7777 2080

Καρπενήσι & Γύρος Κορινθιακού
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 599

10-07-2024,23-07-2024,13-08-2024,21-08-2024

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express.

(1057)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 607 07:00 - 08:45
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 602 22:10 - 23:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ - ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ - ΓΕΦΥΡΑ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και άμεση αναχώρηση για τα Καμένα Βούρλα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Συνεχίζουμε για το πεδίο της Μάχης των Θερμοπυλών με το μνημείο του Λεωνίδα και για την ιστορική γέφυρα του Γοργοπόταμου. Άφιξη στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην γραφική πλατεία και επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τις αξιόλογες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ - ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ
Πρόγευμα και αναχωρούμε παράλληλα με τον Καρπενησιώτη ποταμό. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο ιστορικό χωριό Κορυσχάδες που απέχει μόλις 5χλμ από το Καρπενήσι, επίσκεψη στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης και συνεχίζουμε προς το Προυσό όπου βρίσκεται το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας, σε ένα μεγαλειώδες τοπίο μέσα στη χαράδρα. Χρόνος για προσκύνημα και επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στο Μεγάλο Χωριό που είναι χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατόδασος και διατηρεί τον πέτρινο χαρακτήρα του. Χρόνος ελεύθερος στην πλατεία του χωριού για να κάνετε την βόλτα σας και να απολαύσετε την καταπληκτική κοιλάδα του ποταμού, να επισκεφτείτε τις εκκλησίες, το λαογραφικό μουσείο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με γλυκά και ωραία πράγματα που φτιάχνουν οι γυναίκες του συλλόγου. Προαιρετικό γεύμα θα έχουμε στους Γιωργανάδες. Συνεχίζουμε για το Μικρό Χωριό που βρίσκεται σε μέρος με απίστευτη ορεινή ομορφιά και έχει την δική του ιστορία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΙΤΕΑ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΝΑΥΠΑΚΤΟ - ΠΑΤΡΑ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε το Καρπενήσι, με κατεύθυνση νότια προς τον Κορινθιακό Κόλπο. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο ιστορικό, Χάνι της Γραβιάς που το Μάη του 1821 έγινε η γνωστή μάχη με πρωταγωνιστές τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και τον Ομέρ Βρυώνη. Συνεχίζουμε προς την παραλιακή Ιτέα που αγκαλιάζεται από τον Κορινθιακό κόλπο. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε προς Γαλαξίδι και Ερατείνη, για προαιρετικό γεύμα με νόστιμα και υγιεινά θαλασσινά που προσφέρει η θάλασσα του Κορινθιακού. Την απογευματινή μας βόλτα θα την κάνουμε στην Ναύπακτο που αντικατοπτρίζεται στο βενετσιάνικο κάστρο και λιμανάκι της. Η όμορφη διαδρομή μας ολοκληρώνεται με μια σύντομη μεταφορά με φέρυ μπόουτ από το Αντίρριο στο Ρίο, το ταξίδι διαρκεί μόλις 15 λεπτά. Η θέα είναι μαγευτική αφού θα πλέουμε δίπλα από την καλωδιακή γέφυρα 3 χιλιομέτρων. Άφιξη στην Πάτρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα κάνουμε την βόλτα μας στα πιο πολυσύχναστα στέκια των Πατρινών. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΑΤΡΑ
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην Πάτρα. Θα ξεκινήσουμε με προσκύνημα στον επιβλητικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, ένα κομψοτέχνημα με μοναδικές αγιογραφίες και συνεχίζουμε για την Άνω Πόλη όπου βρίσκεται το Κάστρο της Πάτρας. Χρόνος για βόλτα και για να αγναντέψετε την πόλη από ψηλά και κατηφορίζουμε προς το κέντρο της νέας πόλης. Εδώ θα ανακαλύψουμε τις πολλές πλατείες της Πάτρας που τις περιτριγυρίζουν σημαντικά αξιοθέατα αλλά και αρκετά καταστήματα και καφετέριες. Χρόνος ελεύθερος για να τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Διακοπτό. Θα επιβιβαστούμε στο τρένο Οδοντωτός για να απολαύσουμε μια μαγευτική διαδρομή, μιας ώρας περίπου. Αφού διασχίσουμε το φαράγγι του Βουραϊκού θα καταλήξουμε στα Καλάβρυτα. Χρόνος για επίσκεψη στο μνημείο των πεσόντων, να γνωρίσουμε τις ομορφιές της περιοχής, να κάνουμε τα ψώνια μας με τοπικά προϊόντα, αλλά και να γευματίσουμε σε μια από τις ταβέρνες. Νωρίς το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μας και αναχωρούμε για το Μέγα Σπήλαιο και την Αγία Λαύρα και συνεχίζουμε για την Αθήνα με σύντομη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

6η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην Αθήνα. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο Αθηνών και πτήση για Λάρνακα.

Share :