7777 2080

Στις Νύμφες της Ηπείρου και του Ιονίου
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 799

09-07-2023,16-07-2023,23-07-2023,30-07-2023,06-08-2023,13-08-2023,20-08-2023,27-08-2023

Με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways.

(1063)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Πρέβεζα Cyprus Airways CY 472 16:20 - 18:30
Πρέβεζα - Λάρνακα Cyprus Airways CY 473 19:30 - 20:30

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για το Άκτιο. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην καρδιά της Πρέβεζας. Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια θα έχουμε χρόνο ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΝΙΚΟΠΟΛΗ - ΖΑΛΟΓΓΟ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, που ιδρύθηκε ως σύμβολο της μεγάλης νίκης του Οκτωβιανού Αυγούστου ενάντια στο Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για τον ιστορικό Ζάλογγο, τον τόπο θυσίας των Σουλιωτισσών. Επιστροφή στην Πρέβεζα και ακολουθεί περιήγηση της πόλης περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια να δούμε το σπίτι όπου έζησε ο ποιητής Καρυωτάκης, την Μητρόπολη του Αγίου Χαραλάμπους με το ιστορικό ενετικό πύργο του ρολογιού του 1752, το Σαιτάν Παζάρ, την Κεντρική αγορά της πόλης και θα καταλήξουμε στον παραλιακό πεζόδρομο με τις καφετέριες και τις ψαροταβέρνες. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ - ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Πρόγευμα και το οδοιπορικό μας συνεχίζεται προς την Αμμουδιά, όπου βρίσκονται οι εκβολές του γνωστού από την μυθολογία ποταμού Αχέροντα για μια βαρκάδα στα υδάτινα μονοπάτια του Άδη. Επόμενη στάση θα κάνουμε στις πηγές του Αχέροντα, που έχουν χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο, Natura 2000. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό κάτω από τα πλατάνια και για βόλτα. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ολοήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο μουσείο Βρέλη με τα κέρινα ομοιώματα και συνεχίζουμε για τον μόλο όπου θα επιβιβαστούμε σε βάρκες για να περάσουμε στο θρυλικό νησί της κυρά-Φροσύνης που βρίσκεται στην λίμνη Παμβώτιδα. Θα περιηγηθούμε στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα (σήμερα λαογραφικό μουσείο) όπου ο Αλή Πασάς είχε βρει καταφύγιο, στην μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών, του 13ου αιώνα και θα κάνουμε την βόλτα μας στα πλακόστρωμα δρομάκια. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή με τις βάρκες στα Ιωάννινα και ακολουθεί επίσκεψη στο Κάστρο όπου επικεντρώνονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά των Ιωαννίνων και επιστροφή αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα.

5η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια ολοήμερη κρουαζιέρα στους Παξούς ή να κάνετε μια ολοήμερη κρουαζιέρα στον Αμβρακικό όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες σε ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς.

6η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΣΥΒΟΤΑ - ΠΑΡΓΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το παραθαλάσσιο θέρετρο Σύβοτα που θεωρείται η Μύκονος του Ιονίου και αγκαλιάζεται από τη θάλασσα με μοναδικό τρόπο και χρόνος ελεύθερος για να κολυμπήσετε. Επόμενη στάση η ειδυλλιακή Πάργα, που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση.

7η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΑΡΤΑ - ΓΥΡΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ - ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - ΒΟΝΙΤΣΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Άρτα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου. Στη περιήγηση θα δούμε τις Βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Θεοδώρας, προστάτιδας της πόλης και την εκκλησία της Παρηγορήτισσας του 13ου, συνεχίζουμε για το θρυλικό γεφύρι της. Μετά θα σταματήσουμε στο γραφικό Μενίδι για προαιρετικό γεύμα. Επόμενη στάση η Αμφιλοχία που είναι χτισμένη πάνω σε δύο λόφους με θέα τον Αμβρακικό κόλπο και η Βόνιτσα με το βενετσιάνικο κάστρο της. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο όμορφο νησάκι μπροστά από την πόλη που ενώνεται με γέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν. Αποχαιρετούμε την Πρέβεζα με κατεύθυνση την Λευκάδα. Πρώτη στάση θα κάνουμε στη Μονή Φανερωμένης για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα και συνεχίζουμε για το Νυδρί, το πιο τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας. Χρόνος για βόλτα και προαιρετική κρουαζιέρα στα νησάκια Σκορπιό και Μαδουρή. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στα γραφικά στενά της πόλης της Λευκάδας και χρόνος για γεύμα. Τελικός προορισμό μας το αεροδρόμιο με τις αποσκευές μας γεμάτες με τα διαμάντια του Ιονίου. Πτήση για Λάρνακα.