7777 2080

Προσκυνηματική Εκδρομή στο Άγιο Όρος
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 435

27-05-2020

Μια μοναδική προσκυνηματική εκδρομή που ο καθένας πρέπει να βιώσει. Επισκεφθείτε το Άγιο Όρος ένα ευλογημένο τόπο που συνδυάζει τις αρετές της πνευματικής ζωής και την ομορφιά της φύσης.

Με πτήσεις τη Cyprus Airways για Θεσσαλονίκη.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Κωδικός πτήσης Ωρα πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Cyprus Airways CY 426 07:00 - 09:00
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Cyprus Airways CY 427 11:00 - 13:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

Τετάρτη 27/05: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση μας στις 07:00 το πρωί για την Θεσσαλονίκη.  Άφιξη γύρω στις 09:00 το πρωί. Παραλαβή των αποσκευών μας και ξεκινάμε κατευθείαν για την Ουρανούπολη για να παραλάβουμε τα διαμονητήρια μας. Ακολούθως με ταξί (πλοιάριο) θα προχωρήσουμε στο Άγιο Όρος.  Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Ξενοφώντος.  Αφού τακτοποιηθούμε θα έχουμε χρόνο για όσους το επιθυμούν να πάμε με τα πόδια (περίπου 45 λεπτά) στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου για προσκύνημα και να επιστρέψουμε πίσω.   Θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της Μονής και μετέπειτα θα διανυκτερεύσουμε. 
  
Πέμπτη 28/05:  Μετά την τράπεζα θα αναχωρήσουμε με μικρό λεωφορείο για περιήγηση και προσκύνημα στις Μονές Σταυρονικήτα, Ιβήρων, Φιλοθέου, Καρακάλλου, καθώς και στη Σκήτη του Προφήτη Ηλία. Τέλος θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος/ ή Σκήτη του Αγίου Ανδρέα στις Καρυές, όπου θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της Μονής και θα διανυκτερεύσουμε.

Παρασκευή 29/05:  Μετά την τράπεζα θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους τις Καρυές, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» και μετέπειτα θα πάμε με τα πόδια (10 λεπτά) στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου για προσκύνημα. Επίσης θα έχουμε χρόνο για όσους το επιθυμούν να περπατήσουμε και να επισκεφτούμε για προσκύνημα την Σκήτη του Αγίου Παισίου, καθώς και την Σκήτη του γέροντα Γαβριήλ για να πάρουμε την ευχή του.  Τέλος θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου με λεωφορείο όπου θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της μονής και θα διανυκτερεύσουμε.  

Σάββατο 30/05:  Μετά την τράπεζα θα πάρουμε το πλοιάριο για την έξοδο μας από το Άγιο Όρος, προς το λιμάνι της Ιερισσού.  Εκεί θα μας περιμένει το λεωφορείο μας όπου θα μας μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη και στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.  Καθοδόν θα κάνουμε σταθμό για σουβλάκι στον Άγιο Πρόδρομο (προαιρετικά) και ακολούθως θα έχουμε σταθμό για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στη Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 31/5: Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μακεδονία όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την επιστροφή. Άφιξη στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στις Μονές δύναται να διαμορφωθεί ανάλογα με τον αριθμό ατόμων, τη δυνατότητα φιλοξενίας των Ιερών Μονων και καιρού επιτρέποντως.

Share :