7777 2080


Από € 1039

08-07-2020,15-07-2020,22-07-2020,29-07-2020,05-08-2020,12-08-2020,19-08-2020

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Βιέννη Austrian Airlines OS 836 06:25 - 08:45
Βιέννη - Φρανκφούρτη Austrian Airlines ΟS 129 10:10 - 11:40
Φρανκφούρτη - Λάρνακα Austrian Airlines OS 132 17:50 - 19:15
Βιέννη - Λάρνακα Austrian Airlines OS 835 20:40 - 00:40

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Μαγδεμβούργο, μία από τις παλαιότερες πόλης της Γερμανίας, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Έλβα, με κορυφαίο αξιοθέατο την υδάτινη γέφυρα. Άφιξη στο Βερολίνο αργά το απόγευμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Περγάμου, που χρωστά το όνομά του στον περίφημο Βωμό της Περγάμου, ο οποίος δεσπόζει στην κεντρική αίθουσα, και φιλοξενεί μία από τις διασημότερες συλλογές αρχαιοτήτων στην Ευρώπη. Ακολουθεί ξενάγηση του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της οποίας θα ξετυλιχθεί η ιστορία της πόλης που σφράγισε την εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου αλλά και της Ευρώπης. Από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ και την Ποτσντάμερ Πλατς με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, εναλλάσσονται τα μνημεία της αυτοκρατορικής εποχής με τα κτήρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ Πόιντ «Τσάρλι» τα απομεινάρια του Τείχους θα μας μεταφέρουν νοερά στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου θα θαυμάσετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τίεργκαρτεν, στη βόρεια πλευρά του οποίου βρίσκεται το Γερμανικό Κοινοβούλιο, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, η Καγκελαρία, η Βουλή και πολλές πρεσβείες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΠΟΤΣΝΤΑΜ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το κοντινό Πότσνταμ, γνωστό για το περίφημο ανάκτορο Σανσουσί, που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα κάνουμε την πανοραμική περιήγηση της πόλης και θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Το Βερολίνο είναι γνωστό για τα πολλά και σημαντικά μουσεία του. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία του κόσμου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το περίφημο Τείχος του Βερολίνου, το συγκλονιστικό σύμβολο του Ψυχρού πολέμου που χώριζε τη Γερμανία στα δύο, για 28 ολόκληρα χρόνια (1961-1989). Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΛΕΙΨΙΑ – ΔΡΕΣΔΗ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη Λειψία, "το μικρό Παρίσι" της Σαξονίας όπως την ονόμασε ο Γκαίτε. Γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό Δημαρχείο, το σπίτι του Τσίλλερ, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας, την όμορφη Δρέσδη που είναι η πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας. Μία πόλη «υπαίθριο μουσείο», με εξαίσια κτίσματα, που της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της "Φλωρεντίας του βορρά". Στην περιήγηση μας θα θαυμάσουμε το Τσβίγκερ, τμήμα των ανακτόρων του βασιλιά της Σαξονίας, με την πρόσοψη του Αναγεννησιακού Ρεζιντέντσλος, το Δημαρχείο, και την περίφημη εκκλησία Φράουενκιρχε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΔΡΕΣΔΗ – ΕΡΦΟΥΡΤΗ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ερφούρτη, μια πανέμορφη πόλη με πάνω από 100 γέφυρες, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκέρα. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε μεταξύ άλλων το λόφο Ντόμπεργκ, όπου δεσπόζουν ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας με μία από τις μεγαλύτερες καμπάνες του κόσμου, την εκκλησία του Αγίου Σεβερίου, τη διάσημη μεσαιωνική γέφυρα Κρέμερμπρικε και το λόφο Πέτερσμπεργκ, όπου βρίσκεται ένα από τα πιο παλιά κάστρα της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη Νυρεμβέργη, το «στολίδι της Βαυαρίας». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ξενάγηση της Νυρεμβέργης, της πόλης που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτή γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, και πραγματοποιήθηκε επίσης η δίκη για τα Ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Στην περιήγηση της παλιάς πόλης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε τις ομορφιές της πόλης και τις γραφικές αγορές. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ–ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ–ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ- ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το πανέμορφο Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, από τις γραφικότερες πόλεις της Νότιας Γερμανίας. Με το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό του κέντρο και τα πλακόστρωτα δρομάκια του, μοιάζει σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής, με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στη Λάρνακα εντυπωσιασμένοι από τις μοναδικές εικόνες που μας πρόσφερε το ταξίδι μας.