7777 2080


Από € 2645

20-07-2020,10-08-2020

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Ντόχα Qatar Airways QR 266 12:25 - 15:40
Ντόχα - Ανόι Qatar Airways QR 968 20:30 - 07:35
Πνομ Πενχ - Ντόχα Qatar Airways QR 971 17:15 - 23:15
Ντόχα - Λάρνακα Qatar Airways QR 269 07:50 - 11:25

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η-2η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΤΟΧΑ – ΑΝΟΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Βιετνάμ το Ανόι, με ενδιάμεσο σταθμό. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο και άφιξη την επόμενη ημέρα. Μετά την διαδικασία εισόδου στη χώρα το Ανόι μας υποδέχεται με μοναδικό στυλ και χάρη. Η πόλη διατηρεί έντονα τα σημάδια της Γαλλικής αποικιοκρατίας και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Βορείου Βιετνάμ. Η γνωριμία μας με το Ανόι, την «ασημένια πόλη» με τις επτά λίμνες και τις δεκάδες παγόδες θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο μουσείο Εθνολογίας με τα πλούσια εκθέματα και τον Ναό της Λογοτεχνίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε μια ενδιαφέρουσα παράσταση με μαριονέτες του νερού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΝΟΙ - ΧΑ ΛΟΝΓΚ - ΑΝΟΙ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το μαγευτικό κόλπο Χα Λονγκ που είναι μοναδικός και αποτελεί ένα από τα φυσικά θαύματα του πλανήτη, όπου θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα με τα παραδοσιακά πλοιάρια. Ο κόλπος Χα Λόνγκ τελεί υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ και αποτελεί το όνειρο κάθε φυσιολάτρη με εκατοντάδες πανύψηλους και καταπράσινους βράχους σκορπισμένους στη θάλασσα, νησιά περίεργων σχημάτων που διαμορφώνουν αμέτρητες παρθένες παραλίες καθώς και εκπληκτικές σπηλιές. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας θα απολαύσετε το γεύμα σας με φρέσκα θαλασσινά καθώς και επίσκεψη σε δυο από τις πιο όμορφες σπηλιές της περιοχής (Thien Cung & Dau Go). Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ανόι. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΑΝΟΙ – ΧΟΥΕ
Μετά το πρόγευμα θα συνεχίσουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στην πανέμορφη λίμνη Χοάμ Κιέμ με τη γραφική γέφυρα Huc και στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης για ψώνια. Ακολούθως θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για την ιστορική πόλη Χουέ, που αποτέλεσε για αρκετά χρόνια την πρωτεύουσα της χώρας και είναι γεμάτη από μνήμες εκείνης της εποχής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προσκαλούμε σε ένα «βασιλικό δείπνο». Διανυκτέρευση

5η μέρα: ΧΟΥΕ - ΧΟΙ ΑΝ
Μετά το πρόγευμα θα αρχίσει η περιήγηση μας στην όμορφη αυτή πόλη. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο του βασιλιά Minh Mang, ο οποίος είχε πάνω από 100 παιδιά και εκατοντάδες συζύγους, την αυτοκρατορική Ακρόπολη και τέλος την αγορά Dong Ba. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια από τις ωραιότερες διαδρομές του Βιετνάμ για θα φθάσουμε στη Χοι Αν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΧΟΙ ΑΝ – ΧΡΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ (Golden Bridge)
Μετά το πρόγευμα περιήγηση στους παραδοσιακούς δρόμους της πόλης, η οποία κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στη ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων την κλειστή Ιαπωνική Γέφυρα, την παγόδα Ong, τον Κινέζικο ναό Fukienese που κτίστηκε το 1692 από τον κινέζο Phuoc Kien, καθώς και ένα παραδοσιακό εργαστήρι μεταξιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή «Χρυσή Γέφυρα» στους λόφους Μπα Να. Αιωρούμενη πάνω από 1.400 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας, η γέφυρα μοιάζει να συγκρατείται από δυο χέρα που αναδύονται από τους λόφους, που αν και φαίνονται πέτρινα, είναι φτιαγμένα από χάλυβα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΧΟΙ ΑΝ - ΝΤΑΝΑΝΓΚ - ΣΑΙΓΚΟΝ
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ντα Νάγκ για μια σύντομη πτήση με προορισμό την θρυλική Σαϊγκόν. Σήμερα έχει μετονομαστεί σε Χο Τσι Μινχ, όμως τα παλιά νεοκλασικά κτίσματα και η όμορφη ρυμοτομία της, αποπνέουν την προπολεμική της αίγλη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Πολεμικό μουσείο με εκθέματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ με τις ΗΠΑ, το Παλάτι, τον Καθεδρικό ναό της πόλης καθώς και το περίφημο κτίριο του Ταχυδρομείου, έργο του γνωστού Γάλλου αρχιτέκτονα Άιφελ. Τέλος θα επισκεφθούμε στην πολύβουη αγορά Ben Thanh. Το βράδυ θα απολαύσουμε κρουαζιέρα και δείπνο στον ποταμό Σαϊγκόν για να θαυμάσουμε την φωτισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΣΑΙΓΚΟΝ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΕΚΟΝΓΚ – ΣΑΙΓΚΟΝ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ για να απολαύσουμε μια υπέροχη εκδρομή, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον τρόπο ζωής των ντόπιων κατοίκων. Θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια κρουαζιέρα στον ποταμό Ben Tre. Κατά μήκος του ποταμού, θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων την οργιώδη τροπική βλάστηση, τις φυτείες ρυζιού και τροπικών φρούτων αλλά και τις δραστηριότητες των κατοίκων. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να περπατήσουμε στα δρομάκια ενός παραδοσιακού χωριού και να γευτούμε υπέροχα τροπικά φρούτα και άλλες τοπικές λιχουδιές. Ακολούθως θα επιβιβαστούμε ξανά στο πλοιάριο για να επιστρέψουμε πίσω στο λεωφορείο. Επιστροφή στη Σαϊγκόν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΣΑΙΓΚΟΝ – ΚΟΥ ΤΣΙ ΤΟΥΝΕΛΣ - ΣΙΕΜ ΡΕΠ
Πρόγευμα και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στη Σαϊγκόν με επίσκεψη στα περίφημα και δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι που ήταν ολόκληρες πόλεις και κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αποτελούσαν τα κρησφύγετα των Βιετκόνγκ. Μετά την ξενάγηση θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση προς τη πόλη Σιέμ Ρεπ της Καμποτίας. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα: ΣΙΕΜ ΡΕΠ – (ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ)
Μετά τα πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Άνγκορ που είναι κτισμένος μέσα στη ζούγκλα. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία αφού τα υπέροχα μνημεία της αρχιτεκτονικής των Χμερ, είναι σίγουρα τα πλέον μεγαλειώδη της Ασιατικής Ηπείρου. Θα ξεκινήσουμε από τη Δυτική πύλη και τον ναό του Άνγκορ Τομ και θα συνεχίσουμε με την Νότια πύλη όπου θα θαυμάσουμε τον μοναδικό ναό του Μπαγιόν και τα ερείπια του πρώην παλατιού καθώς επίσης και τις διάσημες εξέδρες των ελεφάντων και του λεπρού Βασιλιά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καταπληκτικό Βουδιστικό ναό Ta Prohm με τους τεράστιους κορμούς δέντρων να ξεπηδούν μέσα από τους τοίχους και κυριολεκτικά να αγκαλιάζουν τα μνημεία. Ο ναός έγινε παγκόσμια γνωστός από τις ταινίες του Χόλυγουντ. Συνεχίζουμε για το διάσημο και μεγαλύτερο ναό του Άνγκορ Βατ που κτίστηκε τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του Βασιλείου και από το 1992 συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ο ναός αποτελεί σύμβολο της Καμποτίας καθώς και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Θα ολοκληρώσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στον ναό Pre Rup, έναν από τους παλαιότερους του χώρου και αν ο καιρός το επιτρέπει, από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η μέρα: ΣΙΕΜ ΡΕΠ-ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ
Μετά το πρόγευμα σας προσκαλούμε σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία όπου μπορείτε να λάβετε μέρος σε μια ιδιωτική τελετή «καλής τύχης» που θα πραγματοποιηθεί σε μια παγόδα από ντόπιους μοναχούς, οι οποίοι μετά την τελετή θα σας χαρίσουν και ένα μικρό φυλακτό για να σας θυμίζει την σημερινή σας εμπειρία. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Καμποτίας, την Πνομ Πενχ. Καθοδόν θα θαυμάσουμε την ιστορική γέφυρα Kampong Kdei, του 12ο αιώνα, ένα από τα ελάχιστα χτίσματα της «Αυτοκρατορίας των Χμερ» που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η μέρα: ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ – ΝΤΟΧΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την γνωριμία της πόλης με επίσκεψη στο μεγαλόπρεπο Βασιλικό Παλάτι και την περίφημη Ασημένια Παγόδα το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Τουλ Σλένγκ ένα πρώην σχολείο το οποίο οι Χμέρ Ρούζ (Κόκκινοι Χμέρ) το μετέτρεψαν σε κέντρο ανακρίσεων και βασανιστηρίων. Σήμερα είναι Μουσείο για να θυμίζει στους επισκέπτες τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξαν οι Κόκκινοι Χμέρ. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στα πεδία θανάτου 17χλμ νότια της Πνομ Πενχ και συγκεκριμένα στο «Choeung Ek» ένα παλιό κινέζικο κοιμητήριο το οποίο οι Κόκκινοι Χμέρ μετέτρεψαν σε στρατόπεδο εξόντωσης με ομαδικούς τάφους. Σήμερα είναι ένα ήρεμο και καταπράσινο μέρος που δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν. Μετά το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Ντόχα αργά το βράδυ και διανυκτέρευση.

13η μέρα: ΝΤΟΧΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ
Νωρίς το πρωί συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Ντόχα για να πάρουμε την πτήση για Λάρνακα, όπου φθάνουμε γεμάτοι από συγκλονιστικές εικόνες και εντυπώσεις από δυο αξέχαστες χώρες.