7777 2080

Γύρος Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκη
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 675

08-07-2024,29-07-2024,19-08-2024

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Θεσσαλονίκη.

(1561)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 650 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 651 18:10 - 20:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην περιοχή της Χαλκιδικής. Πρώτη στάση θα κάνουμε στην πανέμορφη Αρναία. Πρόκειται για μια ορεινή κωμόπολη, η οποία είναι ονομαστή για τα παραδοσιακά της κτήρια. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της και να απολαύσετε το γεύμα σας στις παραδοσιακές ταβέρνες της κεντρικής πλατείας. Μετά συνεχίζουμε προς την Χαλκιδική, το διασημότερο θέρετρο της Βορείου Ελλάδας που αποτελεί φετίχ προορισμό για πολλούς μεγιστάνες του παγκόσμιου πλούτου. Εδώ θα μείνουμε τέσσερα βράδια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια, το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΓΥΡΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ
Αφού απολαύσουμε το πλούσιο πρόγευμα μας θα ξεκινήσουμε για τον γύρο της Σιθωνίας, έναν από τους ωραιότερους τόπους στην Ελλάδα. Είναι το μεσαίο πόδι της χερσονήσου της Χαλκιδικής και το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτετε από πευκοδάση, που φτάνουν μέχρι τις γραφικές παραλίες. Είναι προστατευόμενος βιότοπος του Natura 2000. Πρώτη στάση θα κάνουμε στον παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνα με τα αναπαλαιωμένα μακεδονίτικα σπίτια όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τον Μαρμαρά και το νησάκι Κέλυφος. Το οδοιπορικό μας συνεχίζετε με θέα τους μικρούς γραφικούς κολπίσκους με τα κρυστάλλινα νερά μέχρι την Σάρτη όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό και μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το μικρό λιμάνι του Όρμου της Παναγιάς. Εδώ θα πάρουμε το καράβι για μια μοναδική κρουαζιέρα, για να θαυμάσουμε από θαλάσσης και αρκετά κοντά στην ακτή τα πιο όμορφα μοναστήρια της δυτικής πλευράς της Χερσονήσου του Αγίου Όρους. Η όλη εμπειρία μοναδική, παραλίες και άγρια φύση, βουνά, χαράδρες και απότομα βράχια συνθέτουν αυτό το πανέμορφο σκηνικό. Αποβίβαση και στάση στην Ουρανούπολη για φαγητό ή μπάνιο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΓΥΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Μετά το πρόγευμα μας θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε τη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Θα δούμε πανέμορφα χωριουδάκια, θα κολυμπήσουμε σε μοναδικές παραλίες και θα γευτούμε μοναδικές τοπικές συνταγές. Μερικές από τις στάσεις μας θα είναι, το παραδοσιακό χωριό Άφυτος, Χανιώτη και μετά συνεχίζουμε για το ορεινό χωριό της Αγίας Παρασκευής. Εδώ θα βρείτε γραφικές ταβέρνες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε καλό κρασί, τσίπουρο και παραδοσιακούς μεζέδες. Σε απόσταση 5 χλμ βρίσκονται τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, οι ιαματικές αυτές πηγές έχουν μεγάλη θεραπευτική ιδιότητα, γι’ αυτό είναι και ευρέως γνωστές. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, την όμορφη πόλη του Θερμαϊκού. Φτάνοντας θα έχουμε ξενάγηση της πόλης για να γνωρίσουμε τα υπέροχα μνημεία της: Καμάρα, Βυζαντινές εκκλησίες, Αγία Σοφία, Εγνατία, Πλατεία Αριστοτέλους, Ναός του Αγίου Δημητρίου, Ροτόντα, Αγορά Μοδιάνο, Λευκός Πύργος. Μετά συνεχίζουμε για την Άνω Πόλη για να δούμε τα βυζαντινά τείχη αλλά και να αγναντέψουμε την πόλη από ψηλά. Τέλος μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή σας. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και η μέρα είναι ελεύθερη στην Θεσσαλονίκη. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας, η οποία έχει μήκος περίπου πέντε χιλιόμετρα, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι. Σε αυτό διαμορφώθηκαν 13 χώροι πρασίνου, γνωστά ως «πράσινα δωμάτια - κήποι». Ακόμα μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία Αριστοτέλους ή να επισκεφτείτε τις παραδοσιακές αγορές Καπάνι, Μοδιάνο, Βατικιώτη ή γύρω από την πλατεία Άθωνος.

7η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα, τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Αναστασίας. Είναι σταυροπηγιακή μονή και χτίστηκε προς τιμή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτρας που μαρτύρησε το 304 μ.Χ. κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού. Συνεχίζουμε για την παραλία της Περαίας και χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Τέλος μεταφορά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και πτήση για Λάρνακα.

Share :