7777 2080

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους (Aναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα)
Μέση Ανατολή

Από € 600

21-04-2020

Σε έντονο κλίμα πίστης και θρησκευτικότητας ταξιδέψτε στους Αγίους Τόπους και ζήστε μια συγκλονιστική εμπειρία ζωής!

Με απευθείας πτήσεις με Israel Airlines.

(8002)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Κωδικός πτήσης Ωρα πτήσης
Λάρνακα - Τελ Αβίβ Israel Airlines LY 2434 10:00 - 11:05
Τελ Αβίβ - Λάρνακα Israel Airlines LY 2433 20:55 - 22:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η ΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συγκέντρωση των προσκυνητών στο  Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για το Τελ-Αβίβ. Άφιξη στο Αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση. Αναχώρηση για τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα έχουμε ξενάγηση και ευλαβικό προσκύνημα στον Ζωοδόχο τάφο του Κυρίου μας (Άγιο Κουβούκλιο), στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αγία Αποκαθήλωση. Θα συνεχίσουμε με ξενάγηση σε όλα τα εντός του Ναού προσκυνήματα (το Καθολικό, το Σπήλαιο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, το Παρεκκλήσιο του εκατόνταρχου Λογγίνου, του Ακάνθινου Στέφανου). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για  επίσκεψη στο Πατριαρχείο και συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄.  Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μετόχι της Γεσθημανή και θα συνεχίσουμε για την Οδό του Μαρτυρίου – φυλακή του Χριστού και φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, Τάφο της Παναγίας, Όρος των Ελαιών και Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια θα πάμε στην Αγία Σιών με επίσκεψη στο Υπερώο, όπου ετελέσθη ο Μυστικός Δείπνος και στην οικία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (τόπος Κοίμησης της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος.  Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

3η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΙΧΩ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ (ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ)
Πρόγευμα. Αναχώρηση για Σαμαρεια όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής (Σαμαρείτιδας-  Φρέαρ του Ιακώβ - εδώ βρίσκεται το λείψανο Αγίου Φιλουμένου). Στη συνέχεια αναχώρηση για Ιεριχώ όπου θα έχουμε επίσκεψη και προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ). Στη συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στον Ιορδάνη ποταμό (στο σημείο όπου εβαπτίσθη ο Χριστός). Καθοδόν προς τα Ιεροσόλυμα θα επισκεφθούμε στη Βηθανία τη γυναικεία Μονή της Μάρθας και Μαρίας (αδελφές του Λαζάρου). Ακολούθως επίσκεψη και ευλαβικό προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ-ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Πρόγευμα. Αμέσως μετά αναχωρούμε για ολοήμερη εκδρομή στη Βόρεια Παλαιστίνη, στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά της Γαλιλαίας (πρώτο θαύμα), Όρος Θαβώρ (Μεταμόρφωση του Σωτήρος) και Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Καθοδόν επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο Χωριό των Ποιμένων (Πετσαχούρ), που είναι μετόχι του Αγίου Σάββα.  Στη συνέχεια επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχη, στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα, στην Ιερά Μονή Αγίου Συμεών (Κατά Μόνας) και στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού. Ελεύθερος χρόνος στα Ιεροσόλυμα. Συνεχίζουμε για το Αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. 

Share :