7777 2080

Παρίσι - Kάστρα Λίγηρα - Νορμανδία
Ευρώπη

Από € 899

14-07-2023,21-07-2023,28-07-2023,04-08-2023,11-08-2023,18-08-2023

Με απευθείας πτήσεις της TUS Airways.

(1082)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Παρίσι ΤUS Airways U8 326 07:45 - 11:35
Λάρνακα - Παρίσι ΤUS Airways U8 327 12:35 - 18:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ - ΚΑΣΤΡΟ ΣΑΜΠΟΡ & ΜΠΛΟΥΑ - ΤΟΥΡ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να πάρουμε την πτήση μας για την πόλη του φωτός το κοσμοπολίτικο Παρίσι. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την κοιλάδα του Λίγηρα, του μεγαλύτερου ποταμού της Γαλλίας, με τελικό προορισμό την πόλη Τουρ. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό κάστρο της κοιλάδας του Λίγηρα το Σαμπόρ, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επόμενος μας σταθμός θα είναι η πόλη Μπλουά στις όχθες του Λίγηρα. Στη σύντομη περιπατητική μας επίσκεψη θα δούμε το διάσημο βασιλικό κάστρο της Μπλουά που κάποτε ήταν μία από τις κατοικίες του Λουδοβίκου ΙΒ΄. Συνεχίζουμε για την Τουρ η οποία είναι κτισμένη ανάμεσα στους ποταμούς Λίγηρα και Σερ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΤΟΥΡ - ΚΑΣΤΡΟ ΣΕΝΟΝΣΩ - ΑΜΠΟΥΑΖ
Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη Τουρ, που έχει ανακηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το ρομαντικό κάστρο Σενονσώ, κτισμένο πάνω στον ποταμό Σερ και γνωστό ως «το κάστρο των κυριών», καθώς σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του διοικήθηκε, κατοικήθηκε χρησιμοποιήθηκε και διακοσμήθηκε κυρίως από γυναίκες. Αναχώρηση από το Σενονσώ για να επισκεφθούμε το κάστρο-φρούριο στην πόλη Αμπουάζ στην οποία έζησε τα τελευταία του χρόνια ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Επιστροφή στη Τουρ απολαμβάνοντας μια θαυμάσια διαδρομή δίπλα από τον ποταμό Λίγηρα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΤΟΥΡ - ΑΡΟΜΑΝΣ - ΚΑΕΝ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Αρομάνς του νομού Καλβαντός της Νορμανδίας, μιας σημαντικής λουτρόπολης λόγω της αμμώδους παραλίας. Η πόλη προσελκύει πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς διαθέτει ένα από τα Μουσεία της Απόβασης της Νορμανδίας. Συνεχίζουμε για τον τελικό προορισμό μας την πόλη Καέν, τη μεγαλύτερη της κάτω Νορμανδίας με πλούσιο και εντυπωσιακό παρελθόν. Η πόλη αποτέλεσε σημείο-κλειδί στη Μάχη της Νορμανδίας και στεγάζει ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία αφιερωμένα στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΕΝ - ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ - ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ
Πρόγευμα και πρώτος μας σταθμός η κάστρο-πολιτεία του Σαιν Μαλό στις ακτές της Μάγχης, που αποτέλεσε καταφύγιο κουρσάρων και πειρατών. Μια πόλη-οχυρό, που αναστηλώθηκε εντυπωσιακά μετά τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα περπατήσουμε στην εντός των τειχών μεσαιωνική πόλη με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου και τον πύργο όπου στεγάζεται το μουσείο της πόλης. Συνεχίζουμε για το παραμυθένιο νησάκι Μον Σαιν Μισέλ, από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της Γαλλίας με περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Το Μον Σαιν Μισέλ είναι ένα βραχώδες, μαγικό νησάκι στη μέση μιας απέραντης έκτασης από άμμο, η οποία με την παλίρροια καλύπτεται από τη θάλασσα. Στην κορυφή του δεσπόζει το Αβαείο του Αγίου Μιχαήλ, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το λιλιπούτειο χωριουδάκι στους πρόποδες του λόφου με τα πέτρινα σπιτάκια με τα λουλούδια, τα λιθόστρωτα δρομάκια του και τα γραφικά πανδοχεία δίνουν την εντύπωση ότι μόλις άνοιξε ένα παράθυρο στο Μεσαίωνα. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΕΝ - ΝΤΟΒΙΛ - ΤΡΟΒΙΛ - ΟΝΦΛΕΡ - ΠΑΡΙΣΙ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Παρίσι. Πρώτος μας σταθμός το δίδυμο κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο θέρετρο Ντοβίλ-Τρουβίλ. Εδώ μπορείτε να θαυμάστε κατά μήκος της διάσημης παραλιακής τα πολυτελή και αριστοκρατικά κτίρια και καταστήματα και ένα από τα κομψότερα καζίνο της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη πανέμορφη Ονφλέρ, αρχικά ένα γραφικό ψαροχώρι και αργότερα μια μικρή ιστορική πόλη σαν μινιατούρα του 17ου αιώνα μέσα στα λουλούδια, όπως λέει και το όνομά της. Συνεχίζουμε για την πόλη του φωτός. Άφιξη στο Παρίσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρόγευμα και ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, την λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την πλατεία Ομονοίας, την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, τα πολυσύχναστα Μπουλεβάρτα, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, την νέα γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλεως, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέων, γνωστό ως το μέγαρο των Απομάχων. Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία προαιρετική κρουαζιέρα στο Σηκουάνα με τα περίφημα μπατώ μους, ή μία βόλτα στη γραφική Μονμάρτη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τη Βασιλική της Sacrι Coeur, που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου και φαίνεται σχεδόν από κάθε σημείο του Παρισιού. Περιπλανηθείτε στα γραφικά δρομάκια με τους υπαίθριους καλλιτέχνες και ζωγράφους, και απολαύστε τον καφέ σας σε μία από τις υπαίθριες καφετέριες. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΛΟΥΒΡΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΒΑΣΤΙΛΗ - ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΑΡΑΪ - ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΛΑΤΙΝΩΝ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την περίφημη Μόνα Λίζα, την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης, όπως επίσης την Ελληνική, τη Ρωμαϊκή, και ένα μέρος της Αιγυπτιακής πτέρυγας. Συνεχίζουμε με το σημαντικότερο κομμάτι στην ιστορίας της πόλης, την Πλατεία της Βαστίλης. Σύμβολο της αυθαιρεσίας και της καταπίεσης, κατελήφθη από τον επαναστατημένο λαό του Παρισιού στις 14 Ιουλίου 1789. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στην πανέμορφη συνοικία Μαραί που περικλείει την πλατεία Βοζ με το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ και θα καταλήξουμε στη συνοικία των Λατίνων. Δαιδαλώδη δρομάκια, αμέτρητα μπιστρό και καφετέριες συνθέτουν ένα μοναδικό μποέμ σύνολο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Αν είστε λάτρης της μόδας επισκεφθείτε το πιο διάσημο πολυκατάστημα στο Παρίσι, την Γκαλερί Λαφαγιέτ. Ένα σύμβολο πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής. Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην δοκιμάστε την φημισμένη Γαλλική κουζίνα σε ένα από τα πολλά μπιστρό της πόλης. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Παρίσι - Λάρνακα
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα το απόγευμα εντυπωσιασμένοι από τις θεαματικές διαδρομές με τα μοναδικά κάστρα, τις ιστορικές περιοχές αλλά και τα γραφικά χωριουδάκια. Σίγουρα η Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι.

Share :