7777 2080

Πάσχα στα Ιωάννινα
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 629

17-04-2020

Με απευθείας πτήσεις της Blue Air.

(1005)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Κωδικός πτήσης Ωρα πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Blue Air 0B 5163 12:45 - 14:45
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Blue Air 0B 5164 15:30 - 17:30

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα (Μ. Παρασκευή): ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για τα Ιωάννινα με ενδιάμεση στάση. Τα Ιωάννινα είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου και το μεγαλύτερο εμπορικό, πνευματικό και πολιτισμικό κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα ακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων που θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία. Μετά μπορείτε να γευτείτε τοπικές σπεσιαλιτέ (νηστίσιμες) στα παραδοσιακά ταβερνάκια της παλιάς πόλης.

2η μέρα (Μ. Σάββατο): ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Καλπάκι όπου θα επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Πολεμικό Μουσείο 1940-1941. Συνεχίζουμε για τα Ζαγοροχώρια. Θα ξεκινήσουμε από το Μονοδένδρι, με το Μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής. Θα πάμε στη Χαράδρα του Βίκου που την ρέει ο Βοιδομάτης, με τα κρυστάλλινα νερά του. Αναχώρηση για το γεφύρι του Νούτσου που βρίσκεται στο κεντρικό Ζαγόρι. Τέλος θα επισκεφθούμε το Τσεπέλοβο ένα χωριό «χωμένο» στην αγκαλιά των βουνών και «στεφανωμένο» από δάση. Εντυπωσιακή είναι η πλατεία του, η εκκλησία του Αγ. Νικολάου, τα αρχοντικά και τα σχολεία. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή το απόγευμα στα Ιωάννινα. Ξεκούραση και το βράδυ επίσκεψη σε κοντινή εκκλησία για την Αναστάσιμη Λειτουργία. Ακολουθεί δείπνο με Μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά. Διανυκτέρευση.

3η μέρα (Κυριακή του Πάσχα): ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ
Πρόγευμα και ακολουθεί εκδρομή μέχρι το Μέτσοβο, εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα, με όλα τα ήθη και τα έθιμα και θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, να δούμε τα πετρόχτιστα σπίτια, τις παλιές παραδοσιακές βρύσες και κυρίως το εντυπωσιακό τοπίο που διατηρείται αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Μετά το Πασχαλινό γεύμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα (Δευτέρα του Πάσχα): ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΝΗΣΙ - ΒΡΕΛΗ
Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε την περιήγηση της πόλης για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της και θα έχουμε περιπατητική περιήγηση στο κάστρο. Εδώ θα ξαναζωντανέψουν μύθοι και παραδόσεις βλέποντας μουσεία, τζαμιά και μπουντρούμια. Στη συνέχεια, καταλήγοντας στο μώλο, θα επιβιβαστούμε σε βάρκες για να περάσουμε στο θρυλικό νησί της κυρά-Φροσύνης στη λίμνη Παμβώτιδα. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα βατραχοπόδαρα, που θεωρούνται τα σπεσιαλιτέ της περιοχής. Μετά θα περιηγηθούμε στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα (σήμερα λαογραφικό μουσείο) όπου ο Αλή Πασάς είχε βρει καταφύγιο, στην μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών, του 13ου αιώνα και θα κάνουμε την βόλτα μας στα πλακόστρωτα δρομάκια που θα μας μαγέψει. Θα θαυμάσουμε τα πετρόχτιστα σπιτάκια με τους καταπράσινους κήπους, αλλά και εκείνα που έχουν πρόσοψη προς τη λίμνη και διαθέτουν ιδιωτικά λιμανάκια. Τέλος θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό μουσείο Βρέλη, τα αξιοπρεπέστατης ομορφιάς κέρινα ομοιώματα “μιλάνε” κυριολεκτικά για την ιστορία της Ηπείρου και ολόκληρης της Ελλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη.

5η μέρα (Τρίτη): ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με ενδιάμεση στάση στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο και πτήση για Λάρνακα.

Share :