7777 2080

Σρι Λάνκα: Το ευλογημένο νησί του Ινδικού
Μακρινά Ταξίδια

Από € 1545

19-07-2024,09-08-2024,16-08-2024

Με πτήσεις της Emirates.

(1022)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Ντουμπάι Emirates EK 110 20:10 - 01:05
Ντουμπάι - Κολόμπο Emirates EK 650 02:40 - 08:35
Κολόμπο - Ντουμπάι Emirates EK 649 03:15 - 06:00
Ντουμπάι - Λάρνακα Emirates EK 109 08:00 - 11:10

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΟΛΟΜΠΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Κολόμπο με ενδιάμεσο σταθμό. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

2η μέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ
Άφιξη στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το πολύβουο Κολόμπο. Καλωσόρισμα από τους αντιπροσώπους μας και στη συνέχεια θα έχουμε ξενάγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία της Ανεξαρτησίας, την παραλιακή λεωφόρο Galle καθώς και παλιές εκκλησίες, τζαμιά και Ινδουιστικούς ναούς, που μαρτυρούν τις διάφορες εναλλαγές των κατακτητών του νησιού. Η ξενάγηση μας θα τελειώσει με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ - ΓΚΟΛ - ΤΙΣΑΜΑΧΑΡΑΜΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την πόλη Γκολ, με έντονο αποικιακό παρελθόν, αφού για πολλά χρόνια ήταν το κυριότερο λιμάνι της Σρι Λάνκα. θα επισκεφθούμε το αγέρωχο φρούριο της πόλης που χτίστηκε αρχικά από τους Πορτογάλους και έπειτα πέρασε στα χέρια των Ολλανδών και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Σήμερα η περιοχή του φρουρίου είναι γεμάτη με μικρά καταστήματα, καφετέριες κ.α. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Τισαμαχαράμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΤΙΣΑΜΑΧΑΡΑΜΑ - ΣΑΦΑΡΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΛΑ - ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ - ΚΑΝΤΥ
Η σημερινή μέρα επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις. Με το πρώτο ξημέρωμα θα αναχωρήσουμε για Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Γιάλα, όπου θα έρθουμε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο της χώρας. Ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, πίθηκοι, κροκόδειλοι, εκατοντάδες είδη σπάνιων πουλιών και πανέμορφα παγώνια θα σας καθηλώσουν με την ομορφιά τους. Ακολούθως θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για να προγευματίσουμε και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε ακολουθώντας μια θαυμάσια και καταπράσινη διαδρομή προς την καρδιά της χώρας του τσαγιού. Άφιξη στην «κηπούπολη» Νουβάρα Ελίγια. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Βρετανούς αποικιοκράτες το 19ον αιώνα και είναι γνωστή ως «μικρή Αγγλία» καθώς ήταν η αγαπημένη τους πόλη για διακοπές. Μετά τη ξενάγηση θα μεταβούμε σε μια φυτεία τσαγιού όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την όλη διαδικασία παραγωγής του καλύτερου τσαγιού στον κόσμο. Συνεχίσουμε για την Κάντυ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΝΤΥ - ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πινναβέλα για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στον κόσμο, το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Κτισμένο δίπλα σε ένα ποτάμι το Ορφανοτροφείο απαριθμεί γύρω στους 100 ελέφαντες καθώς και μικρά ελεφαντάκια, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν τραυματισμένοι και εγκαταλελειμμένοι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους Περαντενίγια. Στην τεράστια έκταση τους συναντά κανείς εκπληκτικές ποικιλίες φυτών, λουλουδιών και δέντρων. Ακολουθεί ξενάγηση της Κάντυ που είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης, και υπήρξε η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. θα επισκεφθούμε επίσης έναν από τους σημαντικότερους ναούς, στον οποίο φυλάσσεται το κειμήλιο του δοντιού του Βούδα. Η μέρα μας θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο παρακολουθώντας τοπικούς παραδοσιακούς χορούς καθώς και περπάτημα σε αναμμένα κάρβουνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΑΝΤΥ - ΜΑΤΑΛΕ - ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη Μάταλε όπου θα επισκεφθούμε ένα φυτώριο-κήπο μπαχαρικών. Τα μπαχαρικά υπήρξαν για αιώνες ένα από τα σημαντικότερα είδη εξαγωγής της Σρι Λάνκα, όπου εκτός από την μαγειρική, χρησιμοποιούνται επίσης για την παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών. Θα συνεχίσουμε για τις εντυπωσιακές σπηλιές της Νταμπούλα οι οποίες στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ον αιώνα π.χ. Όταν επανέκτησε τον θρόνο του έκτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο δώρισε στους Βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης με αγάλματα του Βούδα, διαφόρων μεγεθών και στάσεων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ - ΒΡΑΧΟΣ ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ - ΤΣΙΛΟ
Μετά το πρόγευμα αφήνουμε πίσω μας την Νταμπούλα και θα επισκεφθούμε τον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, το σύμβολο της Σρι Λάνκα. Με ύψος 250 μέτρα, πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο, εναρμονισμένο στη δημιουργία της φύσης και τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.χ. και είναι γνωστό και σαν το «φρούριο Λιοντάρι», λόγω του τεράστιου λιονταριού (περίπου 3 μέτρα) που φύλαγε την είσοδο. Σήμερα σώζονται μόνο οι πατούσες του. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Θα συνεχίσουμε για την παραθαλάσσια πόλη Τσίλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΤΣΙΛΟ - ΚΟΛΟΜΠΟ
Πρόγευμα και λίγες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης στο ξενοδοχείο ή την παραλία. Δοκιμάστε επίσης τοπικές σπεσιαλιτέ με καταπληκτικές γεύσεις, με πρωταγωνιστή φυσικά το κάρυ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Κολόμπο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να κάνετε τις βόλτες σας στο γεμάτο μυρωδιές αποικιακό Κολόμπο. Προτείνουμε να ξεκινήσετε από το ιστορικό κέντρο και την περιοχή Pettah, που σφύζει από ζωή και είναι γεμάτη με μικρά μαγαζάκια και υπαίθρια παζάρια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η-10η μέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας για ψώνια στις πολύβουες υπαίθριες αγορές ή την Crescat Boulevard, με τα πολυτελή καταστήματα και εμπορικά κέντρα. Το βράδυ σας προσκαλούμε σε αποχαιρετιστήριο δείπνο. Ακολούθως θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα αναπάντεχα εντυπωσιασμένοι από μια χώρα πλούσια σε ιστορία, μύθους, καταπράσινα βουνά και υπέροχες ακτές με τιρκουάζ νερά.

Share :