7777 2080

Πάσχα σε Κέρκυρα - Πρέβεζα - Λευκάδα
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 695

30-04-2024

Με πτήσεις της Sky Express και της Aegean Airlines για την Αθήνα. 

(3007)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Aθήνα Sky Express GQ 607 07:00 - 08:45
Αθήνα - Λάρνακα Aegean Airlines A3 910 23:40 - 01:15

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η ημέρα Μεγάλη Τρίτη 30/4: Λάρνακα – Αθήνα – Ισθμός Κορίνθου – Μεσολόγγι – Αμφιλοχία – Πρέβεζα 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και ξεκινάμε το ταξίδι μας κατά μήκος του Κορινθιακού κόλπου. Πρώτος μας σταθμός για καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου. Συνεχίζουμε για την ζεύξη Ρίου Αντίρριου – διά μέσου της γέφυρας – ένα μοναδικό κατασκευαστικό επίτευγμα του 21ου αιώνα, η οποία ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα. Φθάνοντας στη Στερεά Ελλάδα κατευθυνόμαστε στο Μεσολόγγι, ένας τόπος ιερός που μας καλωσορίζει στο κάλλος και τον πλούτο της λιμνοθάλασσάς του, που μαζί με το Δέλτα των ποταμών Αχελώου και Ευήνου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Μεσογείου. Θα δούμε τον καταπράσινο κήπο των ηρώων – τους τάφους των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και του Λόρδου Βύρωνα – που δημιουργήθηκε το 1830 με εντολή του Κυβερνήτη Καποδίστρια. Συνεχίζουμε για τη γραφική κωμόπολη της Αμφιλοχίας, αμφιθεατρικά κτισμένη στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Αλή Πασά, η οποία είναι η αρχαιότερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στην Πρέβεζα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με τη γραφική πόλη με ατμόσφαιρα νησιού. Στραμμένη προς τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος, με μια υπέροχη προκυμαία, μαρίνα γεμάτη ιστιοπλοϊκά, δεκάδες εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, πεζόδρομους και εκλεπτυσμένα μαγαζιά, θα σας γοητεύσει. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Μεγάλη Τετάρτη 1/5: Εκβολές Αχέροντα – Πάργα – Πρέβεζα (περιήγηση πόλης)
Πρόγευμα και κατευθυνόμαστε κατά μήκος της ακτογραμμής του Ιονίου πελάγους. Πρώτος μας σταθμός είναι οι εκβολές του γνωστού από τη μυθολογία ποταμού Αχέροντα. Επιβιβαζόμαστε στο καραβάκι για μία όμορφη βαρκάδα, σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, μια ξεχωριστή ιστορική βόλτα, μια διαδρομή που περιγράφεται στα κείμενα του Ομήρου ως ο ποταμός του Κάτω Κόσμου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και φθάνουμε στην κοσμοπολίτικη κωμόπολη της Πάργας, την αποκαλούμενη «νύμφη της Ηπείρου». Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην ανατολική πλευρά μιας μικρής χερσονήσου, σε ένα κεντρικό και δύο μικρότερους κόλπους, όπου το μάτι χορταίνει το γαλάζιο του Ιονίου και το πράσινο των πεύκων. Η ρυμοτομία της, τα πολύχρωμα σπίτια, τα λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια που σκαρφαλώνουν ως την κορυφή του λόφου, το κάστρο (χτίστηκε αρχικά από τους Νορμανδούς και τελειοποιήθηκε φρουριακά από τους Ενετούς), η απίστευτη θέα στη θάλασσα του Ιονίου και στο καταπράσινο νησί της Παναγίας που καθρεφτίζεται στα νερά του λιμανιού, σε μαγεύουν. Επιστροφή στην πόλη της Πρέβεζας. Θα δούμε το κάστρο του Παντοκράτορα, με το ομώνυμο εκκλησάκι στο εσωτερικό του, κτισμένο το 1807 από τον Αλή Πασά, για να ελέγχει την είσοδο του Αμβρακικού κόλπου και  τον ενετικό πύργο του Ρολογιού με το ηλιακό ρολόι, πλάι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους με το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική έξοδος για φαγητό, ποτό ή καφέ στα σοκάκια του Σαϊτάν Παζάρ (ελληνιστί το παζάρι του διαβόλου) ή στην πεζοδρομημένη προκυμαία της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Μεγάλη Πέμπτη 2/5: Λευκάδα (γύρος νησιού)
Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή - εξόρμηση στο πανέμορφο νησί της Λευκάδας, για να γνωρίσουμε τα μυστικά του μέσα από έναν πανοραμικό γύρο. Θα δούμε όμορφα και ονομαστά χωριά όπως το Νυδρί (απ’ όπου θα αγναντέψουμε αντίκρυ τον μυθικό Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση και τη Μαδούρη το νησί του ποιητή μας Αλέξανδρου Βαλαωρίτη), το πιο αναπτυγμένο τουριστικά θέρετρο της Λευκάδας, και τη Βασιλική στο νότιο μέρος της νήσου. Επόμενη μας στάση στην Καρυά που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Ελάτη. Καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια με κεραμοσκεπές, υπέροχα καλντερίμια και η περίφημη πλατεία  με τα αιωνόβια πλατάνια θα σας γοητεύσουν. Η Καρυά είναι ξακουστή για τα παραδοσιακά υφαντά και κεντήματα, που φτιάχνονται εδώ και αιώνες με χρήση μιας ειδικής τεχνικής (Καρσάνικη βελονιά). Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται τριήμερες εκδηλώσεις αναπαράστασης "Χωριάτικου Γάμου". Ακολούθως διερχόμενοι από τον Άγιο Νικήτα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Φανερωμένης με την υπέροχη θέα χτισμένο πάνω σε ένα καταπράσινο λόφο. Χτίστηκε το 1734 μ.Χ. και αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο της Λευκάδας ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Θα καταλήξουμε στην πόλη της Λευκάδας με την όμορφη αγορά και τον γραφικό πεζόδρομο. Χαρείτε την ρομαντική ατμόσφαιρα του ιστορικού κέντρου. Επιστροφή στην Πρέβεζα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή 3/5: Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Περιφορά Επιταφίου
Πρόγευμα και αφήνουμε την Πρέβεζα για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο για την Κέρκυρα. Άφιξη στο νησί των Φαιάκων και μεταφορά στην πόλη της Κέρκυρας όπου οι παγκοσμίως γνωστές φιλαρμονικές και χορωδίες της, δίνουν μία ιδιαίτερη διάσταση στην πένθιμη τούτη μέρα.  Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος.
Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στην πόλη της Κέρκυρας για την παρακολούθηση της περιφοράς του επιβλητικού Επιταφίου της Μητρόπολης στην ΣΠΙΑΝΑΔΑ και στο ΛΙΣΤΟΝ. Παντού τοποθετούνται κεριά στερεωμένα σε μικρές βάσεις και ανάβονται κατά την περιφορά του, όλα μια μακριά ίσια φωτεινή γραμμή. Συνοδεύεται απ’ όλους τους Ιερείς, τις Αρχές της πόλης, τις μεγαλοπρεπείς και πολυάριθμες φιλαρμονικές και χορωδίες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο με νηστίσιμα και μη εδέσματα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Μεγάλο Σάββατο 4/5: Κέρκυρα (Πρώτη και Μεγάλη Ανάσταση) – Κανόνι – Αχίλλειον 
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη της Κέρκυρας για να παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα και τον Επιτάφιο με την συνοδεία των Φιλαρμονικών. Ακολουθεί η πρώτη Ανάσταση στις 11.00 με το παραδοσιακό σπάσιμο των κανατιών, τους «μπότηδες». Έπειτα κατευθυνόμαστε προς τη Γαρίτσα και μετά από μια σύντομη και γραφική διαδρομή φτάνουμε στο Κανόνι. Από εκεί θα δούμε το Ποντικονήσι (προαιρετική μετάβαση), το πράσινο νησάκι που βρίσκεται μπροστά από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας στον κόλπο του Χαλικιόπουλου. Λίγα μέτρα πιο μακριά συναντάμε την Παναγία των Βλαχερνών, ένα από τα γνωστότερα σημεία της πόλης, που βρίσκεται στο νησάκι της Βλαχέρνας και ενώνεται με την ξηρά με μια μικρή πεζογέφυρα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να θαυμάσουμε το ανάκτορο Αχίλλειον που χτίστηκε από το 1888 μέχρι το 1891 για λογαριασμό της αυτοκράτειρας της Αυστρίας, Ελισάβετ. Στο εσωτερικό του, μπορούμε να θαυμάσουμε πίνακες από Ιταλούς και Αυστριακούς ζωγράφους και στα δωμάτια τα προσωπικά αντικείμενα της Ελισάβετ και του Γουλιέλμου, έπιπλα, κοσμήματα κλπ., αγάλματα όπως και προσωπογραφίες και κεραμικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ θα έχουμε  μεταφορά στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα  για την παρακολούθηση της ονομαστής Κερκυραϊκής Ανάστασης. Φαντασμαγορικό και μοναδικό θέαμα, όλα τα παράθυρα και τα μπαλκόνια των γύρω σπιτιών ανοιχτά με κεράκια αναμμένα, ενώ σύνθεση μεγαλειώδους εικόνας είναι η πλατεία φωτισμένη από τις χιλιάδες λαμπάδες των πιστών, που παρακολουθούν την τελετή της Αναστάσεως στη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα σερβιριστεί η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 5/5: Εορταστικό γλέντι – Παλαιοκαστρίτσα
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! 
Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος. Ακολούθως θα προσφερθούν στο ξενοδοχείο μας προμεσημβρινοί μεζέδες με ούζο και έπειτα θα ακολουθήσει το Πασχαλινό εορταστικό γλέντι και διασκέδαση με ζωντανή μουσική και φολκλορικό συγκρότημα.
Το απόγευμα αναχώρηση για την φημισμένη Παλαιοκαστρίτσα, μία περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς με 6 ονειρεμένους γραφικούς κολπίσκους. Πήρε το όνομα της από το γειτονικό Αγγελόκαστρο, το παλαιότερο κάστρο του νησιού. Η φύση ζωγράφισε ένα τοπίο μαγευτικό με αιωνόβιους ελαιώνες, πεύκα και κυπαρίσσια. Πρώτα επισκεπτόμαστε εργοστάσιο επεξεργασίας και εμφιάλωσης του κουμ κουάτ σε λικέρ και γλυκά αντίστοιχα. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, το οποίο είναι κτισμένο στην κορυφή ενός καταπράσινου λόφου και διαθέτει εκπληκτική θέα. Το μοναστήρι χρονολογείται από το 1228 και είναι κτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο στο υψηλότερο σημείο του χωριού. Το μουσείο του μοναστηριού έχει βυζαντινές εικόνες, ιερά βιβλία, άμφια και εκκλησιαστικά κειμήλια μοναδικής αξίας. Η θέα του Ιονίου από το μοναστήρι κόβει την ανάσα και πολλοί πηγαίνουν για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης, να δουν από κοντά το παραδοσιακό ελαιοτριβείο του μοναστηριού, να κάνουν βόλτα στην όμορφη αυλή, αλλά και να πετάξουν κέρματα στο πηγάδι της μονής για να πραγματοποιηθούν οι ευχές τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος να τον εκμεταλλευτείτε όπως επιθυμείτε. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα 6/5: Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Άρτα – Αίγιο – Λουτράκι – Ι.Μ. Οσίου Πατάπιου – Αθήνα – Λάρνακα
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε στο λιμάνι της Κέρκυρας με προορισμό την Ηγουμενίτσα. Άφιξη και αναχώρηση για την Άρτα, γνωστή για το γεφύρι της το οποίο διασχίζει ο ποταμός Άραχθος. Με την πρώτη ματιά θα διακρίνουμε σε αυτό τη μαστοριά, την παράδοση και τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Θα δούμε στην αριστερή του όχθη τον ιστορικό πλάτανο του γεφυριού από τα κλαδιά του οποίου ο Αλή Πασάς κρεμούσε τους Χριστιανούς και ο οποίος έχει ανακηρυχτεί διατηρητέο μνημείο της φύσης από το 1976.  Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας κατά μήκος του Κορινθιακού κόλπου φθάνουμε στην πόλη του Αιγίου. Θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας «Τρυπητής», που εορτάζει της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία είναι κτισμένη σε απόκρημνο βράχο μέσα σε σπήλαιο-τρύπα, απ’ όπου και έλαβε και το όνομα. Κατά την παράδοση, στο 10ο αιώνα, κάποια νύχτα ένα καράβι ναυάγησε στον Κορινθιακό Κόλπο. Ο καπετάνιος του καραβιού, κολυμπώντας με τη βοήθεια μιας σανίδας, κατάφερε να φθάσει στην ακτή, ευχαρίστησε το Θεό για τη σωτηρία του και τότε, μέσα στο σκοτάδι, αντίκρισε σε ψηλό και απόκρημνο βράχο ένα παράξενο φως. Οδηγούμενος απ΄ αυτό το μυστηριώδες φως, σκαρφάλωσε στο βράχο για να βρεθεί μπροστά σε ένα υπερκόσμιο θέαμα. Μέσα σε ένα είδος φυσικού κρυψώνα, αστραποβολούσε σαν ολόχρυσο άστρο η εικόνα της Θεοτόκου. Ο ναυτικός προσκύνησε την Αγία εικόνα και έτρεξε στην πόλη να αναφέρει το θαύμα. Σύσσωμος ο κόσμος μετέβηκε να δει και να προσκυνήσει. Θα προσκυνήσουμε τη Θαυματουργή Εικόνα. Επόμενος μας σταθμός στο Λουτράκι του νομού Κορινθίας φημισμένο για τις πηγές φυσικού μεταλλικού και ιαματικού νερού. Στο κέντρο της πόλης προβάλλει επιβλητικά ο ναός της Παναγίας της Γιάτρισσας, της Μεγαλόχαρης, ως ακλόνητος στυλοβάτης της πίστης των κατοίκων. Στο εσωτερικό του φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Σε κοντινή απόσταση από το Λουτράκι θα συναντήσουμε τη γυναικεία Ι.Μ. του Οσίου Παταπίου, η οποία επιτελεί σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Στο σπήλαιο του Αγίου Παταπίου φυλάσσεται σε λάρνακα το Άγιο λείψανό Του, καθώς επίσης και η κάρα της Αγίας Υπομονής. Επίσης στο σπήλαιο υπάρχουν Βυζαντινές αγιογραφίες από άγνωστους αγιογράφους, κατασκευασμένες πιθανώς τον 15ο αιώνα μ.Χ. και πηγή με αγίασμα, παρακείμενα του σπηλαίου του Αγίου. Το βράδυ καταλήγουμε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και το ταξίδι της επιστροφής στην με τις βαλίτσες μας γεμάτες με όμορφες αναμνήσεις από την παραμονή μας στην Ελλάδα.

Share :