7777 2080

Πανόραμα Κρήτης
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 879

12-07-2024,19-07-2024,26-07-2024,02-08-2024,09-08-2024,16-08-2024,23-08-2024,30-08-2024

Με απευθείας πτήσεις της Tus Airways.

(1082)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Hράκλειο Tus Airways U8 728 07:40 - 09:15
Ηράκλειο - Λάρνακα Tus Airways U8 729 16:55 - 18:20

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΦΟΔΕΛΕ - ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ - ΧΑΝΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για το Ηράκλειο. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο γραφικό χωριουδάκι Φόδελε που είναι κτισμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα με αιωνόβια πλατάνια. Έχει όμως και ιστορική σημασία αφού υπάρχουν μαρτυρίες ότι ήταν ο τόπος γέννησης του πασίγνωστου ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) το 1545. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και να επίσκεψη στο Μουσείο του μεγάλου αυτού ζωγράφου όπου θα θαυμάσετε αντίγραφα των έργων του. Συνεχίζουμε για την Λίμνη Κουρνά, τη μοναδική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη, εδώ θα απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο. Άφιξη στο πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο ARKADI, που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΧΑΝΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑΚΗ ΕΛΙΑ - ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
Η παλιά πόλη των Χανίων θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου και αποκαλείται και «Βενετία της Ανατολής». Μετά το πρόγευμα θα την περπατήσουμε με την συνοδό μας, θα δούμε δείγματα όλων των πολιτισμών που πέρασαν από εδώ όπως αρχαιολογικούς χώρους, τούρκικους μιναρέδες και τζαμιά, μουσουλμανικές συνοικίες, ενετικά φρούρια, νεώρια, σιντριβάνια και πλατείες, αψίδες και επαύλεις, τη φημισμένη Λότζια και φυσικά το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον περίφημο φάρο. Μετά αναχωρούμε για το χωριό Βουβές που βρίσκεται το αρχαιότερο δένδρο στον κόσμο και έχει ηλικία 3000-5000 ετών και είναι ακόμα καρποφόρο, την Μνημειακή Ελιά Βουβών. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το μοναστήρι Γωνιάς, Κολυμπαρίου που είναι αφιερωμένο στην Παναγία Οδηγήτρια. Η θέα είναι μοναδική, στο μουσείο βρίσκεται όλη η ιστορία της αγιογραφίας από τον 15ον αιώνα και διαθέτει συλλογή από σπάνιες εικόνες, χειρόγραφα και άμφια. Τέλος θα καταλήξουμε στην παραλία του Κολυμπαρίου όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και κολύμπι. Επιστροφή στα Χανιά και χρόνος ελεύθερος.

3η μέρα: ΧΑΝΙΑ (Προαιρετική εκδρομή στο Θέρισο)
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι ελεύθερη. Σας προτείνουμε εκδρομή στο γραφικό χωριό Θέρισο. Θα πορευτούμε για να διασχίσουμε το εκπληκτικής ομορφιάς φάραγγι γνωστό ως Θερισανό Φαράγγι, που το διασχίζει ο Κλαδισσό Ποταμός. Εδώ θα έχουμε ελεύθερος χρόνο για φαγητό και βόλτα στο γραφικό πετρόχτιστο ορεινό χωριό. Στο χωριό βρίσκονται το Στρατηγείο του Ελευθέριου Βενιζέλου που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο στη πόλη των Χανίων. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΧΑΝΙΑ - ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πρόγευμα και πριν αποχαιρετήσουμε τα Χανιά, θα επισκεφτούμε τους τάφους των Βενιζέλων, που βρίσκονται σε ένα ειδυλλιακό κατάφυτο πάρκο με πανοραμική θέα της πόλης των Χανίων. Συνεχίζουμε για τις πηγές της Αργυρούπολης για να προσκυνήσουμε στο λαξευτό εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης και για να απολαύσουμε την σπάνια φυσική ομορφιά του χώρου. Επόμενη στάση θα γίνει στην πόλη του Ρεθύμνου, που είναι η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Στην πόλη συνυπάρχουν αρμονικά μνημεία αρχαιολογικής, οθωμανικής και ενετικής περιόδου με τις σύγχρονες ανέσεις της σημερινής εποχής. Χρόνος για φαγητό και βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης για να θαυμάσετε τα εξαιρετικά κτίρια, τα ενετικά φρούρια αλλά και τους τουρκικούς μιναρέδες. Τέλος άφιξη στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΚΝΩΣΟΣ - ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΑ
Μετά το πρόγευμα ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση του Ηρακλείου για να δούμε μεταξύ άλλων το περίφημο συντριβάνι με τα λιοντάρια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μηνά, την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την ενετική Λότζια που είναι το κομψότερο ενετικό μνημείο στην Κρήτη και το ναό του Αγίου Τίτου. Θα διασχίζουμε την «οδό Πλάνης» τον ομορφότερο δρόμο του Ηρακλείου για να καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι, «τον Κούλε», το ενετικό φρούριο σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το μεγαλύτερο και λαμπρότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Θα ξεναγηθούμε στα διάφορα ανάκτορα που οι συναρπαστικοί μύθου του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, το κάνουν πιο εντυπωσιακό. Συνεχίζουμε για το οροπέδιο Λασιθίου και για το χωριό Ψυχρό, γνωστό για τα χειροποίητα κεραμικά του. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για επίσκεψη στο σπήλαιο Δικταίον Άντρο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο θεός Δίας. Κάνοντας το γύρο του Οροπεδίου θα θαυμάσουμε το τοπίο με τους απομείναντες ανεμόμυλους και στάση στο Σελί Άμπελου, όπου θα σας εκπλήξει η φυσική ομορφιά του τοπίου. Χρόνος ελεύθερος για να χαλαρώσετε και η επόμενη στάση θα γίνει στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Κέρας. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

6η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΕΛΟΥΝΤΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε την ανατολική πλευρά της Κρήτης. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο ενυδρείο της Κρήτης «Θαλασσόκοσμος» για να δούμε και να γνωρίσουμε τη θαλάσσια μεσογειακή ζωή. Συνεχίζουμε για την Πλάκα όπου με καραβάκι θα περάσουμε στο νησί της Σπιναλόγκας που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρήτης, το Μάιο του 1903 υπογράφτηκε η απόφαση για να μετατραπεί η Σπιναλόγκα σε νησί των λεπρών. Χρόνος ελεύθερος στο νησί και επιστροφή στην Πλάκα και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα όμορφα δρομάκια. Αφού διασχίσουμε την κοσμοπολίτικη Ελούντα θα φτάσουμε στον γραφικό Άγιο Νικόλαο με την περίφημη «Λίμνη» που αποτελεί και το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης. Περιήγηση για να δούμε το λιμάνι, την λίμνη Βουλισμένη, να περπατήσουμε στον εμπορικό δρόμο της πόλης, να δούμε το άγαλμα με θέμα την Αρπαγή της Ευρώπης και την πλατεία Νεάρχου. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Κατά την επιστροφή μας στο Ηράκλειο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΤΕΧΝΙΤΗ ΛΙΜΝΗ ΖΑΡΟΥ - ΜΟΝΗ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ - ΜΑΤΑΛΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Νότια Κρήτη και για τη τεχνητή λίμνη του Ζαρού. Η λίμνη πριν το 1987 ήταν ένας μικρός υδροβιότοπος, που είναι πνιγμένες στο πράσινο και στα πλατάνια. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το τοπίο και συνεχίζουμε για την ιστορική Μονή Οδηγήτριας. Το μοναστήρι είναι ανδρικό και λέγεται από πολλούς το «Άγιον Όρος της Κρήτης». Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στα γνωστά Μάταλα, όπου ζούσαν οι χίπιδες την δεκαετία του ΄60, εδώ διαδραματίζεται και η καθημερινή σειρά της ΕΡΤ1 «Παραλία». Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε κάποια παραλιακή ταβέρνα, και επίσκεψη στις σπηλιές των Χίπις ή να κολυμπήσετε. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ηράκλειο με ενδιάμεση στάση.

8η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην πόλη του Ηρακλείου για να κάνετε τις βόλτες σας και νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα, φορτωμένοι με εικόνες από την Κρητική λεβεντιά.

Share :