7777 2080

Πάσχα σε Βόλο - Μετέωρα - Πήλιο - Σκιάθος
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 625

04-05-2024

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Αθήνα.

(3003)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express --- 07:00 - 08:45
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express --- 22:10 - 23:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η ημέρα Μεγάλο Σάββατο 4/5: Λάρνακα – Αθήνα – Λειβαδιά – Βόλος
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση στα λεωφορεία και ξεκινάμε τη διαδρομή μας για την κεντρική Ελλάδα με ενδιάμεση στάση στην πόλη της Λειβαδιάς.  Στις πηγές της Κρύας ο χρόνος σταματάει και μεταφέρεσαι αυτόματα σε άλλη εποχή. Εκεί που μοιάζουν όλα σαν να είναι βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής ή από εικόνα παραμυθιού. Νερόμυλοι, μικροί καταρράκτες, αιωνόβιοι πλάτανοι, τρεχούμενα νερά και πέτρινα γεφύρια. Όσοι γνωρίζουν την ύπαρξη του μαγικού αυτού τόπου θα ξέρουν ότι οι καταρράκτες, οι νερόμυλοι και τα τρεχούμενα νερά που υδροδοτούν την πόλη, είναι το θρυλικό ποτάμι με την θηλυκή ονομασία, Έρκυνα. Ακολούθως,  ταξιδεύοντας παράλληλα με τις δαντελωτές ακτές του Μαλιακού κόλπου, φθάνουμε στον προορισμό μας στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, στην πανέμορφη πόλη του Βόλου, μία πόλη σύγχρονη με πλούσια ιστορία, με τα νεοκλασικά κτίρια και τα πάρκα, που τη βρέχει ο Παγασητικός και τη σκιάζει το Πήλιο με τα μυριοστόλιστα χωριά του. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία της πόλης. Το βράδυ μετάβαση στην εκκλησία για την Αναστάσιμη λειτουργία. Ακολουθεί δείπνο όπου θα σερβιριστεί πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και άλλα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 5/5: Βόλος (περιήγηση) – Μακρυνίτσα – Πορταριά
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! 
Μετά το πρόγευμα περιήγηση της πόλης του Βόλου. Θα θαυμάσουμε τα νεοκλασικά κτίρια και τα πάρκα, τα παλιά βιομηχανικά κτίρια, το μνημείο Πεσόντων για την Εθνική Ανεξαρτησία, το πανέμορφο λιμάνι, ενώ θα περπατήσουμε στον παραλιακό πεζόδρομο. Αμέσως μετά ανηφορίζουμε για το καταπράσινο θρυλικό βουνό του Πηλίου, που αντιστέκεται πεισματικά στον χρόνο και στις σειρήνες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Φτάνουμε στο «μπαλκόνι του Παγασητικού», την ξακουστή Μακρινίτσα, που κουρνιασμένη στην απότομη πλαγιά του βουνού, στέκεται σαν ακοίμητος βιγλάτορας πάνω από την πόλη του Βόλου. Περίπατος μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, φωτογραφίες στη μαρμάρινη βρύση “Αθάνατο νερό” με τους λεοντόμορφους κρουνούς και χρόνος για καφεδάκι στον ξακουστό “Θεόφιλο”. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην παραδοσιακή Πορταριά, με τα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά καλντερίμια. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, αγορές βοτάνων, τσάι του βουνού και βασιλικού πολτού. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας που ιδρύθηκε το 1961 από το Φιλοθεΐτη αείμνηστο γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας Αμερικής, ο οποίος καταγόταν από το Βόλο και ήταν μια σπουδαία μορφή Ορθόδοξης πνευματικότητας. Το φιλόξενο μοναστήρι ακολουθεί το αγιορείτικο τυπικό και αποτελεί πνευματική όαση στο σημερινό κόσμο. Ακολουθεί το εορταστικό Πασχαλινό μας γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα 6/5: Καλαμπάκα – Μετέωρα – Τρίκαλα
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για εκδρομή στην όμορφη Καλαμπάκα η οποία βρίσκεται χτισμένη κάτω ακριβώς από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Από εκεί θα ανεβούμε στα θεόρατα βράχια των Μετεώρων που δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιο Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα Τρίκαλα, µια αρκετά «νοικοκυρεµένη» πόλη µε όμορφα σημεία για βόλτα, όπως το πεζοδροµηµένο κέντρο. Ο Ληθαίος ποταμός είναι το στολίδι της, τις όχθες του οποίου στολίζουν πανύψηλα δέντρα που δημιουργούν ένα µοναδικό πνεύμονα πρασίνου. Επιστροφή το απόγευμα στο Βόλο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην παραλία με τα περίφημα τσιπουράδικα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Τρίτη του Πάσχα 7/5: Ολοήμερη κρουαζιέρα στη Σκιάθο
Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι του Αχίλλειου που βρίσκεται νότια της πόλης του Βόλου. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο για την ολοήμερη κρουαζιέρα στο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων, την Σκιάθο. Το πιο καταπράσινο νησί της Ελλάδας, σας καλωσορίζει με το καθαρά τουρκουάζ νερά και το καταπράσινο τοπίο λόγω των αειθαλών δέντρων. Υπάρχουν περισσότερες από 60 παραλίες που προκαλούν δέος, όλες με χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Αυτό το όμορφο τοπίο ξεχωρίζει πραγματικά ως ένα από τα στολίδια του Αιγαίου. Τα κυριότερα σημεία του ταξιδιού μας ξεκινούν από το παλιό γραφικό λιμάνι για να επισκεφθείτε την πόλη της Σκιάθου. Θα ακολουθήσουμε τα γραφικά σοκάκια για να εξερευνήσουμε τη Χώρα της Σκιάθου και το ξεχωριστό στυλ των ασβεστωμένων σπιτιών που περιστοιχίζονται από πολύχρωμες Μπουκαμβίλιες, το σπίτι του διάσημου συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το Μπούρτζι και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου με θέα στο νησί. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε από το λιμάνι της Σκιάθου για να πλεύσουμε και να απολαύσουμε μια από τις διάσημες παραλίες της Σκιάθου - τις Κουκουναριές. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο (καιρού επιτρέποντος) στα καταγάλανα νερά. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Αχίλλειο και μεταφορά στο Βόλο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τετάρτη του Πάσχα 8/5: Χάνια – Κισσός – Τσαγκαράδα – Μηλιές – Βυζίτσα 
Μετά το πρόγευμα ανηφορίζουμε για το καταπράσινο θρυλικό βουνό του Πηλίου, που αντιστέκεται πεισματικά στον χρόνο και στις σειρήνες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Πρώτος μας σταθμός στα Χάνια όπου βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες  με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό από τη μία και το Αιγαίο από την άλλη και αποτελούν τον ορεινότερο οικισμό του Πηλίου σε υψόμετρο 1190μ. Στη συνέχεια φθάνουμε στο χωριό Κισσός, κρυμμένο μέσα σε πυκνό δάσος, το οποίο συνθέτουν πλατάνια, οξιές, καστανιές, φλαμουριές, μηλιές, καρυδιές, έλατα, αρκουδοπούρναρα, κερασιές, κληματαριές, ορτανσίες και βέβαια αμέτρητοι κισσοί. Προσκύνημα στην Αγία Μαρίνα, τρίκλιτη βασιλική του 1650, που ανακαινίσθηκε το 1745. Στον Κισσό διορίσθηκε δάσκαλος ο Ρήγας Φεραίος. Ακολούθως φθάνουμε στην Τσαγκαράδα με την  λιθόστρωτη πλατεία της, τον γηραιότερο ίσως πλάτανο της Ευρώπης ηλικίας 1000 ετών, το πέτρινο Γεφύρι που άντεξε στο χρόνο και τις αρχαίες εκκλησίες  με τις σπουδαίες τοιχογραφίες, σε ένα τόπο ευλογημένο, σμιλεμένο από τον αέρα, το φώς και την πέτρα με μαγευτική θέα στο Αιγαίο. Επόμενη μας στάση στις πανέμορφες Μηλιές όπου το 1821 ο Άνθιμος Γαζής ύψωσε στο χωριό τη σημαία της Επανάστασης και πήρε μέρος σε όλες τις μάχες που δόθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.  Η εκκλησία των Ταξιαρχών που χτίστηκε πριν το 1741, το λαογραφικό μουσείο και η βιβλιοθήκη, μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα είναι τα αξιοθέατα του χωριού. Τελειώνοντας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να αναχωρήσουμε για τη Βυζίτσα, το χωριό που κέρδισε το «Χρυσό Μήλο», σαν ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά, με τα ωραία και εντυπωσιακά αρχοντικά. Το απόγευμα επιστροφή στο Βόλο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
 
6η ημέρα Πέμπτη του Πάσχα 9/5: Γλύφα – Αγιόκαμπος – Όσιος Δαβίδ – Άγιος Ιωάννης Ρώσος – Χαλκίδα – Αθήνα – Λάρνακα
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αφήνουμε το Βόλο με προορισμό τη Γλύφα, επιβίβαση στο πλοίο για τον Αγιόκαμπο Ευβοίας.  Άφιξη και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την ανδρική Μονή του Οσίου Δαβίδ που είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στο ναό της Μονής φυλάσσονται τα θαυματουργά οστά του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, θυμιατό και πετραχήλι Του. Ακολούθως φθάνουμε στο χωριό Προκόπι και το ναό του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου για προσκύνημα των ιερών λειψάνων του ομώνυμου θαυματουργού Αγίου. Αμέσως μετά επισκεπτόμαστε τη Χαλκίδα όπου είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου, όπου ένα μέρος της  καταλαμβάνει τμήμα της Εύβοιας, το δε άλλο στη Στερεά Ελλάδα. Θα δούμε την παλιρροιακή εναλλασσόμενη κίνηση των νερών του Ευβοϊκού κόλπου. Αργά το απόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και το ταξίδι της επιστροφής στην Κύπρο με τις βαλίτσες μας γεμάτες όμορφες αναμνήσεις από την εξαήμερη παραμονή μας στην Ελλάδα.