7777 2080

Ουγγαρία - Αυστρία - Σλοβακία
Ευρώπη

Από € 849

08-07-2024,15-07-2024,22-07-2024,29-07-2024,05-08-2024,12-08-2024,19-08-2024,26-08-2024

Με απευθείας πτήσεις των Αυστριακών Αερογραμμών. 

(1039)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Βιέννη Austrian Airlines OS 832 17:25 - 19:45
Βιέννη - Λάρνακα Austrian Airlines OS 831 12:35 - 16:35

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για τη Μπρατισλάβα την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΚΑΣΤΡΟ CERVENY KAMEN
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη και θα επισκεφθούμε το Κάστρο και το μνημείο των πεσόντων του 2ου Παγκοσμίου πολέμου. Στη συνέχεια θα εκδράμουμε για τη Βορειοδυτική Σλοβακία για να επισκεφθούμε ένα από τα καλύτερα διατηρητέα κάστρα, το αναγεννησιακό κάστρο του Cerveny Kamen. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο του κάστρου όπου θα θαυμάσουμε μια αναπαράσταση της ζωής των τότε Αριστοκρατών καθώς επίσης και μια συλλογή από όπλα και κυνηγετικά εκθέματα. Επιστροφή στη Μπρατισλάβα από τον δρόμο του κρασιού, όπου θα διασχίσουμε τους τοπικούς αμπελώνες. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο για ψώνια στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΓΚΙΟΡ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Βουδαπέστη. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την πόλη Γκιόρ, από τις ομορφότερες πόλεις της Ουγγαρίας και θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στα γραφικά δρομάκια της. Συνεχίζουμε για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα κατά μήκος του Δούναβη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την μαγευτική αυτή πόλη με τις υπέροχες γέφυρες και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίρια της. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρόγευμα και συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τη Βουδαπέστη και συγκεκριμένα με την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την πλατεία Ηρώων και θα δούμε το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την Όπερα και τις όμορφες γέφυρες του Δούναβη. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τη Βούδα που είναι κτισμένη σε λόφους για να δούμε την εκκλησία του Ματθία και τον περίφημο Πύργο των Ψαράδων στην περιοχή του κάστρου, που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα μέχρι σήμερα. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα περίφημα Ιαματικά Λουτρά της πόλης ή τον Ζωολογικό κήπο ή ακόμη να κάνετε τις βόλτες και τα ψώνια σας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΚΑΜΠΗ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ - ΒΙΕΝΝΗ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα πασίγνωστα παραδουνάβια Ουγγρικά χωριά. Πρώτα θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριουδάκι Σεντεντρέ, ακολούθως το χωριό Βίσεγκραντ όπου θα ανεβούμε στο μεσαιωνικό του κάστρο και το όμορφο ΄Εστεργκομ, την άλλοτε έδρα των Ούγγρων Βασιλιάδων και παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με τη Βασιλική. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με τελικό προορισμό την Αυστριακή πρωτεύουσα. Άφιξη στη Βιέννη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας και να γευτείτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως το διάσημο σνίτσελ, το Αυστριακό Γκούλας ή το Τάφελσπιτς, ένα ακόμη χαρακτηριστικό Αυστριακό πιάτο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρόγευμα και ξενάγηση της Βιέννης. Θα δούμε την Όπερα, τα Χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο, το νεογοτθικό Δημαρχείο, την ατμοσφαιρική Βοτίβκιρχε, το ανάκτορο Μπελβεντέρε κ.α. Συνεχίζουμε με τον περίφημο Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που είναι κτισμένος στο κέντρο της πόλης πάνω σε ερείπια δυο παλαιότερων ναών. Η σημερινή του μορφή είναι σε μεικτό ρομανικό και γοτθικό ρυθμό, με κυριότερο χαρακτηριστικό του την πολύχρωμη, ψηφιδωτή στέγη του. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στους περίφημους κήπους του ανακτόρου Σένμπρουν που θα σας εντυπωσιάσουν. Όσοι επιθυμούν μπορούν προαιρετικά να επισκεφθούν το εσωτερικό των ανακτόρων. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια ή για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τον Πύργο του Δούναβη για μια πανοραμική θέα της Βιέννης. Το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετική) εκδρομή στο κρασοχώρι Γκρίντζιγκ για να απολαύσετε ένα παραδοσιακό δείπνο με βιολιά. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ - ΒΙΕΝΝΗ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα Βιεννέζικα δάση. Θα επισκεφθούμε τον Πύργο της οικογένειας Lichtenstein, το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και το φημισμένο πρώην κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Μπάντεν όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα Βιεννέζικο καφέ και τοπικά γλυκά. Επιστροφή στη Βιέννη. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο στη διάθεση σας. Περπατήστε στους εμπορικούς δρόμους της αριστοκρατικής Βιέννης και κάντε τα ψώνια σας. Οι λάτρεις της τέχνης θα ενθουσιαστούν με τα πολλά και αξιόλογα μουσεία που διαθέτει η πόλη, όπως το Albertina, Belvedere, Φυσικής Ιστορίας, Ιστορίας της Τέχνης αλλά και το διαφορετικό Time Travel που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα.

 

Share :