7777 2080

Πάσχα στην Καλαμπάκα
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 639

16-04-2020

Με απευθείας πτήσεις της Blue Air. 

(1003)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Κωδικός πτήσης Ωρα πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Blue Air 0B 5163 12:45 - 14:45
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Blue Air 0B 5164 15:30 - 17:30

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα (Μ. Πέμπτη): ΛΑΡΝΑΚΑ–ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για Καλαμπάκα με ενδιάμεση στάση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την εκκλησία όπου θα βιώσουμε με κατάνυξη την εξέλιξη του Θείου δράματος στην ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών με τις 12 ευαγγελικές περικοπές να εξιστορούν την πορεία του Θεανθρώπου προς το Γολγοθά.

2η μέρα (Μ. Παρασκευή): ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΤΡΙΚΑΛΑ – ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Μετά το πρόγευμα κατευθυνόμαστε προς την πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα. Πρώτη στάση τα Τρίκαλα και ακολουθεί περιήγηση για να δούμε τον Ληθαίο ποταμό και την Κεντρική Γέφυρα, το Φρούριο της πόλης, το Κουρσούμ Τζαμί, την παλιά πόλη που αποτελείται από τις συνοικίες Βαρούσι και Μανάβικα, τον σιδηροδρομικό σταθμό, το δικαστικό μέγαρο και τα Παλαιά Ψυγεία-Παγοποιεία Κλιάφα. Συνεχίζουμε για τον γύρο της Λίμνης Πλαστήρα με στάσεις στη ανδρική Μονή Κορώνης, στο χωριό Λαμπερό και στο πανέμορφο Νεοχώρι. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Η πένθιμη Μεγάλη Παρασκευή ολοκληρώνεται με την περιφορά των Επιταφίων από τους πιστούς των τεσσάρων ενοριών. Διανυκτέρευση.

3η μέρα - Μ. Σάββατο: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΠΥΛΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΛΙ – ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΙ - ΕΛΑΤΗ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τα πανέμορφα θέρετρα της Πίνδου. Πρώτη στάση θα κάνουμε στην Πύλη για να επισκεφτούμε την βυζαντινή εκκλησία του 12ου αιώνα Πόρτα Παναγιά με την εικόνα της Παναγίας Δεξιοκρατούσα. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για το λιθόχτιστο γεφύρι της Πόρτας που κτίστηκε το 1514 και είναι το δεύτερο σε μέγεθος μονότοξο γεφύρι της Θεσσαλίας. Στη συνέχεια ανηφορίζοντας και περνώντας από Ελάτη και Περτούλι θα φτάσουμε στο Νεραϊδοχώρι και χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Συνεχίζουμε για την Ελάτη, ένα από τα γραφικά χωριά της Πίνδου. Χρόνος για βόλτα στο χωριό και για να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας νωρίς το απόγευμα και ξεκούραση. Το βράδυ επίσκεψη σε κοντινή εκκλησία για την Αναστάσιμη Λειτουργία. Ακολουθεί δείπνο με Μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα – Κυριακή του Πάσχα: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ
Πρόγευμα και ανηφορίζουμε προς τον τελευταίο βράχο των Μετεώρων για να επισκεφτούμε την Μονή του Αγίου Στεφάνου. Η μονή ιδρύθηκε από τον Καντακουζηνό περί τα τέλη του 14ου αιώνα και το καθολικό αγιογραφήθηκε με θαυμάσιες εικόνες το 1501. Συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο που φημίζεται για τη μεγάλη πολιτιστική του ανάπτυξη, κυρίως επειδή είναι ο τόπος καταγωγής μερικών από τους σημαντικότερους Εθνικούς Ευεργέτες, όπως είναι ο Αβέρωφ και ο Τοσίτσας. Εδώ θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα, με όλα τα ήθη και τα έθιμα και θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, να δούμε τα πετρόχτιστα σπίτια, τις παλιές παραδοσιακές βρύσες και κυρίως το εντυπωσιακό τοπίο που διατηρείται αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Μετά το Πασχαλινό γεύμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την Καλαμπάκα με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Στάση για καφέ θα κάνουμε στα Τέμπη και ανάλογα με τον χρόνο μας μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Λάρνακα με εικόνες που θα μας συντροφεύουν αρκετό καιρό.

Share :