7777 2080

Πάσχα στην Πρέβεζα
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 635

17-04-2020

Με απευθείας πτήσεις της Blue Air.

(1004)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Blue Air 0B 5161 07:30 - 09:15
Αθήνα - Λάρνακα Blue Air 0B 5362 20:45 - 22:30

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα (Μ. Παρασκευή): ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ-ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για τον Ισθμό, σύντομη στάση για καφέ και από εκεί θα καταλήξουμε στην Λίμνη Τριχωνίδας. Είναι η μεγαλύτερη, καθαρότερη και η ομορφότερη λίμνη της Ελλάδας, "το Πέλαγος της Αιτωλίας”, η αδιαμφισβήτητη κυρά στο “Μέγα Αιτωλικό Πεδίο” της αρχαιότητας. Η λίμνη, που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, πέρα από την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά διαθέτει και μεγάλη βιοποικιλότητα. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα και από εκεί αναχώρηση για την Πρέβεζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και μεταφορά στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων.

2η μέρα (Μ. Σάββατο): ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΡΤΑ
Μετά το πρόγευμα θα συγκεντρωθούμε στο γραφικό λιθόστρωτο «Σαϊτάν Παζάρ» ή Διαβολοπάζαρο, της Πρέβεζας όπου θα αναβιώσει το έθιμο της πρώτης Ανάστασης. Μόλις ο ιερέας του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Χαράλαμπους σημάνει την πρώτη Ανάσταση, οι ήχοι από το σπάσιμο των πήλινων κανατιών δημιουργούν μια γιορταστική ατμόσφαιρα. Πρόκειται για έθιμο, από την εποχή της Τουρκοκρατίας και κάτοικοι και καταστηματάρχες το τηρούν έως σήμερα. Την εποχή εκείνη οι Πρεβεζιάνοι έφτιαχναν μόνοι τους κροτίδες, προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους Τούρκους τις άγιες μέρες του Πάσχα. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να παρακολουθήσουμε τους διάφορους χορούς στους δρόμους και αναχώρηση για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, την Άρτα. Στη περιήγηση θα δούμε τις Βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Θεοδώρας, προστάτιδας της πόλης και την εκκλησία της Παρηγορήτισσας του 13ου και το θρυλικό γεφύρι της. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και επιστροφή στην Πρέβεζα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα (Κυριακή του Πάσχα): ΠΡΕΒΕΖΑ
Το πρωινό μας θα παραμείνουμε στους χώρους του ξενοδοχείου για να γιορτάσουμε παραδοσιακά το Πάσχα με μουσική και φαγητό. Το απόγευμα σας προτείνουμε βόλτα στην μαγευτική πόλη της Πρέβεζας με τις αμέτρητες καφετέριες.

4η μέρα (Δευτέρα του Πάσχα): ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ - ΠΑΡΓΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τις Πηγές του ποταμού Αχέροντα- ένα στενό σημείο βράχων με ορμητικά νερά- παγωμένα ακόμη και το καλοκαίρι, από τις Πηγές ο ποταμός Αχέροντας κυλά ήρεμος διασχίζοντας την κοιλάδα και εκβάλλει στο Ιόνιο σε μία ρηχή αμμουδερή παραλία, την Αμμουδιά. Θα παραμείνουμε στην Γλυκή για καφέ και συνεχίζουμε για την Αμμουδιά όπου θα έχουμε βαρκάδα στα υδάτινα μονοπάτια του Άδη. Από εκεί θα μεταβούμε στην Πάργα μια μαγική πόλη στην «καρδιά» της Ηπείρου με θέα το Ιόνιο Πέλαγος, τους Παξούς και τους Αντίπαξους, με καταγάλανα νερά, που σου δίνει πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Η αμφιθεατρική της ρυμοτομία, τα πολύχρωμα σπίτια, τα λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια που σκαρφαλώνουν ως την κορυφή του λόφου, η απίστευτη θέα στη θάλασσα του Ιονίου και στο νησί της Παναγίας που καθρεφτίζεται στα νερά του λιμανιού, θα μας μαγέψουν. Το απόγευμα επιστροφή στην Πρέβεζα. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

5η μέρα (Τρίτη του Πάσχα): ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Λευκάδα. Η πόλη της Λευκάδας, ιδιαίτερα το τμήμα της παλιάς πόλης γύρω από την κεντρική αγορά, είναι από μόνη της ένα υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής, ιστορίας και πολιτισμού. Θα παραμείνουμε για καφέ και να περιηγηθούμε στην πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Αθήνας με ενδιάμεσες στάσεις. Πτήση για Λάρνακα.

Share :