7777 2080

Τήνος - το νησί της πίστης και της τέχνης
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 595

21-04-2020

Με απευθείας πτήσεις της Olympic Air. 

(1007)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Κωδικός πτήσης Ωρα πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Olympic Air OA 911 08:00 - 09:45
Αθήνα - Λάρνακα Olympic Air OA 908 18:30 - 20:10

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα (Τρίτη): ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ-ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και ανάλογα με την ώρα αναχώρησης του καραβιού θα μεταβούμε στην Ραφήνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Τήνο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η μέρα (Τετάρτη): ΤΗΝΟΣ
Μετά το πρόγευμα μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία της Μεγαλόχαρης Παναγίας της Τήνου και να περπατήσετε στα στενά δρομάκια της χώρας. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας ή αλλιώς μοναστήρι του Κεχροβουνίου του 11ου αιώνα, που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Όλο το συγκρότημα αποτελείται από 100 εκκλησίες και κάτασπρα σπίτια, όπου κατοικούν καλόγριες. Μετά περνώντας από τα όμορφα χωριά της Τήνου καταλήγουμε στο χωριό Βώλαξ για να θαυμάσουμε τους ηφαιστειογενείς γρανιτένιους ογκόλιθους, το υπαίθριο πέτρινο θέατρο, το λαογραφικό μουσείο καθώς και τα εργαστήρια καλαθοπλεκτικής. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Χώρα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα (Πέμπτη): ΤΗΝΟΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση του νησιού. Θα δούμε τον Τριπόταμο, την Καρδιανή ένα όμορφο χωριό με τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση, τα Ιστέρνια, χωριό σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του λόφου μέσα στο πράσινο με μαρμάρινα καλντερίμια. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στον Πάνορμο, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Τήνου που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, γνωστό στην Τήνο ως Έξω Μεριά. Υπήρξε κεφαλοχώρι της περιοχής αυτής, έδρα του τοπικού δήμου και καλλιτεχνικό κέντρο, καθώς ανέδειξε ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες όπως τον Ν. Λύτρα, τον Δ. Φιλιππότη, τον Γ. Χαλεπά και τον Ν. Σκαλκώτα. Προαιρετικό γεύμα στο όμορφο γραφικό λιμανάκι του Πανόρμου. Έπειτα θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο πιο όμορφο και εντυπωσιακό χωριό του νησιού τον Πύργο, όπου θα δούμε το Σπίτι του Χαλεπά (Μουσείο) και το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη Χώρα Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

4η μέρα (Παρασκευή): ΤΗΝΟΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ)
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Προαιρετική εκδρομή στην Μύκονο. Περίπατος στα στενά δρομάκια της χώρας. Εδώ μπορείτε να δείτε την προτομή της Μαντώ Μαυρογένους, τους γραφικούς ανεμόμυλους και την εκκλησία της Παραπορτιανής. Επιστροφή στην Τήνο το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η μέρα (Σάββατο): ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο καράβι και απόπλους για τη Ραφήνα. Χρόνος ελεύθερος στην Αθήνα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα.

Share :