαση βρίσκονται δυο παραλίες, μία με άμμο και μία με βότσαλο με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Οι σπηλιές Κερίου εξαπλώνονται κοντά στο ακρωτήρι Μαραθιά. Αυτό το κομμάτι της ακτής έχει αρκετά σπήλαια, πολλά με μια είσοδο που μόλις επιτρέπει να περάσει κανείς κολυμπώντας, άλλα με είσοδο αρκετά μεγάλη για να μπορεί να μπει κανείς κατ’ ευθείαν με βάρκα. Το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος να χαρείτε τις ανέσεις και το All Inclusive πρόγραμμα.
Νωρίς το απόγευμα μεταβαίνουμε στην πόλη της Ζακύνθου. Επίσκεψη στο Κρυονέρι στον Κόκκινο Βράχο εκεί όπου ο Ξενόπουλος έγραψε το ομώνυμο έργο «Φωτεινή Σάντρη». Εκεί βρίσκεται και η βενετσιάνικη βρύση, ένα λιθόκτιστο μνημείο κατασκευασμένο από διαφόρων ειδών λίθους. Συνεχίζουμε για το λόφο του Στράνη που ενέπνευσε τον Διονύσιο Σολωμό να γράψει τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο. Ακολούθως επισκεπτόμαστε το προάστιο Μπόχαλη, με την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης όπου θα επισκεφτούμε την Εκκλησία της Χρυσοπηγής και το ερειπωμένο Βενετσιάνικο κάστρο. Τέλος κατευθυνόμαστε στην  πόλη, χρόνος ελεύθερος για ψώνια, καφέ ή βόλτα στα μικρά, ήσυχα δρομάκια της πόλης, με τα παλιά σπίτια και τις λουλουδιασμένες αυλές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
20.00 μ.μ. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Χαρείτε τις ανέσεις και το All Inclusive πρόγραμμα του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα Τετάρτη 10/8: Ζάκυνθος – Λουτράκι – Ι.Μ. Οσίου Παταπίου – «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Λάρνακα 
Πρόγευμα και ακολούθως αναχωρούμε για το λιμάνι της Ζακύνθου. Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Κυλλήνη. Άφιξη στην Πελοπόννησο και ακολουθώντας τη διαδρομή μας φθάνουμε στο Λουτράκι, δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του νομού Κορινθίας και φημισμένο για τις πηγές φυσικού μεταλλικού και ιαματικού νερού. Είναι απλωμένο στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου και πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα Γεράνεια όρη. Θα επισκεφθούμε για προσκύνημα την Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου. Η μονή βρίσκεται σε κτηριακό συγκρότημα, που αποτελεί επέκταση του αρχαίου ασκητηρίου του 12ου αιώνα. Η θέα και η φυσική και πνευματική της ομορφιά ανταμείβει τον προσκυνητή – επισκέπτη. Σήμερα λειτουργεί ως γυναικείο μοναστήρι με σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, όπως η λειτουργία γηροκομείου γυναικών. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το ταξίδι της επιστροφής με τις βαλίτσες μας γεμάτες όμορφες αναμνήσεις από την επταήμερη διαμονή μας στην Ελλάδα.

Share :