7777 2080

Κλασική Κίνα
Μακρινά Ταξίδια

Από € 1680


Ονειρικός προορισμός για τους λάτρεις του πολιτισμού και των αγορών.  Η κινέζικη κουλτούρα και ιστορία καθώς και τα περίφημα αξιοθέατα της χώρας, θα σας καταπλήξουν!

* Αναχωρήσεις Καθημερινά *

Με πτήσεις της Qatar Airways.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Ντόχα Qatar Airways QR 270 20:50 - 00:05
Ντόχα - Σανγκάη Qatar Airways QR 870 02:40 - 16:20
Σανγκάη - Ντόχα Qatar Airways QR 871 00:20 - 05:40
Ντόχα - Λάρνακα Qatar Airways QR 265 07:50 - 11:25

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: Πτήση για Σαγκάη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και πτήση για τη Σαγκάη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα: Σαγκάη
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μια επιβλητική εικόνα μας καλωσορίζει: ένα δάσος από ουρανοξύστες αγγίζει τον ουρανό, ενώ ο ποταμός Χουανγκπού τη χωρίζει σε δύο τμήματα: το παλιό και το νέο. Η Σαγκάη, που κάποτε ήταν μια από τις πιο αμαρτωλές πόλεις της Ασίας, σήμερα είναι η οικονομική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Μετά το δείπνο, για όσους το επιθυμούν βόλτα στην καταπληκτική φωτισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σαγκάη - Ξενάγηση της πόλης
Αρχίζουμε τη ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη στο Ναό του Jade Buddha, όπου θα απολαύσουμε την ομορφιά των αγαλμάτων του Βούδα και θα ακούσουμε τις ψαλμωδίες των νεαρών μοναχών. Στη συνέχεια, βόλτα στο Bund την θρυλική προκυμαία από όπου η θέα της «νέας αδερφής πόλης της Σαγκάης» Pudong, είναι καταπληκτική. Ξενάγηση στον κήπο της γαλήνης και της άνεσης, τον «Yu Garden» και την παλιά πόλη, το διάσημο Bund κατά μήκος του ποταμού Huangpu και τον Nanjing Road. Θα συνεχίσουμε για την παλιά πόλη και τον ποταμό Huangpu όπου θα  δείτε σε πανοραμική θέα, το μεγαλύτερο μέρος των φημισμένων ουρανοξυστών. Από εκεί θα συνεχίσουμε για τον γνωστό τεράστιο πεζόδρομο της πόλης όπου θα έχετε χρόνο να δείτε και τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο μας περιμένει (προαιρετικά) μια αξέχαστη εμπειρία: τα παγκοσμίως φημισμένα «ακροβατικά της Σαγκάης» σε μια σούπερ παράσταση! Μετά το τέλος της παράστασης όσοι επιθυμούν θα μεταφερθούν στην περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένη η σύγχρονη νυκτερινή ζωή της πόλης. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαγκάη – Σιάν (Ξιάν)
Αναχώρηση για το Σιάν. Άφιξη και ξεκινούμε βλέποντας την πιο ιστορική πόλη της Κίνας, πρωτεύουσα για αιώνες του «Τσουνγκ Γκουο», του Κεντρικού Βασιλείου όπως είναι το σωστό όνομα που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι για να αναφερθούν στη χώρα τους. Θα δούμε μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα, τον περίφημο «Πήλινος Στρατός», που κατασκευάστηκε 2300 χρόνια πριν, για να συνοδεύει στο νεκρικό του ταξίδι τον αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουανγκ Τι. Η επίσκεψη στο τεράστιο μουσείο με τους χιλιάδες πήλινους στρατιώτες και άρματα θα σας καταπλήξει. Επιστροφή στην πόλη για μια βόλτα στην μουσουλμανική περιοχή της πόλης. Είναι η πιο όμορφη περιοχή της πόλης και μια εικόνα της Αρχαίας Κίνας,  τους μεγαλοπρεπείς πύργους της καμπάνας και των τυμπάνων. Χρόνος για περιπλάνηση στην αγορά και το παρακείμενο «παζάρι». Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, νυκτερινή βόλτα στην πόλη και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σιάν - Πεκίνο
Αναχώρηση με γρήγορο τρένο για το Πεκίνο, την αιώνια πόλη. Θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία της «Ουράνιας Ειρήνης», την Τιεν Αν Μεν, την μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Παρατηρείστε τα επιβλητικά κτίρια, το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ, τα κτίρια του Λαϊκού Κοινοβουλίου, του Εθνικού Μουσείου και το Μνημείο των Ηρώων του Λαού. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε κάτω από το τεράστιο πορτραίτο του Μάο προς τα «πορφυρά τείχη» και τη λεωφόρο που οδηγεί στην «Απαγορευμένη Πόλη». Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου 500 χρόνια και η είσοδος σ’ αυτήν σήμαινε θάνατο.! Τα επιβλητικά παλάτια, οι περίφημες παγόδες του θρόνου, τα ιδιωτικά δώματα του αυτοκράτορα και των παλλακίδων του, οι τοξοειδείς γέφυρες και τα περίφημα χουτόνγκ, τα απομεινάρια της παλιάς γειτονιάς που υπάρχουν γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε. Θα περπατήσουμε επίσης, ανάμεσα στα μικρά γραφικά σοκάκια για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο. Μεταφορά και δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε μια θεαματική παράσταση με Κουνγκ-Φου και Σαολίν «The  Legend of Kungfu» στο Red Theatre. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Πεκίνο 
Το μοναδικό ανθρώπινο έργο που είναι ορατό από το διάστημα, ηρωικό-κατασκευαστικό επίτευγμα και δόξα, το να σταθεί κανείς στο Σινικό Τείχος, είναι όνειρο για κάθε Κινέζο. Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο Τζιου Γιονγκ Γκουάν, τους ακολουθούμε, πραγματοποιώντας έτσι κι εμείς το δικό μας όνειρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με τη τέχνη του Φενγκ Σούι, 13 αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα – φύλακες των τάφων. Θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας στην είσοδο της νεκρόπολης και τον τάφο του αυτοκράτορα Γιονγκ Λε. Βόλτα στον πεζόδρομο Βανγκ Φούι Τσίνγκ. Επιστροφή το απόγευμα στο Πεκίνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Πεκίνο 
Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος. Αναχωρήσουμε (12:00) για την επίσκεψη μας στα «Θερινά Ανάκτορα». Θα περπατήσουμε στο πάρκο με τα αυτοκρατορικά περίπτερα της αυτοκράτειρας Σι Ξι, θα απολαύσουμε τη θέα της όμορφης λίμνης Κουν μινγκ και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στη μαρμάρινη βάρκα τεϊοποτείο της Σι Ξι. Επόμενη επίσκεψη ο Ναός του Ουρανού, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας και μάρτυρας της σπουδαίας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τέχνης των Κινέζων. Θα σταματήσουμε για το τέλος της ξενάγησης, για μια φωτογράφηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Πεκίνου, με το Εθνικό Ολυμπιακό Στάδιο, τη «Χελιδονοφωλιά» και το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, το «Παγάκι». Πριν την αναχώρησή μας για το αεροδρόμιο θα επισκεφθούμε την περιοχή με τα «σύγχρονα» εμπορικά κέντρα στο Πεκίνο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Λάρνακα, με ενδιάμεσο σταθμό.

8η ημέρα: Πτήση επιστροφής
Άφιξη στην Λάρνακα.

Share :